Időjárás-jelentés

| |
2014. június 30., hétfő 15:30

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

i12work.eu új nemzetközi videó CV és állásközvetítő portál - álláskeresőknek és munkaadóknak is ingyenes!

Az időjárási helyzet Európában
------------------------------

A Balti-tengertől a Földközi-tenger középső medencéjéig lassan kelet felé mozgó, markáns frontálzóna húzódik. Széles felhőzetéből eső, zápor, zivatar egyaránt előfordul, több helyen jelentős csapadékot mérnek. A front előtt száraz levegő áramlik észak felé. Európa többi részén - leszámítva a Mediterráneum nyugati részét - általában sok a felhő, de nagy területen jelentős csapadék nem alakul ki. A hőmérséklet csúcsértéke kontinensünkön mindössze a frontálzóna előtt, illetve a Földközi-tenger partvidékének egy részén éri el a 30 fokot, a front mögött, illetve Észak-Európában sokfelé 20 fok alatt marad.
A viharokkal kísért frontálzóna éjszaka elhagyja a Kárpát-medencét, kedden az ország nagy részén már napos, száraz idő ígérkezik.

Várható időjárás az ország területén kedd estig:
------------------------------------------------

Nyugaton késő délutántól szakadozni, csökkenni kezd a felhőzet, keleten ugyanakkor a záporok mellett késő estig zivatarok is kialakulhatnak, amelyeket az Alföldön itt-ott felhőszakadás, jégeső, szélvihar kísérhet. Éjszaka nyugat felől kiderül az ég, de keleten még eső, zápor, zivatar várható. Kedden az ország nagyobb részén napos időre számíthatunk kevés gomolyfelhővel, csapadék nélkül, de keleten, északkeleten a zárt felhőzet felszakadozása után erőteljes gomolyfelhő-képződés ígérkezik, és szórványosan zápor, zivatar is valószínű. Az északnyugati szelet többfelé erős lökések kísérik, majd kedd délután mérséklődik a légmozgás.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 22 és 26 fok között várható.

Küldje el ezt a cikket |Nyomtatás |Szóljon hozzá! / 0 komment

Szóljon hozzá!

Bejelentkezés