Letartóztattak négy férfit, akik idős asszonyt zsaroltak Hevesben

| |
2014. június 28., szombat 14:44

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a tarnaleleszi és három borsodnádasdi férfit, akiket a Terrorelhárítási Központ közreműködésével fogtak el Hevesaranyoson, illetve Borsodnádasd és Pétervására közelében - közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton az MTI-vel.

i12work.eu új nemzetközi videó CV és állásközvetítő portál - álláskeresőknek és munkaadóknak is ingyenes!

Soltész Bálint tájékoztatása szerint június 20-án egy 71 éves hevesaranyosi nő tett bejelentést a rendőrségen, miszerint őt több ember zsarolja. A nő elmondta, hogy tavasszal megismerkedett egy férfivel, aki a ház körüli munkában segített neki. A férfi a pincében talált egy fegyvert vagy annak utánzatát, amelyet kérésére nekiadott a nő.
Néhány nappal később a nő lakásán megjelent két, magát civil ruhás nyomozónak mondó férfi, akik közölték, hogy az elajándékozott fegyverrel meglőttek egy gyermeket, ezért az asszony nagy bajba került. Hozzátették: "nem lesz semmi probléma" ha átad nekik több millió forintot. Az ezt követő hónapokban újabb pénzösszegeket követeltek.
Időközben egy harmadik, a megsérült fiú édesapjaként bemutatkozó férfivel látogatták meg a nőt, akivel a férfi közölte, hogy a fia lebénult a lövéstől és a lakásuk akadálymentesítésére ő is nagyobb pénzösszeget követelt. Pár nappal később ugyanezen férfi nagy értékű szerszámgépeket vitt el a nő otthonából.
A sértett miután bejelentést tett az Egri Rendőrkapitányságon, elmondta, hogy közel 10 millió forintot adott át a zsarolóknak.
A rendőrség felkérésére a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége június 26-án Hevesaranyoson újabb pénzösszeg átvétele közben elfogta L. Lórándot. Három társát Borsodnádasd és Pétervására közelében szintén elfogták.
Az egri nyomozók a férfiak lakásaiban tartott házkutatásokkor megtalálták a "kölcsönvett" szerszámgépeket, valamint két fegyvert, vagy annak utánzatát. Két nagy értékű személyautót és jelentős mennyiségű készpénzt is lefoglaltak a nyomozók.
A négy férfi ellen zsarolás bűntett miatt indított eljárást az Egri Rendőrkapitányság.

Küldje el ezt a cikket |Nyomtatás |Szóljon hozzá! / 0 komment

Szóljon hozzá!

Bejelentkezés