Jövő pénteken kezdődik a Győrkőcfesztivál

| |
2014. június 28., szombat 12:15

Tíz helyszínen ezer programmal várják a családokat a jövő pénteken kezdődő Győrkőcfesztiválon, amelynek három napja alatt játszótérré változtatják Győr belvárosát.

i12work.eu új nemzetközi videó CV és állásközvetítő portál - álláskeresőknek és munkaadóknak is ingyenes!

Sashalmi Orsolya, a szervező Vaskakas Bábszínház művészeti koordinátora az MTI-nek elmondta: a gyermekek a nyitó napon átvehetik a város kulcsát Borkai Zsolt polgármestertől. Pénteken a Széchenyi tér pancsolóvá változik, ahol csónakokba ülhetnek, vízicsúszdázhatnak, de elektromos kisautókat is kipróbálhatnak a legkisebbek. A Radó-szigeten mások mellett a Kaláka együttes és a Csík Zenekar ad koncertet, a Kazinczy utcában pedig mintegy 130 fajáték lesz.
Szombaton és vasárnap a Bécsi kapu tér, a Zechmeister utca, a Vársétány, a Radó-sziget, a Rába kettős hídja, a Mihálkovics sétány és a Bercsényi liget változik játszótérré. Lesz többek között bátorságpróba, lovagi torna, barkács sarok, lóverseny, vurstli, erdei hétpróba, mászófal.
A szervezők hangsúlyt fektetnek a környezettudatosságra, így a Reflex Környezetvédő Egyesület szervezésében rongybaba-készítés és papírmerítés, vetélkedők és készműves foglalkozások is lesznek.
Emellett a Rómer Flóris Történeti és Művészeti Múzeum minden épületébe gyermekeknek való programokat szerveztek. Csatlakozott a fesztiválhoz a Xantus János Múzeum, a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ, a Zichy Látogatóközpont, a Pannonhalmi Apátság, valamint a Rába Quelle Gyógy- Termál- és Élményfürdő. Ezeket a helyeket szintén ingyenesen lehet látogatni.
Sashalmi Orsolya hozzátette: a rendezvény ezúttal is kiegészül a Nemzetközi Győrkőcolimpiával, amely már július 3-án elkezdődik. A csapatok öt helyszínen nyolc sportágban mérhetik össze erejüket.
A rendezvényen tavaly mintegy ötvenezren vettek részt.

Küldje el ezt a cikket |Nyomtatás |Szóljon hozzá! / 0 komment

Szóljon hozzá!

Bejelentkezés