Csütörtökön indul a X. Nemzetközi Shakespeare Fesztivál Gyulán

| |
2014. június 28., szombat 09:08

Csütörtökön a Szentivánéji álom című darab bemutatójával kezdődik a X. Nemzetközi Shakespeare Fesztivál Gyulán. A tíznapos rendezvényen a londoni Globe Színház Sok hűhó semmiért és a szentpétervári Balti Ház Fesztivál Színház Macbeth című darabja is látható.

i12work.eu új nemzetközi videó CV és állásközvetítő portál - álláskeresőknek és munkaadóknak is ingyenes!

A David Doiashvili rendezte Szentivánéji álom című előadást, a budapesti Nemzeti Színházzal közös produkciót a gyulai Várszínpadon láthatja a közönség. A darabot szombaton és vasárnap is játsszák - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.
Mint írják, a nemzetközi fesztivál egyik kiemelt előadása a Globe színház vendégjátéka, a Sok hűhó semmiért Max Webster rendezésében, amely július 10-én, csütörtökön látható.
Nagy várakozás előzi meg a Macbeth című előadást, amelyet a világhírű belga rendező, Luk Perceval vezetésével május 30-án mutattak be Szentpéterváron, a Balti Ház Fesztivál Színház társulatával. A produkciót július 11-én, pénteken játsszák Gyulán.
Az évad egyik magyar sikere, a székesfehérvári Lear király Cserhalmi György főszereplésével lesz látható a fesztiválon, a Macbeth/Anatómia előadással a Maladype Színház érkezik a felújított gyulai Vigadóba, a Szabadkai Népszínház Macbeth előadását pedig a Tószínpadon játsszák.
Chiléből érkezik az Othello mindössze két szereplővel és bábokkal a Kamaraterem színpadára. Piotr Kondrat lengyel színész a Hamletet játssza el egyszemélyes előadásban a vár körül.
Három koncert is lesz a gyulai programban. A közönség megnézheti Caroll Vanwelden belga énekesnő dzsesszkoncertjét, Petrovics Emil Shakespeare daloskönyve is hallható lesz, valamint a W.H. együttes, Sena és Süveg Márk "Saiid" slam poetry estjére is várják az érdeklődőket.
A tizedik alkalom újdonsága a Shakespeare Fringe Fesztivál öt kora esti programmal a vár körül. Kortársunk még Shakespeare? címmel - a Magyar Shakespeare Bizottsággal együttműködve - kétnapos nemzetközi konferenciát is rendeznek, amelynek díszvendége a neves angol Shakespeare-kutató, Stanley Wells professzor lesz.

Küldje el ezt a cikket |Nyomtatás |Szóljon hozzá! / 0 komment

Szóljon hozzá!

Bejelentkezés