Csaknem tízezer embert várnak az első nagykőrösi "möggyfesztiválra"

| |
2014. június 27., péntek 08:41

Kétnapos fesztivál kezdődik pénteken Nagykőrösön a település és környéke büszkeségének számító különleges, zamatos meggy, vagy ahogy errefelé hívják: möggy tiszteletére. A hagyományteremtő céllal szervezett gasztronómiai és szórakoztató programokra közel tízezer érdeklődőt várnak – tájékoztatta az Arany János Kulturális Központ igazgatója az MTI-t.

i12work.eu új nemzetközi videó CV és állásközvetítő portál - álláskeresőknek és munkaadóknak is ingyenes!

László Ditta elmondta, hogy az ötlet a város polgármesterétől származik, aki maga is – csakúgy, mint a Pest megyei városban, illetve a környékbeli községekben szinte mindenki – meggyet termeszt.
A nagykőrösi korai möggy főként az errefelé található speciális összetételű talajnak, illetve a napos órák ideális számának köszönhetően sötétebb színű, lédúsabb, finomabb, mint a másutt termő társai, nem véletlen, hogy a 2007-ben bezárt Nagykőrösi Konzervgyár az uborka mellett a meggyet használta termékei fő alapanyagául – emelte ki a szervező.
A kétnapos fesztiválra a "laikus" érdeklődőkön kívül nagyon sok szakembert is várnak, például hűtőházakból, pálinkafőzdékből és pékségekből. A Deák és a Szabadság téren folyamatosan zajlanak majd a különféle "meggyes" programok: a szakmai tapasztalatcserék, bemutatók, a főzőverseny, a borlovag avatás, a gyermekeknek meghirdetett vetélkedők, valamint a meggykirálynő választás külön is említést érdemelnek.
Kinyit majd a régi idők "piacztere", a színpadon pedig sztárfellépők váltják egymást. A fesztivál ideje alatt városnéző kisvonat közlekedik - emelte ki László Ditta.

Küldje el ezt a cikket |Nyomtatás |Szóljon hozzá! / 0 komment

Szóljon hozzá!

Bejelentkezés