Blondie-koncert szeptember 9-én a Sportarénában

| |
2014. június 25., szerda 09:09

Az amerikai punk-rock és újhullám színtér úttörője, a 40. születésnapját idén ünneplő Blondie szeptember 9-én a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet - tájékoztatta a fellépést szervező Live Nation szerdán az MTI-t.

i12work.eu új nemzetközi videó CV és állásközvetítő portál - álláskeresőknek és munkaadóknak is ingyenes!

Mint írták, a Blondie első aktív és sikeres korszakát követően másfél évtizedes szünetet tartott, ám 1999-es visszatérést követően újra a csúcson van. Az alapítók közül hárman, Debbie Harry énekesnő, a zenekarvezető Chris Stein (gitár, basszusgitár) és Clem Burke (dob, ütőhangszerek) ma is a csapatban zenélnek. Az együtteshez az utóbbi években csatlakozott három zenész: Leigh Foxx basszusgitáros, Matt Katz-Bohen billentyűs, valamint Tommy Kessler gitáros.
A Blondie idén különleges, dupla CD-s válogatással és világkörüli turnéval ünnepli 40. születésnapját: a Blondie 4(0) Ever című anyag néhány hete került a boltokba. Egyik része egy válogatás, amelynek címe Ghosts of Download, a másik fele a Deluxe Redux: Greatest Hits a legnagyobb slágereik újból rögzített felvételeinek gyűjteménye.
A Blondie még sohasem járt Budapesten, szeptember 9-én először lép magyar közönség elé. Az elmúlt négy évtizedben a Blondie az amerikai könnyűzene meghatározó formációjává vált, de nemcsak a zenét, hanem a divatot és a művészetet is befolyásolta, elsősorban az extravagáns, örökifjú, ma is szexi szőke énekesnő, Debbie Harry révén. Ahogy egy kritika fogalmazott, a Blondie egy tiszteletlen Lower East Side-i punk bandából New York szókimondó nemzetközi nagykövetévé vált.
A Blondie négy évtized alatt tíz stúdióalbumot, négy koncertlemezt, 14 válogatást, három remixanyagot és 36 kislemezt készített. Becslések szerint mintegy 40 millió albumot adott el, és olyan slágerek fűződnek a nevéhez, mint a Heart of Glass, az Atomic, a Rapture, a Sunday Girl, a Call Me, a The Tide Is High vagy a másfél évtizeddel ezelőtti emlékezetes visszatérő szám, a Maria. 2006-ban a Rock and Roll Hírességek Csarnokába is bekerültek.
Debbie Harry a hatvanas években pincérnőként, gogo-táncosként és Playboy-modellként kezdte, a Blondie mellett sikeres szólólemezeket készített, és több mint harminc filmben szerepelt.

Küldje el ezt a cikket |Nyomtatás |Szóljon hozzá! / 0 komment

Szóljon hozzá!

Bejelentkezés