Visszaesett az államfőbe vetett bizalom

| |
2014. november 22., szombat 17:40 | Frissítve: 2014. november 22.

Egy felmérés szerint novemberben nagyon visszaesett a Milos Zeman államfőbe vetett bizalom Csehországban.

Míg októberben a megkérdezettek 58 százaléka bízott Zemanban, novemberben már csak 37 százalék - derült ki a CVVM közvélemény-kutató intézet országos felméréséből, amelynek eredményeit pénteken hozták nyilvánosságra Prágában.

Az országos felmérést november elején készítették, röviddel azután, hogy Milos Zeman egy rádióinterjúban vulgáris kifejezést használt, ami komoly bírálatokat váltott ki a politikusok, a sajtó és a közvélemény körében is.

Zeman szavait azzal magyarázza, hogy mindössze idézeteket használt azzal a céllal, hogy vitát váltson ki a durva kifejezések használatáról, amely szerinte eddig is jellemezte bizonyos ellenzéki politikusok szóhasználatát. Zeman azt állítja: reméli, hogy ezután ez a szóhasználat elfogadhatatlan lesz a közéletben.

Mérsékelten csökkent a kormányba vetett bizalom is, míg a képviselőház és a szenátus megtartotta népszerűségének korábbi szintjét.

A Bohuslav Sobotka szociáldemokrata miniszterelnök vezette koalíciós kormányban novemberben az emberek 45 százaléka bízott, négy százalékkal kevesebb, mint októberben.

A képviselőház iránti bizalmi index novemberben is megmaradt az októberi 34 százalékon, míg a szenátusé egy százalékkal 32 százalékra emelkedett.

A regionális parlamentek és a regionális elöljárók iránti bizalom viszont emelkedett. A regionális képviselő testületekben novemberben 44, az elöljárókban pedig 41 százalék bízott. Ez négy, illetve öt százalékpontnyi emelkedés októberhez képest - közölte a CVVM.

OSZD MEG MÁSOKKAL IS

Látogass el az atevelemenyed.hu oldalra és válaszolj kérdőívünkre!

 

 

Ha tetszett a cikk lájkolj minket a Facebookon, ha érdekel a munka világa ide is látogass el: a www.facebook.com/i12work.

Küldje el ezt a cikket |Nyomtatás |Szóljon hozzá! / 0 komment

Szóljon hozzá!

Bejelentkezés