19 ország egy nap alatt

| |
2014. október 21., kedd 16:51

Új világrekordot állított fel egy norvég trió: 19 európai országba jutott el egyetlen nap alatt, megdöntve ezzel a korábbi, 17 országot jelentő csúcsot.

Kanyargós útvonalat dolgozott ki a három férfi - Gunnar Garfors, Oyvind Djupvik és Tay-yong Pak -, hogy a lehető legtöbb országot érinthessék bérelt autókkal és menetrend szerinti repülőjáratokkal 24 óra alatt - írta a The Daily Telegraph online kiadása.

Pont éjfél után indultak Görögországból, onnan egész Hollandiáig jutottak, mielőtt Liechtenstein felé visszafordultak volna.

A 80 nap alatt a Föld körül című Jules Verne-regény szelleméhez híven a kalandos út buktatókat is tartogatott. A koszovói határnál például akkora volt a sor, hogy ki kellett ugraniuk a kocsiból, elfutni a határig, majd vissza, hogy elmondhassák, oda is betették a lábukat.

Ugyan magánkihívásnak indult, de végül egy norvég fogadóirodánál fogadásokat is lehetett kötni arra, hogy vajon sikerül-e az expedíció.

A három barát már májusban tett egy kísérletet a rekorddöntésre, de csak a korábbi csúcsot tudták beállítani. Ez alkalommal előre kidolgozták az útvonalat, és a bérelt kocsikat út közben a repülőtereken hagyták.

Kedveled az egzotikus helyeket?

Kérdőív távoli tájak szerelmeseinek - oszd meg tapasztalataid, véleményed!

Küldje el ezt a cikket |Nyomtatás |Szóljon hozzá! / 0 komment

Szóljon hozzá!

Bejelentkezés