Az ország három legnagyobb problémája: munkanélküliség, szegénység, korrupció

| |
2014. július 16., szerda 15:40 | Frissítve: 2014. július 16.

A magyarok 64 százaléka a munkanélküliséget sorolja az ország három legnagyobb problémája közé. Ugyancsak sokan, 56 százaléknyian tartják aggasztónak a szegénységet, a szociális egyenlőtlenséget és 46 százalék említette a legjelentősebb gondok sorában a korrupciót.

Állást keresel? Jelentkezz az i12work.eu-n!

Ezt követően a bűnözés és az egészségügyi helyzet iránti aggodalmak fogalmazódnak meg a magyar lakosságban, igaz, az előbbieknél alacsonyabb, 30-31 százalékos említési arányokkal. A kutatásban felsorolt 16 tényező közül legkevésbé a bevándorlók letelepedése, a környezeti fenyegetések és a klímaváltozás jelent problémát a magyaroknak – ezeket csupán 1-2 százalék említette. Világszerte is a munkanélküliség a leginkább aggasztóbb jelenség (összességében 45 százalék említette), amit a korrupció és a szegénység követ (34-34 százalékkal). A bűnözést 31 százalék, az egészségügyet 23 százalék nevezte meg a legnagyobb gondok között. A 24 országban, 19 ezer ember körében végzett felmérés eredményeiből ezúttal az egészségüggyel kapcsolatos adatokat teszi közzé az Ipsos.

 

OSZD MEG MÁSOKKAL IS

Látogass el az atevelemenyed.hu oldalra és válaszolj a munka világáról készülő kutatás kérdőívére!

A magyarok háromtizede, a nemzetközi felmérésben szereplő országok lakosságának 23 százaléka tekinti jelentős problémának az egészségügy helyzetét. Öt országban a miénknél nagyobb aggodalom övezi az orvoslás, gyógyítás területén tapasztalható állapotokat. Brazíliában 64, Lengyelországban 58 százalék tartja nagy problémának az egészségügyi viszonyokat, az Egyesült Államokban 40, Kanadában 37, Ausztráliában 35 százalék sorolja a jelentős gondok közé. A brazilok, a lengyelek és a kanadaiak számára egyértelműen az egészségügyi ellátás aktuális állapota a legnagyobb probléma, az amerikaiak és az ausztrálok körében a munkanélküliséget követően a második legjelentősebb gond. Hazákban az egészségügy iránti aggodalom csak a negyedik-ötödik a sorban, azt megelőzi a munkanélküliség, a korrupció és a szegénység, s a gyógyítás területével nagyjából azonos mértékű gondnak tartják a bűnözést.

Magyarországon az egészségüggyel kapcsolatos aggodalmak az átlagosnál jellemzőbbek a nőkre (34%-ukra), a férfiak körében 25 százalék tesz erről említést. A magyar nők számára – a munkanélküliség és a szegénység után – az egészségügy a harmadik leginkább aggasztó terület, a férfiak viszont az ötödik helyre teszik. A többi társadalmi-demográfiai csoportban nincsenek jelentős eltérések, az aggódók aránya az átlag, 30 százalék körüli.

Forrás: Ipsos

Ha tetszett a cikk lájkolj minket a Facebookon, ha érdekel a munka világa ide is látogass el: a www.facebook.com/i12work.

Küldje el ezt a cikket |Nyomtatás |Szóljon hozzá! / 0 komment

Szóljon hozzá!

Bejelentkezés