Közel hatezer forintot költünk egy-egy karácsonyi ajándékra (infografikával)

| |
2014. december 6., szombat 13:59

A magyar felnőttek átlagosan 7 (6,8) embernek vesznek vagy készítenek karácsonyi ajándékot, és ezekre összesen 35-36 ezer forintot költenek (35470 Ft). Az egy ajándékra jutó átlagos összeg 5675 forint, mely közel 400 forinttal haladja meg a tavaly mért értéket.

OSZD MEG MÁSOKKAL IS

Látogass el az atevelemenyed.hu oldalra és válaszolj kérdőívünkre!

A KÓD Kft felmérésben azt kérdezte a válaszadóktól, hogy terveik szerint hány főt fognak megajándékozni karácsonykor, és mennyit fognak költeni ezekre a meglepetésekre. Arra kérték a kutatásban résztvevőket, hogy válaszadáskor kalkuláljanak mindenkivel, akinek ajándékot vesznek: családtagok, barátok, kollégák stb.

Eredményeik szerint idén a magyar felnőttek átlagosan 7 (6,8) embernek vesznek vagy készítenek karácsonyi ajándékot, és ezekre összesen 35-36 ezer forintot költenek (35470 Ft). Az egy ajándékra jutó átlagos összeg 5675 Forint, mely közel 400 Forinttal haladja meg a tavaly mért értéket.

Az ajándékokra fordított összegek alapvetően a válaszadók anyagi/jövedelmi helyzetétől függnek és függetlenek az egyéb demográfiai jellemzőktől. Azok, akik nem rendelkeznek munka vagy nyugdíj jövedelemmel (tanulók, kismamák, háztartásbeliek, munkanélküliek, segélyből élők), hozzávetőlegesen fele ennyi pénzt fordítanak az ajándékozásra, mint azok, akiknek van ilyen jövedelmük (19 vs. 39 ezer forint, a megajándékozottak száma közel azonos).

Forrás: kod.hu

Ha tetszett a cikk lájkolj minket a Facebookon, ha szívesen nyilvánítod ki véleményed különböző témákban, ITT is nézz körül.

Küldje el ezt a cikket |Nyomtatás |Szóljon hozzá! / 0 komment

Szóljon hozzá!

Bejelentkezés