Hat százalékkal nőtt egy év alatt a szupergazdagok száma

| |
2014. november 22., szombat 17:45

Hat százalékkal, vagyis 12 ezer 40 fővel nőtt egy év alatt a szupergazdagok száma a világon, összvagyonuk pedig hét százalékkal csaknem 30 ezer milliárd dollárra gyarapodott: ez a világ összvagyonának 13 százaléka, az Egyesült Államok bruttó hazai termékének (GDP) majdnem kétszerese - derül ki a UBS bank és a Wealth-X cég közös ez évi felméréséből.

Ezen adatokból az is kiderült, hogy a világ lakosságának 4 ezred (0,004) százaléka birtokolja az emberiség összvagyonának mintegy 13 százalékát.

Továbbra is Észak-Amerikában és Európában él a legtöbb szupergazdag, és e földrészeken található a legtöbb magánvagyon is. Számuk öt év múlva várhatóan meg fogja haladni a 250 ezret - állapította meg a svájci bank és a szingapúri központú cég friss jelentésében (World Ultra Wealth Report 2014).

A szupergazdagok száma, vagyis azoké, akiknek a vagyona meghaladja a 30 millió dollárt, így most 211 ezer 275. Összvagyonuk 29 ezer 725 milliárd dollár.

Továbbra is az Egyesült Államokban van a legtöbb szupergazdag a legtöbb összvagyonnal: 69 ezer 560 ember több mint 9600 milliárd dollárral együttvéve. A növekedési arányok azonosak a globális adatokkal, vagyis hat százalékkal növekedett a szupergazdagok száma, hét százalékkal vagyonuk értéke.

OSZD MEG MÁSOKKAL IS

Látogass el az atevelemenyed.hu oldalra és válaszolj kérdőívünkre!

A jelentés szerint nemsokára Ázsiában lesz a legnagyobb növekedés a szupergazdagok összvagyonát tekintve, a kontinens a következő tíz évben le fogja hagyni Európát. Európában számuk 2013 óta 6,5 százalékkal 61 ezer 820-ra nőtt, összvagyonuk pedig csaknem kilenc százalékkal 8400 milliárd dollárra.

Ha tetszett a cikk lájkolj minket a Facebookon, ha érdekel a munka világa ide is látogass el: a www.facebook.com/i12work.

Küldje el ezt a cikket |Nyomtatás |Szóljon hozzá! / 0 komment

Szóljon hozzá!

Bejelentkezés