Nőtt a Svájcba látogató magyar turisták száma tavaly

| |
2014. október 21., kedd 15:28

Nőtt a Svájcba látogató magyarok száma tavaly: 37 ezer 617 vendég érkezett az alpesi országba, akik 103 602 vendégéjszakát töltöttek ott, 19,3 százalékkal többet, mint az előző évben - ismertette a 2013-as adatokat Urs Weber, a Svájci Idegenforgalmi Hivatal Ausztriáért és Magyarországért felelős vezetője.

A vendégek számában 13,2 százalékos növekedést regisztráltak, és az átlagos tartózkodási idő is nőtt: 2,6 napról 2,8 napra.

Urs Weber hangsúlyozta: az adatok csak a szállodai vendégéjszakákat tartalmazzák, ehhez hozzáadva az üdülőket, magánszállásokat is, a Magyarországról érkezettek száma meghaladhatta a 70 ezret, a vendégéjszakák száma pedig a 180-190 ezret.

Elmondta, hogy a hivatal adatai szerint a svájci szállodákba idén az első nyolc hónapban kicsit több, mint 24 ezer magyar vendég érkezett, ami 4,8 százalékkal kevesebb az előző év azonos időszakinál, és a vendégéjszakák száma is csökkenést mutat. A szakember szerint ennek a rossz idő lehetett az oka. Felmérésük szerint a magyar turisták 60 százaléka nyáron érkezik az alpesi országba, 30,8 százalékuk pedig szezonon kívül, naponta átlagosan 110 frankot költenek el.

Kedveled az egzotikus helyeket?

Kérdőív távoli tájak szerelmeseinek - oszd meg tapasztalataid, véleményed!

Urs Weber szerint nem lehet szemet hunyni a visszaesés felett, akkor sem, ha a magyar piac mindössze 0,5 százalékos részesedést jelent Svájc idegenforgalmában a vendégéjszakákat tekintve.

A terveket ismertetve elmondta: a magyar turisták számában 10-15 százalékos növekedést terveznek elérni 2017-ig, amiben a fiatal utazóknak és az országba először látogatóknak is nagy szerepe lehet.

Békefi Veronika, a NUR Neckermann utazási iroda ügyvezetője szerint segítheti a növekedést, hogy vonattal közvetlenül a síterepek is elérhetővé váltak, de Budapestről a nagyobb városokba, így Bazelbe, Genfbe, Zürichbe is könnyen el lehet jutni. A szolgáltatók olyan csomagajánlatokkal készülnek az idei szezonra, amely tartalmazza a síbérlet árát is, így sokkal kedvezőbb, mintha ezt külön meg kellene venni.

Küldje el ezt a cikket |Nyomtatás |Szóljon hozzá! / 0 komment

Szóljon hozzá!

Bejelentkezés