Jöhetnek az előrefizetett kártyák

| |
2014. szeptember 30., kedd 21:58

A MasterCard új európai felmérése szerint az előrefizetett kártyák kiváló megoldást jelenthetnek azoknak, akik tudatosabban akarják beosztani a pénzüket.

Az európai fogyasztók igyekeznek tudatosabban bánni a pénzükkel, és számos helyzetben az előrefizetett ("prepaid") kártyák jelenthetnék számukra a megoldást, derül ki a MasterCard megbízásából az Ipsos MORI közvélemény-kutató cég által készített felmérés eredményeiből. A 2.400 fős, hat országban elvégzett felmérés szerint az emberek 77 százaléka rendszeresen ellenőrzi a számlaegyenlegét, és 79 százaléka tudja pontosan, hogy mekkora a hitelkerete. A mindannyiunkat elárasztó emailek és postai levelek tengerében a pénzzel kapcsolatos küldemények kivételt képeznek: az európaiak 66 százaléka olvassa el rendszeresen a bankja vagy kártyakibocsátó pénzintézete által küldött leveleket. Sokan bizalmatlanok a bankjukkal szemben, így szívesen vennék saját kezükbe a pénzügyeik irányítását: a megkérdezetteknek csupán 54 százaléka bízik a bankjában, és csupán 31 százaléka állította, hogy megfelelő tájékoztatást kap a bankjától.

A MasterCard úgy véli, előrefizetett kártyákkal lehetségessé válik a pénzügyek tudatosabb irányítása. Az előrefizetett kártyákat már használó kártyabirtokosok 77 százaléka számolt be arról, hogy rendkívül elégedett a kártyatípus nyújtotta előnyökkel. A megkérdezettek szerint az előrefizetett kártya jóval többet tud, mint a fizetés: a válaszadók 67 százaléka vélekedett úgy, hogy külföldi utazás során nagyobb biztonságot ad; a szülők 70 százaléka szerint pedig az előrefizetett kártya használatán keresztül hatékonyabban lehet a gyerekeket megtanítani a tudatos pénzhasználatra.

OSZD MEG MÁSOKKAL IS

Látogass el az atevelemenyed.hu oldalra és válaszolj kérdőívünkre!

A kutatásból az is kiderült: sokan a mai napig a hagyományos "befőttes üveges" módszerrel takarékoskodnak, vagyis készpénzt tesznek félre szűkösebb időkre, annak ellenére, hogy az emberek 64 százaléka számolt be arról, hogy szívesebben fizet kártyával, mint készpénzzel. Noha sokaknak kényelemérzetet ad a készpénz, előrefizetett kártyával sokkal biztonságosabban lehet takarékoskodni és beosztani a pénzt, ráadásul ezek a plasztikok mindig kéznél vannak, és a használatukhoz még arra sincs szükség, hogy elmenjünk egy bankfiókba, ahová egyébként is csak az emberek 35 százaléka jár rendszeresen.

"Az előrefizetett kártyák célja, hogy a kártyabirtokosok még könnyebben kontrollálhassák a pénzügyeiket. A kártyabirtokosok 69 százaléka szerint ezekkel a kártyákkal könnyebb beosztani a pénzt, sőt, a megkérdezettek 73 százaléka szerint előrefizetett kártyák használatával megelőzhető az eladósodás.A felmérés szerint a nők többet foglalkoznak a pénzügyeikkel: 83 százalékuk pontos elszámolást vezet a bevételeiről és kiadásairól. A felmérés szerint az előrefizetett kártyákkal kapcsolatos tájékoztatást különösen kedvezően fogadnák a lengyel és magyar nők" ─ mondta Carlo Enrico, a MasterCard közép-európai divíziójának elnöke.

 

Ha tetszett a cikk lájkolj minket a Facebookon, ha érdekel a munka világa ide is látogass el: a www.facebook.com/i12work.

Küldje el ezt a cikket |Nyomtatás |Szóljon hozzá! / 0 komment

Szóljon hozzá!

Bejelentkezés