Hiába küldöm százszámra az önéletrajzokat, vissza se jeleznek

| |
2014. február 4., kedd 06:09 | Frissítve: 2014. március 11.

Az i12work.eu tanácsadója arra a sokak által feltett kérdésre próbál válaszolni, hogy miért van az, hogy az állást keresők hiába jelentkeznek számtalan hirdetésre, még csak visszajelzést sem kapnak.

Ezek a hirdetések nem is igaziak? Már megvan, hogy ki kapja az állást?
Alapvetően nem ez a jellemző, elsősorban olyan esetekben hallani ilyen szituációról, ahol meg kell pályáztatni az adott munkakört. A profitorientált cégeknek nincs szükségük ilyen "trükkökre", sem pedig idejük nincs rá.
Egyszerűen arról van szó, hogy egy-egy álláshirdetésre olyan sokan (akár több ezren) jelentkeznek, hogy képtelenség lenne minden jelentkezőnek visszajelzést küldeni.
Mit tehet a jelentkező?
Tapasztalatom szerint sokan elkövetik azt a hibát, hogy ugyanazt a jelentkezést (önéletrajzot és motivációs levelet) küldik el minden egyes álláshirdetésre. Fontos, hogy figyelmesen olvassuk el a hirdetést, és a pályázati anyagunkat ennek megfelelően alakítsuk egyedivé, azt emeljük ki, ami az állást kínálónak fontos. Ha például egy hirdetésben az szerepel, hogy kifejezetten jó számítógépes ismeretekkel rendelkező munkatársat keresnek, akkor ne elégedjünk meg a szokásos egy-két szavas jelzőkkel. Írjuk le milyen programokat ismerünk, milyen szinten tudjuk használni őket, stb.
Amikor fényképes önéletrajzot kérnek, figyeljünk rá, hogy bár valós képet kell fessünk magunkról, de az legyen előnyös. Kerüljük a napszemüveges, sapkás, nyaralási fotókat. Ugyanígy rossz benyomást tesz, ha egy üveg sörrel, vagy cigarettával a kezünkben pózolunk a képen. Fontos kiemelni, hacsak nem erotikus munkára jelentkeznek a hölgyek, sem az egész alakos, sem a "teljes mellbedobással" készült képek nem helyén valóak. (Ha a főnök, vagy a hr-es nő, valószínűleg nem ezzel teszünk rá jó  benyomást).
Azt sem szabad elfelejteni, hogy sokan szinte válogatás nélkül bármilyen munkára jelentkeznek. Valahol ez érthető, de ebben az esetben azt is számításba kell venni, hogy ha több száz, vagy akárcsak több tíz jelentkező van az állásra, akkor szinte biztos, hogy azok közül fognak választani, akik teljes mértékben megfelelnek az elvárásoknak.
Van valamilyen trükk, amivel kitűnhet a jelentkező a tömegből?
Nem könnyű feladat, de nem is lehetetlen. Ahogy már említettem alakítsuk a hirdetéshez az anyagunkat, a motivációs levélben (és/vagy kísérő e-mailben) emeljük ki tömören, hogy miért lennénk mi a legideálisabb jövőbeni munkatárs. Szakmától függően érdemes kreatív fortélyokhoz nyúlni, de ezt ne a hagyományos CV helyett, hanem mellette küldjük. A CV-nkről, eddigi tapasztalatainkról, munkáinkról készített prezentáció (ppt, prezi) vagy infografika például jó ötlet bizonyos munkakörök esetén.
Az i12work.eu videó CV megoldása viszont lényegében mindenki számára hasznos lehet. Pillanatok alatt fel tudjuk kelteni a hirdető figyelmét, azonnal kialakulhat irántunk a szimpátia, ami hatalmas előny a többi jelentkezővel szemben. Bemutathatjuk nyelvtudásunkat, vagy többek közt ízelítőt adhatunk abból, hogy milyen értékesítési vénánk van, illetve mennyire kreatívak vagyunk. Nem utolsó sorban egy ilyen videó jelzi azt is, hogy mennyire elszántak vagyunk a munkakeresésben, és ha esetleg idősebb a jelentkező azt is, hogy tényleg nem fél elsajátítani új ismereteket, nem ijed meg az új technológiáktól.
Az 5 legfontosabb szabály CV írásakor:
1. Ne legyen helyesírási hiba az önéletrajzban, figyelj a helyes fogalmazásra (pl. ragok mint ba/ban).
2. Alakítsd az álláshirdetéshez az önéletrajzod, ne sablon anyagot küldj.
3. Figyelj a formátumra. Legyen jól olvasható, kerüld a túl sokféle betűtípus használatát. (Hacsak nem kreatív munkára jelentkezel kerüld az extrém megjelenést.)
4.  Az ideális CV 1-2 oldalas. Sem a túl rövid, sem a túl hosszú nem nyerő.
5. Tüntesd fel a munkában elért eredményeidet, ne csak a korábbi feladataidat sorold fel.
A cikk átvételéhez, másodközléséhez a tuajdonos hozzájárul a forrás feltüntetésével (linkkel) és az i12work.eu oldalra mutató link közlésével.
Küldje el ezt a cikket |Nyomtatás |Szóljon hozzá! / 0 komment

Szóljon hozzá!

Bejelentkezés