Dalla cucina per te

Diós-szalonnás kelbimbó paprikakrémmel

Gyerekkoromtól kezdve szerettem a kelbimbót. Jó kis gyerekkor, ugye? Mások a barakclekváros vajas kenyérrel a kezükben másztak fára, én meg a kelbimbóért epekedtem. Szép kis dolog! Jelentem, még mindig tart.

13.03.06. 21:16

Kapribogyóval és aszalt szilvával töltött mortadella

Rég jártam a saját blogomon, ezért kicsit rendet kellett teremtenem. Egy gombnyomással kénytelen voltam többszáz spamjellegű kommentet kitörölni, ezért ha valaki hiányolná a hozzászólását, kérem, tegye meg újra...

13.03.04. 15:45

Gyors kókuszlikőr

Pár napos kókusztej árválkodott a hűtőben, hiába használom mostanában naponta, csak nem fogyott. Elég gyorsan felsejlett bennem a kókuszlikőr képe, összeraktam hamarjában, másodikat is kevertem, leteszteltük.

12.12.06. 20:35

Jóreggelt gyümölcsös kekszgolyók

Ma van a Diabétesz világnapja, a legjobb időpont, hogy felkerüljenek ezek az apró kekszek. Teljesen liszt-, sőt gabonamentes, nincs bennük cukor, az édességet kizárólag az aszalt gyümölcsök biztosítják.

12.11.14. 12:30

Almás pite

Sosem sütöttem régen almás pitét, olyan avítt dolognak tűnt, nem is értem.

12.11.04. 10:00

Kókuszos sültpaprika-fehérrépa-krémleves

Nem így terveztem, de ez lett belőle. A blogom hatodik évfordulójára egyhetes receptdömpinggel akartam már csak magamnak is megünnepelni és megtörni ezt a hosszabb ideje tartó csendet.

12.09.14. 08:45

Uborkás kéksajtmártás dijoni magos mustárral

Ezúttal a gombhoz a kabátot tipikus esete állt fenn, pedig köztudott, hogy az efféle manőverek eléggé nyelik a pénzneműt.

12.07.21. 19:00

#516

Ezúttal a gombhoz a kabátot tipikus esete állt fenn, pedig köztudott, hogy az efféle manőverek eléggé nyelik a pénzneműt.

12.07.21. 19:00

Rozé pezsgős sorbet málnalikőrrel

Az utóbbi időben elhanyagoltam a Tourt, összesodródott teendőim miatt, a kimaradt napot azonban pótolom majd. Vasárnap azonban bónusz jár, mégpedig ha lehet, édesség formájában.

12.07.15. 22:45

Éti csiga mustáros crème fraîche-mártásban, leveles tésztával

Ma szünnap van a Tour-on, egy kis kitérőre Burgundiába megyünk. Mi is jut elsőre eszünkbe? A burgundi bor, legyen az Chardonnay vagy Pinot Noir?

12.07.10. 23:00

Munster sajtos sült burgonya

Ma egy rövidebb, időmérő szakasz zajlott a Tour-on, Besançon-ig. Franche-Comté tartományban vagyunk, északon Lotaringia és Elzász, nyugaton Svájc határolja, keleten Champagne-Ardenne, majd Burgundia...

12.07.09. 22:00

Francia gesztenyehab

Vasárnapi bónuszunk következik, ezúttal édesség formájában.Lotaringia kulináris jellegzetességei között találtam a gesztenyehabot, amire már csak a nálunk is igen népszerű gesztenye miatt is felfigyeltem.

12.07.08. 23:00

Choucroute, avagy Elzász húsos fazeka

Évente kétszer-háromszor nekiállok, és nagyobb társaságnak főzök egy hatalmas adag húsos káposztát.

12.07.07. 20:00

Pestós, kolbászos szendvics

Egyáltalán nem vagyok szendvicsellenes, bár az alkatrészeket inkább külön szeretem enni. Egy falat kenyér, három falat sajt, egy marék saláta. Csak úgy, a tiszta ízek kedvéért.

12.07.07. 13:10

Mirabellszilvás clafoutis

Lotaringiába ért a csapat. Ennek a régiónak a konyhája is igen közel áll hozzám, szeretnék hosszabban írni róla, ezért akit érdekel, FIGYELEM!!

12.07.06. 20:30

Meleg kecskesajtos pirítós lardonnal, dióval és almával

Tour de France-ban utazunk most egy ideig, ugye mondtam már? Épp Normandiában vagyunk, a túra ma a parttal párhuzamosan vezet egészen Rouen-ig.

12.07.04. 14:00

Tour de Serpenyő, avagy Tour de France a konyhában

Nagy fába vágtuk a fejszénket. Négy blogger összeállt, hogy napról napra megörökítse az idei Tour de France kerékpáros körversenyt - ezúttal a konyhában, stílusosan a Serpenyőben.

12.07.01. 10:00

Tour de Serpenyő, avagy mit főzünk a fiúknak

Nagy fába vágtuk a fejszénket. Négy blogger összeállt, hogy napról napra megörökítse az idei Tour de France kerékpáros körversenyt - ezúttal a konyhában, stílusosan a Serpenyőben.

12.07.01. 10:00

Sült kecskesajt mézzel és uborkavinaigrette paradicsommal

Az uborkáról, mint zöldség, nem feltétlenül a kulinária fellegvára jut az eszünkbe, vannak ennél izgalmasabb zöldségek is.

12.06.30. 17:45

Töltött citromos pisztráng könnyű tészta- és mégkönnyebb zöldsalátával

A Szega Foods receptversenyén annyira felbuzdultam, hogy júniusban több fogást is készítettem rá. Lettek alkonyatban készült képek is, de időhiány miatt posztolni sem tudtam már őket a Szega oldalára.

12.06.24. 17:25

Zöldspárga, radicchio, vörösbormártás

Pár hete készült ez a nagyon finom, és főleg igen egyszerű, húsnélküli vacsora. Talán még nem futottunk ki a spárgaszezonból, mert érdemes elkészíteni.

12.06.17. 07:50

Fűszeres-narancsos szemes túró

A gyors-finom-egészséges reggelik kategóriában verhetetlen lesz, ráadásul ezerféleképpen variálhatjuk.

12.06.12. 13:03

Rakott tojásos nokedli Munster sajttal

Szerintem azóta ismerem a Szega sajtboltot, amióta létezik. Amikor a legtöbb boltban a trappista, mackósajt és a magyar edámi mellett még alig lehetett színvonalas sajtot kapni...

12.06.01. 12:12

Teljeskiőrlésű fűszeres tönkölykenyér

Ritkán sütök ma már kenyeret, mert szerencsés helyzetben vagyok: a környéken mindenhol kapok nagyon jó minőségű pékárut, szinte dúskálhatunk a finom kenyerekben, nincs szükség arra...

12.05.28. 17:00

Vörösboros céklás sült burgonya

Még tavaly télen történt, hogy egy hétig fekvő beteget ápoltam. Ez sok főzéssel is együtt járt, amit persze nagyon élveztem, a főzés okát egyáltalán nem, de ez a poszt most nem is erről szól.

12.05.27. 17:30

Aszalt szilvás húsgombócok zsályás paradicsomos zöldborsóval

Mostanában annyi recept elé írhatnám azt, hogy "nincs sok hozzáfűznivalóm, hűtőürítés során sikerülnek ilyen vacsorák, finom volt, megettük."

12.05.23. 09:00

Burgonyaleves almával, paradicsommal, virslivel és pestóval

Azt tartja a családom, hogy verhetetlenek a leveseim. Különösen azok a legjobbak, amelyek maradékokból lettek szinte összecsapva, és épp ebből az okból nehezen reprodukálhatók újra.

12.05.16. 16:50

Roséban párolt borjúpaprikás olívaolajban sült pasztinákkal

Nem szoktam receptversenyeken részt venni, de a Rosalia rosé boros versenyére kivételt kellett tennem.

12.05.02. 23:59

Rosében párolt karalábés csirkecombfilé

Mivel pár nappal ezelőtt épp egy kiváló, cidre-ben párolt nyúlcombot vacsoráztam, egyből jött az ötlet, hogy ezt miért ne lehetne rozéval is elkészíteni.

12.05.02. 23:58

Céklacarpaccio medvehagymával és sült szalonnával

Volt egyszer nálunk egy olyan időszak, amikor túlzás nélkül mondhatom, hetente kétszer céklacarpaccio volt a vacsora egy része.

12.04.27. 19:25

Füstölt pisztrángos, zsályás, mozzarellás pizza

A legújabb VKF!-et a Tarkabárka halas blog csapata kapta meg, számomra két igen kedves személy, ezért is örültem meg a kiírásnak.

12.04.24. 12:52

Nutellatortácska, honey pops és joghurt

El fognak szaporodni a minitortareceptek a blogon, mert nagyon rákaptam. Régebben a 18 cm-es, fele formában sütöttem, de azon is három napig nyammogtunk, a vége meg ment a kukába, végelszáradás okán.

12.04.22. 15:42

Kandírozott gyömbéres narancskompót

Egy importdömpingnek köszönhetően másfél hónapja dúlt a magyar blogokon a szicíliai narancsláz. A kezeletlen héjú narancsokból mindenki lekvárt főzött, héjat kandírozott, vagy beturmixolt.

12.04.18. 10:40

Kandírozott gyömbéres narancskompót

Egy importdömpingnek köszönhetően másfél hónapja dúlt a magyar blogokon a szicíliai narancsláz. A kezeletlen héjú narancsokból mindenki lekvárt főzött, héjat kandírozott, vagy beturmixolt.

12.04.17. 15:10

Tonkababos, mákos, epres személyügyi tortácska

Egyszemélyes kis torta, csak úgy. A tésztát érzésre kevertem ki, de ilyen kis mennyiségnél nincs szükség receptre, adja magát. A tojáshoz annyi lisztet adtam, hogy épp kössön a tészta.

12.04.15. 18:10

Gombás kenyérgombóc burgonyás-körtés-gorgonzolás mártással

A dél-tiroli kenyérgombócok újabb tagja. A gombócba bármilyen aromás, jóízű gombát is tehetünk, most szezon hiányában barna csiperke került bele és egy kevés szarvasgombás-vargányás fűszer, szárított...

12.03.27. 15:00

Petrezselymes-kapribogyós pácolt mozzarellagolyók

Még télen, borozáshoz készült ez az előétel, néhány ciabatta, egy nagy tál olívabogyó és sült paprika társaságában.

12.03.26. 12:15

Feketeerdő cookie

Ritkán történik meg, hogy meglátok egy kekszet és egyből eldöntöm, ezt bizony meg kell sütnöm. Az pedig még ritkábban történik meg, hogy röpke néhány nap múlva hipp-hopp, valóban kész is lesz.

12.02.19. 18:25

Ricottás pacsni színes sóval

Emlékszik még valaki gyerekkorunk pacsnijára? Ó, az a pacsni!! Iskola előtt beugrottunk a pékségbe, poharas kakaót is vettünk és már a suli kapujában lerágtuk a pacsni ropogós végeit.

12.02.18. 11:18

Barnavajas fokhagymakrém

Említettem a tejben sült csirke kapcsán, hogy ki ne dobjuk a leszűrt, barnított sült vajat, jó dolgot lehet még azzal művelni. Íme, itt van a megoldás.

12.02.13. 11:59

Tejben sült zsályás csirke mozzarellás burgonyapürével

Hirtelen - és váratlanul - egy gyönyörű darab csirke tulajdonosa lettem. Nem akármilyen volt a madár, az a tanyasinak mondott, kukoricán (vagy legalábbis nagyrészt azon) nevelkedett fajta...

12.02.12. 18:19

Brownie, a csokoládémániás

Szerintem én is azokhoz a bloggerekhez tartozom, akik folytonosan új és újabb brownie-recepteket gyűjtögetnek.

12.01.29. 18:18

Forralt boros aszaltszilva-krémleves cantuccinivel

Ez egy téli leves. Egészen pontosan karácsonyi volt, ha a piros terítő nem lenne elég, akár ragyogó piros gránátalma magokat is szórhattam volna a tetejére, de az már tényleg nem volt itthon.

12.01.28. 09:05

Szicíliai ánizsos biscotti narancslikőrös cukormázzal

Két hete nagy riadalommal vettem észre, hogy rögvest itt a karácsony, valamit tenni kell.

11.12.21. 13:15

Sertéstekercs édesköményes Puy-i lencsével

Ezt a receptet Gabah-nál találtam még a télen, el is készült frissen, melegében. Az alapötletet megtartottam, de a tölteléknél kihagytam a sajtot.

11.11.26. 11:22

Veszteségek

A Freeblog szerverhibája miatt a tegnapi napon eltűntek a szolgáltatónál üzemeltetett blogoknál nagyjából az utolsó három hónap posztjai.

11.11.11. 17:57

Tormás-mákos céklakrém

Ennek a céklakrémnek az ötlete - mily meglepő -, egy céklakrémes üvegről származik. Nemrég vettem egy üvegnyi teljesen természetes, minden adalékanyagtól mentes krémet, ami ránézésre a színe miatt fogott meg.

11.11.09. 14:09

Szőlős-mákos palacsinta

Biztos sok mákos receptet nézegettem mostanában, de pár napja hirtelen rámtört a mák utáni vágy. Mivel roskadásig járunk a szőlőben, egyik este vacsorára egyszemélyes palacsintákat ütöttem össze.

11.10.26. 16:24

Édesköményleves rozsos kenyérrel és kecskesajttal

A forró, szájban szétolvadó krémlevesek korát élem megint. Ez egy jó kis őszi leves, azt nem mondhatni, hogy a rozsos kenyértől, a római köménytől és a kecskesajttól lett az, pedig valahogy igen.

11.10.22. 13:43

Füstölt sós grissini pármai sonkával

Ma van a Kenyér világnapja. A mai napon illene egy kenyeret sütnünk és valakit megajándékozni vele. Legjobb, ha mi eszünk belőle egy szeletet.

11.10.16. 15:10

Cidre-ben párolt petrezselymes karalábé

"Nem, ehhez a recepthez most nincs fotó. Biztosan lesz majd valamikor, mert nagyon finom lett, de most nincs. Nem fotóztam késő este, egyszerűen nekiestünk és elfogyott, mire észbe kaptam, hogy legalább két kanállal félretegyek.

11.10.13. 01:30

Kakaós-mandulás sütemény pisztáciás naranccsal

Íme egy újabb bizonyíték arra, hogy a közhiedelemmel ellentétben akkor is ehető süteményt kapunk, ha nem követjük hűen a receptben leírtakat. Sőt.

11.10.09. 17:20

Kékszőlős hagymás lepény

Rég nem jelentkeztem a blogon, de most sem fogom magam hosszú lére ereszteni. (Ez egészen frappáns megjegyzés egy pohár vörösbor képe fölött, nem?

11.09.27. 14:28

Amerikai palacsinta eperlekváros sárgabarackkal

Palacsinta ez is, bár nem az a megszokott laposabb fajta. Régen ettünk, de pár hete hirtelen kedvet kaptam hozzá.

11.08.22. 11:40

Bárányragu csicseriborsóval

Az utóbbi időben rákaptam a csicseriborsóra, ebből kifolyólag elképzelhető, hogy gyakrabban szerepel majd az étlapon - és ahogy időm engedi, recept is lesz belőle.

11.08.21. 19:42

Caprese saláta, nagyon másképp

Fogalmam sincs, hogy ezt a salátát illik-e még caprese salátának nevezni, azt viszont biztosan tudom, hogy nem kellene ezt ide augusztus közepén feltennem. Mégis felteszem, hisz októberben még kevesebb lenne az aktualitása.

11.08.17. 09:00

Lángos fokhagymás szósszal

Sok szöveget nem fűznék ehhez a bejegyzéshez. A lángost mindenki ismeri, főleg azok, akik gyerekkorukban a rekkenő hőségben naponta ilyet uzsonnáztak fokhagymás vizes kencével a tetején...

11.07.31. 18:08

Színes paradicsomsaláta rucolával és tejfölös öntettel

Itt a nyár és végre itt az igazi, aromás paradicsom. Illetve már hetek óta itt van, de én csak most értem ide, hogy írjak is róla, bocsánat ezért a kissé sablonos és enyhén szólva is teátrális beugróért.

11.07.24. 20:35

Sült tepsis zöldség parmezánnal

Sült zöldség, mint olyan, nem biztos, hogy bárkit is lázba hoz. Gondoltam én, eddig.

11.07.09. 14:30

Kék pisztráng zöldségekkel és mustáros vajjal

Még gyerekkoromban hallottam először a kék pisztrángról, de sehogyan sem tudtam elképzelni, hogyan lesz kék az ezüstös pikkelye.

11.07.03. 19:25

Tejszínben párolt spárga joghurtszósszal és hibiszkuszsóval

Utolsó spárgarecept ebben a szezonban, ami annyira jól sikerült, hogy nem tudja megvárni a következő tavaszt.

11.06.28. 13:47

Csirkés rizscurry szilvás-meggyes káposztával

Ránézésre nem tűnik egy könnyed darabnak, pedig masszívabban is el lehet készíteni.

11.06.26. 19:55

Zöldspárga mangó chutney - szószos mandarinnal

Hason a padló alatt becsusszanva jöjjön az év utolsó spárgareceptje. Talán nem lesz több:).

11.06.23. 14:50

Zöldspárga sajtos spárgabesamellel

A spárga az utolsókat rúgja, lassan kifutunk az utószezonból is, ezért hozok még egy-két egyszerű és gyors spárgareceptet. Talán sokan nem tudják, de a spárga igen jól fagyasztható is.

11.06.21. 13:25

Mogyoróvajas tejszínpuding levendulás sóval és gyömbéres eperrel

Úgy látszik, menthetetlenül öregszem. Pedig még három hete sincs, hogy ezt a pudingot kétnaponta sorozatgyártásnak vetettem alá, mára pedig úgy szétszóródtak a receptfoszlányok a fejemben...

11.05.26. 01:00

Avokádós-burgonyás spárgaléleves spárgasípokkal és tökmagolajjal

Néha azt gondolom, hogy spárga és leves - ebben a műfajban már mindent de mindent leírtak, nincs új a nap alatt. Aztán mégis.

11.05.22. 02:25

Avokádós-burgonyás spárgaléleves spárgasípokkal és tökmagolajjal

Néha azt gondolom, hogy spárga és leves - ebben a műfajban már mindent de mindent leírtak, nincs új a nap alatt. Aztán mégis.

11.05.22. 02:25

Fenyőmagos biscotti vin santo-val

Az év elején semmit sem fogadtam meg, nem szeretnék ugyanis azok közé tartozni, akik a fogadalmukat már az év második hetében szemüket lesütve megbánják. Meg hát amúgy se.

11.05.02. 08:45

Eperpürés csokoládétorta

A csokoládétorta talán a leggyakoribb és legizgalmasabb sütemény is egyben, recept pedig annyi, ahány porszem a cukorban, hogy stílusosak maradjunk.

11.04.28. 12:45

Rucolás-zöldcitromos zöldborsókrémleves

Hosszú évekkel ezelőtt a reptéren várakozva kezembe akadt az újságosstandnál egy gasztroújság.

11.04.17. 19:20

Medvehagymás kenyérgombóc fontinamártással

Mi történik egy céklás gombóc - és amúgy fontina-imádóval medvehagymaszezon idején? Bingó! Veszünk egy nagy halom medvehagymát, a fontinából pedig elkészült a gombóchoz való mártás.

11.04.16. 11:22

Sóban pácolt tojás medvehagymás olívaolajjal

Lassan nyakunkon a Húsvét, íme egy hihetetlen gyors kis bekapnivaló. Nem is recept, csak olyan "összetársítós" kis valami, bár feltétele, hogy legyen a kezünk ügyében némi kis medvehagymás olívaolaj.

11.04.12. 11:22

Paprikachipses, zöldborsos csirkemell fehérbabbal és gyömbéres balzsamkrémmel

Nem kell megijedni, a még hosszabb cím ellenére ez egy tényleg gyorsan elkészülő, sőt még hihetetlen finom vacsora is.

11.03.24. 02:35

Tojásos-krémsajtos lazactorta

Ha olyan trendi gasztroblogger csaj lennék, akkor most az írnám, hogy ez egy hiperegyszerűen összedobható, szuperfincsi bulikaja. Kezdő konyhatündérek is nyugodtan belevághatnak, no para, garantált a siker! Brutáljó!

11.03.02. 21:20

Dióval és fontinával töltött sertésszűz

Gabah dióval és fontinával töltött sertéskaraja egy hét leforgása alatt több olvasót is megihletett. Nem csoda, könnyű elkészíteni és látványos eredmény produkálható vele. Amolyan villantós vendégfogadó.

11.02.20. 18:40

Szicíliai narancssaláta édesköménnyel

A klasszikus narancssalátát ebben a formában nem édesen, hanem sósan, olívaolajjal meglocsolva köretként adják halhoz és húsokhoz. Nagyon jó előételként is, ha a narancshoz adunk még valamilyen zöldséget.

11.02.18. 20:15

A világ legférfiasabb desszertje

Nagyképű kijelentés ilyet állítani, hisz biztos vagyok benne, hogy minden férfiember a saját kedvenc desszertjére esküszne.

11.02.14. 18:30

Céklás risotto bazsalikomos klementinnel

Ehhez a risottóhoz nincs sok hozzáfűznivaló. Nálunk ez a műfaj minden élethelyzetben megállja a helyét, tehát a céklás is.

11.02.13. 20:30

Sült kaprigyümölcs sonkába tekerve

Ha nem lenne az olasz konyha a világ élvonalában, akkor ki kéne azt oda találni. Örök és elcsépelt igazság ez, bocsánat is érte, hogy ezt a suta hasonlatot felhoztam, de az igazságmagja továbbra is megmarad.

11.02.13. 18:25

Sárgarépafőzelék boros csirkével

Nevében főzelék, kinézetre főzelék, még sem az. De hát akkor mi?Gondolom mindenki unja már a főzelék elnevezésén való évődésemet, írtam már róla eleget.

11.02.13. 15:30

Ananászos paradicsomleves mozzarellanyárssal

Világéletemben szerettem a paradicsomlevest, talán ez az egyetlen zöldség - pardon, gyümölcs -, amiért minden egyebet becserélnék, akár egy hatalmas adag francia krémest is.

11.02.03. 18:50

Cajun sült csirke vaníliás radicchioval

Gyors vacsora, ennél sokkal többet nem is tudok hozzátenni. A gyorsaság ez esetben nem is a kezeknek szól, hanem a fűszer javára írható.

11.01.21. 01:40

Aszalt gyümölcsös rumtopf

A dolog egész gyanútlanul kezdődött. Az állt a receptben, hogy egy maréknyi mazsolát fél órára áztassunk be egy kanálka rumba. (Sütőrumba:) Aki már sütött mazsolás süteményt, az tudja, miről beszélek.

11.01.16. 02:20

Mascarponés tejberizs mandulával és mazsolás kávészósszal

Jó lenne már megírnom a karácsonyi recepteket, de mindig hibádzik valami. Az azért jó benne, hogy ezek amolyan ünnepi "allround"-receptek, nálunk csak - kivételesen most - annyiban kötődtek a karácsonyhoz...

11.01.12. 20:15

Puy-i lencse olívaolajjal és balzsamecettel

Az újévi szerencselencse elfogyasztásához - már aki követni szeretné a hagyományt - több lehetőség közül választhatunk.

11.01.02. 15:20

Madársaláta körtével, kecskesajttal és fenyőmaggal

Egy nagyon egyszerű saláta, hasonló rucolával szerepelt már a blogban. A gombhoz kerestem a kabátot, azaz pisztáciaolajjal akartunk valamilyen könnyű és gyorsan elkészíthető előételt.

10.12.31. 12:30

Karácsonyi menük

Mindenféle bevezető nélkül álljon itt a karácsonyi menünk.Az elmúlt hetekben sok levelet, megkeresést kaptam, ezúton kérek mindenkitől hatalmas elnézést, amiért nem mindegyikre ...

10.12.31. 10:36

Cottage cheese cookies

Ez egy keksz. Igen, azon kevés példányok egyike, melyeket az idén sütöttem, azokból is csupán ez volt az egyetlen újdonság. Ráadásul még júniusi az ügy.

10.12.18. 00:30

ZIPP.hu a Facebookon is

Gasztro hirfolyam

Világevő, 16.07.20. 21:12

Jön egy székely és egy magyar külföldről Budapestre...

A vicc folytatása szerencsére az, hogy itt meg is állapodnak, és aztán nagyon egyéni, különleges és főleg laza és mégis magas színvonalú ételeket főznek a megújult Babelben.[...] Bővebben!

Világevő, 16.07.19. 19:33

Szombaton lesz a talán legjobb balatoni program!

Tavaly ott voltam az első Bohém Légyotton, és nem túlzás azt állítani, hogy egy hihetetlenül hangulatos programról van szó, finom borokkal, jó hangulattal, nagyon normális emberekkel egy fantasztikus helyen...

Limara péksége, 16.07.17. 17:43

Amerikai almáspite

A kedvenc pitém. Vaníilia fagyival verhetetlen.A piacon gyönyörű, zöld színű nyári almákat kaptam, talán fontosalmának nevezik, de ebben nem vagyok biztos. Savanykás, az tuti.

Chili és Vanília, 16.07.15. 20:15

Egyben sült csirke nyári céklákkal

Vasárnap délelőtt, lassan ébredezik a város, a Tűzoltó utcai kézműves söröző udvarán azonban már korán reggel nagy az izgalom.

A bűvös szakács, 16.07.05. 09:41

Iskolatáska teszt

Nyakunkon az iskolakezdés. Ilyenkor minden szülőnél felmerül a kérdés, milyen szempontok alapján válasszon iskolaszereket a gyermeknek.

Chili és Vanília, 16.07.04. 09:21

Sütés nélküli sajttorta csatos üvegben

A Nők Lapja mostani számában amerikai ihletésű recepteket találtok tőlem: hamburger tépett sertéshússal, nyári lazacleves csöves kukoricával, ragacsos, csípős csirkeszárny, többek között.

Limara péksége, 16.06.29. 14:19

Ropogós sajtgolyók

Számtalanszor hallom az ismerősöktől, hogy imádom a rántott sajtot, de nem készítek, mert annyira macerás.

ZIPP legfrissebb cikkek