Foodpolice

GOURMET FESZTIVÁL 2016 - MIT ÉRDEMES ENNI?

Idén is eljött az ideje a kedvenc fesztiválomnak, Nem, nem a Sziget, nem a Volt, hanem a Gourmet.

16.05.14. 16:17

CERVEJARIA RAMIRO, LISSZABON - SEMMI KÖRET

Nem épp egy sörözőt képzeltem el esti vacsorám színhelyéül Lisszabonban. Mégis a fórumok, blogok, kritikák egyértelműen a Cervejaria Ramirot emelték ki, mint kihagyhatatlan célpontot a városban.

16.04.10. 20:40

EMILE ÉTTEREM - A LÁTSZAT CSAL

Bevallom elég sok prekoncepcióval mentem az Emile-be ebédelni. Úgy gondoltam, egyáltalán nincs helye egy ilyen jellegű fine-dining étteremnek high-end bistronak a budai Gábor Áron utcában...

16.02.10. 17:27

ST ANDREA BORBÁR - ÚTKERESÉS

Különös hely ez a St Andrea borbár és étterem. Kívülről ugyebár fantasztikusan...

16.01.26. 22:10

ZÓNA ÉTTEREM - EGY MÁSIK ZÓNÁBAN

Az első dolog, ami feltűnik, hogy a hely tele van és teljesen más a hangulat. Fesztelenebb? Felszabadultabb, könnyedebb?

16.01.14. 22:17

SAN SEBASTIAN - A VILÁG LEGJOBB KAJAVÁROSA

Hogy miért ajánlom? Mert a világ legjobb "kajavárosa" Baszkföld fővárosa San Sebastian.

15.11.16. 07:27

THE BULL AND LAST - WHAT ALL PUB FOOD SHOULD LOOK LIKE

Yes, another gastropub. But one that aims for a star, at least. In many ways very similar to the Harwood Arms in Fulham which already boasts one star...

15.11.09. 21:19

ASADOR ETXEBARRI - ESSZENCIÁLIS TÖKÉLETESSÉG BASZKFÖLDÖN

Baszkföld. Egy hely, amiről a 80-as években csak azt tudtam, hogy a rettegett ETA otthona és folyamatosan robbantgatnak. Az országrésznek, vagy nevezzük tartománynak akkoriban elég rossz volt a PR-je és az image.

15.10.06. 22:21

VENDÉGLÓ A KISBÍRÓHOZ - NEM SOK, PONT JÓ

Mérhetetlen öröm, hogy Budán is megjelent a stílusos és kifinomult, hazai bisztrókonyha Bíró Lajos tolmácsolásában.

15.09.21. 21:21

HUTONG - KÍNAI LONDON TETEJÉN

London legmagasabb toronyházának, a Shard / Szilánk 33dik emeletén található a Hutong étterem amely a jól megírt marketing szöveg alapján a Lu konyha és Shandong tartomány konyhájának tradícióit követi.

15.02.03. 10:36

OKUYAMA NO SUSHI - KI GONDOLNÁ HOGY A KOLOSY TÉR PINCÉJE VAN LEGKÖZELEBB TOKYOHOZ?

Kolosy tér, üzletház, 2 emelettel a föld alatt, pincehelység. Ki gondolta volna hogy a város egyik, ha nem a legjobb sushizója itt található.

15.02.03. 10:21

ZÓNA ÉTTEREM - ELMARADT KATARZIS

Gondoltam írok egy szösszenetet a Zónáról a nemrég felröppent újabb Michelin hír kapcsán.

14.03.16. 14:19

TOP 5 KÜLFÖLDI KAJA 2013

Rendszerezem a képeim és erős nosztalgiám támadt a múlt évi fotók rendszerezése közben. Eldöntöttem hogy rövid számvetést készítek az elmúlt év során elfogyasztott legjobb, vagy épp legemlékezetesebb fogásairól.

14.02.13. 23:27

ARCADE - MÁR HIÁNYZOTT

Pár hónapja újranyílt az Arcade. Megszabadultak néhány bútortól, a középen csobogó vizes oszloptól, a sötét hajópadlótól és átalakították a belső teret.

14.01.23. 23:47

BALTAZÁR - AZ UTCA IHLETTE

Az idei pozitivizmus jegyében egy újabb kedvelt étteremmel folytatom, amely szintén nemrég nyitotta meg kapuit a közönség felé.

14.01.15. 22:52

LACI!KONYHA!

Mivel is kezdhetném (újra) a blogolást, mint az elmúlt év egyik legörömtelibb (újra) nyitásával: a Lacikonyhával.

14.01.08. 23:22

ÚJ ÉV

Megközelítőleg 2 éve nem írtam semmit ebbe a blogba, de most úgy érzem ismét van mondanivalóm. Megváltozott azóta sok minden körülöttem is és hál istennek a hazai vendéglátás terén is.

14.01.05. 21:24

BALDASZTI'S - MINI GOURMET BIRODALOM

Baldaszti Péter gasztro-birodalmáról szeretnék pár szótírni, ha már a sors úgy hozta...

12.02.20. 15:22

VAPIANO -TÉSZTA ALAPFOKON

Ha valamire ideges vagyok mostanában, az a Vapiano.Megmondom mi ez az egész: szakácsnak nem nevezhető...

12.02.03. 18:25

OLASZ STEAK-EK - POMODORO ÉS LA FINESTRA

Tessék megnézni: én ezért járok a Pomodoroba. Csontosborjúkaraj és vajas fettucine szarvasgombával. Tökéletes alapanyagok egyszerűenelkészítve.

12.01.18. 19:33

SZAVAZÁS JOBBOLDALT! KI MIT KERES ONLINE?

Nagyon szeretném megtudni, hogy ki milyen alapon keres éttermet a Google-ben, mit üt be általában a keresőbe, amikor egy jót szeretne vacsorázni vagy ebédelni. Épp ezért közvéleménykutatást tartok a témában!

11.11.19. 19:29

PIERRE GAGNAIRE – A LEGEK LEGE

Párizsban nehéz igazán rosszat enni. A sarki brasserie-köntik magukból a jobbnál jobb boeuf bourgignonokat, csigákat, entrecotesteakeket kacsazsírban sült krumplikkal.

11.11.02. 16:00

RÓKUSFALVY FOGADÓ – VIDÉKI DOLCE VITA

Bevallom töredelmesen, hogy sosem álltam meg még aRókusfalvy Fogadónál enni.

11.10.26. 01:31

LACI!KONYHA! KÍSÉRLETI KULINÁRIA

Háromszor voltam itt eddig, de nagyon megszerettem ezt ahelyet. Talán azért mert Lacinak hívják… De talán inkább azért, mert nagyon jóa konyha.

11.10.11. 14:00

PAVILLON DE PARIS – FRANCIA KISÉRLET

A legkülönfélébb nemzetközi éttermek szinte gombamód szaporodnak a városban: találunk már remek osteriát, trattoriát, tapas bárokat, görögöket, tucatnyi indiait, humusz bárt, a legkülönfélébb kínaiakat, szecsuánit...

11.08.08. 12:04

LARUS – BUDAY RENDEZVÉNYKÖZPONT

Nemrég megörültem, amikor hallottam, hogy a MOM környékén újabb színvonalas étterem nyit.

11.07.29. 18:36

ARANYSZARVAS – BIZTOS KEZEK

Séfváltás kapcsán előfordul, hogy újra tollat ragadok és megírom a véleményem egy adott intézményről. Hiszen akkor valami egészen új kezdődik, alapvetően megváltozhat az egész konstrukció.

11.07.01. 01:02

PRIME STEAK - MAMMUT HÚS

Nem szoktam pláza éttermekről írogatni, mert tucathelyek általában és nehéz kimagasló fogásokat találni a Leroy Cafék, TGI Friday-ok, Wasabik, palacsintázók és gyors, gyrosos görögök útvesztőjében.

11.05.16. 13:28

TEXTURE LONDON – A JÖVŐ KONYHÁJA?

Aki picit is jártas a gasztrosznobéria berkein belül, az tudja, hogy az úgynevezett molekuláris gasztronómia ideje lejáróban van. A technológia megmarad, de vélhetően nem ez lesz a fókuszban a jövőben.

11.04.11. 23:53

BORKONYHA – ÚJ KEDVENC

Valójában nem kell nekem sok ahhoz, hogy jól érezzem magam, hogy tudjam, hogy jó kezekben vagyok. A Borkonyhában már tudom, hogy jó kezekben vagyok.

11.03.20. 22:49

JAPÁNOK LONDONBAN MAGYAR SZEMMEL - ROKA ÉS YASHIN

Két japán étteremben is látogatást tettem legutóbb Londonban. A kettő tulajdonképpen nem is állhatna távolabb egymástól stílusban, hangulatban és konyhájukat tekintve.

11.02.26. 20:04

HOLD BISZTRÓ – A FÖLDÖN MARADTAM

A Hold Bisztró a fogaskerekű tövében lapul Budán, a János korházzal átellenben. Úgy hírlik a stáb a Gold Bistro tagjai közül verbuválódott, amely komoly nevet szerzett magának dél Budán egy tekepálya szomszédságában.

11.02.13. 23:56

ORIGO ÉTTEREM - KULINÁRIS KÖZPONT?

Új év, új élet. Nem írtam jó rég óta. Mea maxima culpa. Cserébe most minden erőmmel azon leszek, hogy rendszeresen és kimerítően publikáljak.

11.02.02. 23:12

VÁR: A SPEIZ – VISSZA-VÁR

Az egyébként igen kitűnő étterem első blikkre nem túl meggyőző. Keskeny kis terasz, összesen 6-8 asztallal az út mentén, olyan közel a parkoló autókhoz, hogy az ember, ha egy centit hátraviszi a székét, akkor félő...

10.11.28. 20:36

NOBU BUDAPEST – VILÁGSZíNVONAL

Noburól írtam már ezeken a hasábokon, megörökítettem első és egyetlen londoni élményemet.

10.11.03. 23:03

ONYX ÉTTEREM – RONDA, DE FINOM

Hogy mennyit, de mennyit olvastam Széll Tamás és Szulló Szabina remekműveiről, gyöngyszemeiről, sztázsolásairól, versenyeken elért sikereiről az utóbbi években!

10.10.14. 14:14

UMAR - NASCHMARKT GYÖNGYE

Nagyon rövid bejegyzés következik a bécsi Umar étteremről. Sokszor jártam már a Nachmarkton, az Opera közelében lévő fantasztikus piacon, hol kínai fűszerek, hol érdekes ecetek, hol török döner után kutatva...

10.10.11. 00:20

LEHET SZAVAZNI!

Ki legyen a FoodPolice következő áldozata? Miről szeretnétek olvasni? Véleményeket baloldalt a mellékelt kérdőív kitöltése után lehet leadni. Több étteremre is szavazhattok!

10.10.05. 00:39

TAUBENKOBEL - TURBÉKOLÓ ÉS SZÁRNYALÓ GALAMBOK

Rövid visszaemlékezés következik a nyár egyik legemlékezetesebb vacsorájáról, zömmel képekben.

10.09.27. 16:39

PORCELLINO GRASSO - A CSALÁDNAK TETSZIK

Porcellino Grasso nevű – kövér malachoz címzett – étterem néhány éve nyitotta meg kapuit Rózsadomb egyik népszerű körforgalma szomszédságában.

10.09.20. 00:41

MENZA: AZ

Emlékeznek még mekkora divat volt pár éve retro helyet nyitni? Amikor az Amerika-mánia és a nagy nyugat majmolás alábbhagyott az ezredfordulón tájékán és rájöttünk, hogy még korai lenne Kánaánról beszélni...

10.09.05. 00:44

HARWOOD ARMS - A GASTROPUBOK CSILLAGA

London egyik legújabb felfedezettjében járunk, az egycsillagos Harwood Armsban. Azért is különleges a hely, mert ez az egyetlen Michelin csillagos úgynevezett „Gastropub” a városban.

10.07.27. 18:49

BOSCOLO - RÖGÖS ÚT AZ ÉLMÉNYGASZTRONÓMIA FELÉ

A Boscolo szálló New York kávéháza mindig is vonzott patinájával, századfordulós eleganciájával és remek adottságaival.

10.06.21. 18:42

ZIPP.hu a Facebookon is

Gasztro hirfolyam

Világevő, 16.07.20. 21:12

Jön egy székely és egy magyar külföldről Budapestre...

A vicc folytatása szerencsére az, hogy itt meg is állapodnak, és aztán nagyon egyéni, különleges és főleg laza és mégis magas színvonalú ételeket főznek a megújult Babelben.[...] Bővebben!

Világevő, 16.07.19. 19:33

Szombaton lesz a talán legjobb balatoni program!

Tavaly ott voltam az első Bohém Légyotton, és nem túlzás azt állítani, hogy egy hihetetlenül hangulatos programról van szó, finom borokkal, jó hangulattal, nagyon normális emberekkel egy fantasztikus helyen...

Limara péksége, 16.07.17. 17:43

Amerikai almáspite

A kedvenc pitém. Vaníilia fagyival verhetetlen.A piacon gyönyörű, zöld színű nyári almákat kaptam, talán fontosalmának nevezik, de ebben nem vagyok biztos. Savanykás, az tuti.

Chili és Vanília, 16.07.15. 20:15

Egyben sült csirke nyári céklákkal

Vasárnap délelőtt, lassan ébredezik a város, a Tűzoltó utcai kézműves söröző udvarán azonban már korán reggel nagy az izgalom.

A bűvös szakács, 16.07.05. 09:41

Iskolatáska teszt

Nyakunkon az iskolakezdés. Ilyenkor minden szülőnél felmerül a kérdés, milyen szempontok alapján válasszon iskolaszereket a gyermeknek.

Chili és Vanília, 16.07.04. 09:21

Sütés nélküli sajttorta csatos üvegben

A Nők Lapja mostani számában amerikai ihletésű recepteket találtok tőlem: hamburger tépett sertéshússal, nyári lazacleves csöves kukoricával, ragacsos, csípős csirkeszárny, többek között.

Limara péksége, 16.06.29. 14:19

Ropogós sajtgolyók

Számtalanszor hallom az ismerősöktől, hogy imádom a rántott sajtot, de nem készítek, mert annyira macerás.

ZIPP legfrissebb cikkek