HVG gasztro

Gyémántos sörök

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete két évtizede minden második esztendőben megrendezi nemzetközi sörversenyét. Az idei, sorrendben a 11., rekordszámú nevezést hozott: több mint 170 sört neveztek a főzdék

16.04.17. 16:08

Malbec ünnep

Az 1853-ban Franciaországból betelepített, ám Argentinában ikonikussá vált szőlőfajta, a malbec világnapját április 17-én jegyzik a nemzetközi borvilágban.

16.04.17. 14:17

Gasztroturista Izlandon

Gyönyörű tájak, a természet mérhetetlen ereje és szépsége, halak minden mennyiségben, kedves, nyitott vendégszerető, kifejezetten humoros északi emberek és izgalmas gasztrokalandok – ez Izland. Kalandra fel

16.04.17. 13:58

Beer, Burger, Barbecue

Hétvége a három bé jegyében a Millenáris Parkban. Péntek déltől vasárnap estig kézműves sör és street food fesztivál, ahogy még nem volt

16.04.14. 18:39

Belvárosi birsözön

Az ország 22 pálinkafőzdéje három napra Budapest szívébe költözik. Belvárosi Pálinka Napok április 28-tól 30-ig a Városháza parkban. Az idén a fókuszban a birs

16.04.14. 16:26

Bisztronómia a fedélzeten

Egyre több sztárséf vállalja, hogy az „égi konyhák” speciális feltételeinek megfelelően alkosson menüsorokat. Legújabban a francia bisztrókonyha egyik legismertebb képviselője, Yves Camdeborde is a fedélzetre lépett

16.04.11. 18:28

Csillagos összhang

Magyarországon már öt étterem büszkélkedhet Michelin-csillaggal, az alig egy éve nyílt Costes Downtown a legújabb befutó köztük.

16.04.11. 16:44

A süti segít

Ha tavasz, akkor megint itt a süti, hogy segítsen. Jótékonysági süteményárverés április 11-től 14-ig beteg gyermekek javára

16.04.08. 16:28

A magyar borászok már szüreteltek

Nem kell hitetlenkedve a naptárt lobogtatni. Igenis túl van az első idei szüreten néhány magyar borász. Igaz, nem itthon, hanem Dél-Afrikában, ahol 1000 hektáron már Irsai Olivér is terem

16.04.07. 17:49

Sörben fürdő hónapok

A hazai sörforradalomnak és a minőségi sörválaszték bővülésének köszönhetően már csak sztereotípia, hogy szezonális cikk a sör, és csak nyáron juthat főszerephez.

16.04.07. 16:54

Nem jöttek be a robotpincérek egy kínai étteremnek

A robotok nem tudtak például levest felszolgálni, rendelést felvenni, vagy egy pohár vizet tölteni

16.04.05. 21:05

Kovács Nimród: „Kezd beérni a munkánk gyümölcse”

Túlnyomó többséggel Kovács Nimródot választották az év gasztro-borászának a Best of Budapest & Hungary idei szavazásán az ország legjobb éttermei.

16.04.01. 14:51

Meglepő: ki nem találná, melyik narancslében van a legtöbb C-vitamin

Hiába a bio minősítés, az nem feltétlenül jelent magas C-vitamin-tartalmat – a Tudatos Vásárlók Egyesülete most a narancsleveket tesztelte

16.04.01. 12:47

Stílusos gasztro ünnep

Nyuszi csak pihent egy kicsit, aztán hatalmasat dobbantott, egyenesen a villányi dombok közé. Palkonyára, egy igazi, kétnapos tavaszi gasztro örömünnepre, ahol immár hagyományosan folytatja a "húsvétolást". Stílusosan.

16.04.01. 11:08

Mire jó a nyami?

Először is enni, mivel Dél-Amerikában, Délkelet-Ázsiában, Észak-és Nyugat-Afrika országaiban sokaknak az egyik fő tápláléka. Találékonyak azonban a konyhán kívül is tudják hasznosítani betevő nyamijukat

16.03.31. 15:13

Top éttermek kulisszatitkai

Kitől jönnek a bárányok az Onyx, a zöldek a Babel konyhájára, honnan rendeli a buborék zsázsát a Borkonyha, milyen a Salon saját algás sajtja? S egyáltalán, honnan és milyen alapanyagok kerülnek a csúcséttermek konyháira

16.03.30. 13:54

A Gellértben folyik a Somló leve

Az év legnagyobb somlói kóstolóját rendezik április 8-án a Gellért Szállóban, ahol húsz somlói borász kínálja több mint nyolcvan féle borát.

16.03.30. 12:13

Így készül a tökéletes gratin - recept

Receptek között keresgélve az internetes oldalakon, vagy étlapokat böngészve is gyakran találkozhatunk pár olyan kifejezéssel, aminek jelentése nem teljesen világos.

16.03.29. 14:58

Sör húsvétkor is

A klasszikus sonka–tojás–torma hármas mellé a legtöbb helyen elsősorban bort kínálnak. De a sörkedvelőknek ilyenkor sem kell úgy tenni, mintha szívesen váltanának, hogy ne nézzék le őket.

16.03.27. 09:41

A tojáslikőr tökéletes átváltozása - recept

Ha nem is akartunk sütni, ha el akartunk menekülni a hétvégére, mégis maradtunk, s lenne számos ok, amiért pánikolunk, mert beugranának hozzánk legalább egy kávéra barátok, rokonok...

16.03.27. 08:14

Utolsó vacsorából húsvéti menü

Jézus séfjei - apokrif módon így is nevezik azokat a spanyol szakácsokat, akik minden évben megkísérlik rekonstruálni, és a kornak megfelelően újragondolni a Názáreti Jézus utolsó vacsoráját.

16.03.26. 11:38

Havannai kísértés – Obamáék egy lakásétteremben

Az amerikai elnök kubai látogatása során jelképesen új fejezetet nyitott a havannai magánvendéglátás működésében is.

16.03.25. 19:10

A királyi tízes

Akár a csehek egyik kedvenc sörével is koccinthatunk a húsvéti ünnepeken. Egy jókora ugrással a nyuszi előtt megérkezett

16.03.25. 18:10

Húsvéti kalács helyett tökéletes briós - recept

Ha nem akarunk kalácsot fonogatni, mi több, inkább valami majdnem olyat, mégis mást szeretnénk, akkor süssünk húsvétra brióst. Nem akármilyet. Nem olyan, mint a bolti, pláne nem úgy néz ki.

16.03.25. 16:40

A fogyasztók választottak

Mondják, nem a méret a lényeg. Legfeljebb, is. A mini pulykahúsos virslik bejöttek a vevőknek, és a szavazataik rangos díjat értek

16.03.23. 19:17

Sonka több mint egymillióért

Ezért a sonkáért egyetlen hentesnél sem állnak sorba, mégis elfogy. Jelenleg a világ legdrágább sonkáját egy huelvai termelő állítja elő Andalúziában

16.03.23. 18:34

Sonka több mint egymillióért

Ezért a sonkáért egyetlen hentesnél sem állnak sorba, mégis elfogy. Jelenleg a világ legdrágább sonkáját egy huelvai termelő állítja elő Andalúziában

16.03.23. 18:34

Nyuszi koktélozik

Ki gondolná, hogy a sonka, torma, tojás szentháromsága és a sütemény hegyek mellé koktélok is passzíthatok. Elég rendhagyóak, még haladó koktélozók is rácsodálkozhatnak, mi kerülhet ki egy profi vegykonyhájáról

16.03.22. 16:52

Badacsony New Yorkban

Ha nem is a tengerentúlra, de a budapesti New York Palotába költözik április 6-án a Badacsonyi Borvidék.

16.03.21. 17:42

Erhard Heumann: „Németnek születtem, a stílusom is német, elég direkt vagyok ” - interjú

A kályhásmester após révén Magyarországra keveredett svájci bankárból lett borász az elmúlt években számos díjnyertes vörösborral hívta fel magára a figyelmet.

16.03.21. 17:27

Konyhamesék a világ legjobb séfjétől

A katalán sztárszakács Ferran Adrià és a The Walt Disney Company közös projektjének első szellemi műve egy gyerekeknek szóló receptkönyv, küszöbön lévő megjelenését nagy érdeklődés előzi meg Spanyolországban

16.03.21. 16:18

Tökéletes almáspite - recept

Nyuszi mindjárt betoppan, és gyanítjuk, hogy édesszájú. A répatorta helyett, mellett biztos örül egy mutatós gyümölcsös pitének, amibe belebújtatunk pár almát

16.03.17. 17:27

Teszt: Milyen salátamixet érdemes választanunk?

Az előre csomagolt saláták tesztjén a tescós mix meglepően jó eredményt ért el, de egyik salátában sem mutattak ki semmilyen káros anyagot

16.03.16. 18:56

Éhes fóka kuncsorog élelemért minden nap egy ír étteremnél – videó

Komoly hírnevet szerzett az írországi Wicklow városának az az éhenkórász fóka, ami naponta többször is kimászik a vízből az egyik halétteremnél.

16.03.16. 13:48

Füstjelek a konyhából

A húsok és a halak mellett füstaromája lett a divatos brit éttermekben a vajnak, a gyümölcsöknek és a zöldségeknek, de még a koktéloknak is. Füstölnek nagyok és kicsik, a divat a háztartásokban is egyre terjed

16.03.15. 13:11

A findzsa, a meszely és a sör

Az 1840-es évekre a reformkornak a hazai ipar fellendülését a magyar kézművességet pártoló propaganda, is nagy mértékben segítette.

16.03.15. 10:41

Menü modellekkel

A közelmúltban különleges vacsora színhelye volt a Boscolo Budapest Hotel Salon étterme.

16.03.11. 14:21

Tökéletes találkozás: a szűz és a pezsgő – recept

Pikáns kép, ugye? Szaftos, puha, engedelmes sertés szűz. Omlós-ruganyos húsával felveheti a versenyt a büszke bélszínnel, és megérdemli a pezsgőfürdőt. És mi is megérdemlünk egy ünnepi fogást a hosszú hétvégén

16.03.11. 13:13

Megvan az ötödik magyar Michelin-csillagos étterem is

A Costes Downtown lett az ötödik magyar Michelin-csillagos étterem - derült ki a csütörtökön megjelent Michelin Kalauzból

16.03.09. 11:55

A legjobb menük hete

Magyarországon 2011 óta évente kétszer is megrendezik az Országos Étterem Hetet. Legközelebb március 21–27.

16.03.08. 17:05

Nagy csokiteszt: a Nébih megmondja, mi a top három

A Nébih 26-féle tejcsokit ellenőrzött, ebből felállította a legjobb csokik sorrendjét is. A Lindt, a Milka és a Tibi is az élbolyban végzett

16.03.08. 16:09

Sör a borpalettán

Idén első ízben vett részt a borászok egyik legnagyobb seregszemléjén, a VinCE-n a Magyar Sörgyártók Szövetsége. A boros közönségnek csöppet sem volt ellenére

16.03.08. 14:22

VinCE 2016 - szubjektív borjegyzet

Többek között Jézus borát is megkóstolhatták a Hotel Corinthiában immár hetedszer megrendezett monstre boreseményen az érdeklődők, akik sokféle program és több mint ezer bor között válogathattak a múlt héten

16.03.07. 18:46

Magyar édességeket kóstolt egy angol gasztroblogger

A Virgin Kitchen angol gasztrobloggere Barry Lewis, YouTubeos vlogjában magyar ételeket kóstolt

16.03.06. 14:37

Zarándokút a borospincében

Hazai és világviszonylatban is egyedülálló az abasári Pálinkás Pincészet, átvezet rajta Közép-Európa zarándokútja, a Mária út

16.03.05. 15:06

Bámulatos magyar mézeskalácsok után epekedik a fél internet

Czinkné Poór Judit a Mézesmanna cukrásza bámulatos kézügyességgel varázsol csodálatos süteményeket egy egyszerű mézeskalácsokból is

16.03.03. 17:02

A pápák kedvenc ételei

Gárdisták írtak szakácskönyvet. Még hozzá a Vatikán őrzői adnak betekintést a „legfelsőbb” gasztronómiai kulisszatitkokba, 60 recepttel és némi intimitással a pápák, biborosok, érsekek ízlését illetően

16.03.03. 14:50

Íme a legjobb magyar éttermek

Február 29-én átadták az idei Dining Guide-díjakat a legjobb éttermeknek és legjobb séfeknek. Az élbolyban nincs nagy meglepetés, a Michelin-csillagosok arattak, de bekerült néhány új hely is top 10-be

16.03.01. 10:39

A szuperséf otthon - recept

Lassan megszokjuk, hogy jönnek-mennek nálunk világhírű séfek, s beállnak a mi világhírre érdemes szakácsaink mellé főzni.

16.02.29. 10:19

Mit evett a sztárszakács Budapesten?

Sajtos, tejfölös lángos, kakashere pörkölt, csirkepaprikás, pálinka – nem semmi felütés annak, aki életében nem evett még magyar kaját.

16.02.26. 19:29

A sárgarépa nem csak nyúlkaja – tökéletes recept

A sárgarépa a konyhai színművek szereposztásakor valahol hátul állt a sorban. Odahaza legtöbbször csak leveszöldségként szerepelt, a sárgarépa-főzelék pedig mindig is a menzák réme volt.

16.02.26. 17:15

Gulyás is lehet az Oscar-gála utáni luxusfogadáson

Gőzerővel folynak az előkészületek a 88. Oscar-gála utáni partira. A fogadás menüsorát immáron 22 éve Wolfgang Puck, Michelin-csillagos mesterszakács állítja össze

16.02.26. 17:00

Mi legyen az olaszrizling új neve? Ön is megmondhatja!

Bortársaságok pályázatot írtak ki az olaszrizling új nevére, mert szerintük túl ellentmondásos a szőlő- és borfajta neve

16.02.26. 09:01

Májusban nyílik Jamie Oliver budapesti étterme

Még soha nem járt Budapesten a "pucér szakácsként" is ismert Jamie Oliver, akinek étterme elvileg májusban a Várban nyílik majd meg. A szakács imád magyarokkal dolgozni, szerinte nagyon intelligensek és sokat dolgoznak

16.02.25. 13:15

600 dolláros igazgyöngy volt a kagylóvacsorában Amerikában

Ritka, 600 dolláros igazgyögyre harapott rá egy nő egy amerikai étteremben

16.02.25. 11:19

Villány fehérben is

Bemutatókkal, mesterkurzussal és fehér borokkal is készül a Villányi borvidék a közelgő VinCE Budapest Wine Show-ra

16.02.24. 17:40

Tökéletesen krémes, könnyű és ellenállhatatlan - recept

Az olasz és a francia gasztro nagyhatalmak cukrászati vetélkedéséből egyértelműen a franciák kerültek ki győztesen, a viszonylag kevés számú talján édesség azonban csaknem annyira híres...

16.02.23. 18:10

Háromszoros sommelier bajnok

Szik Mátyás sorozatban harmadszor nyerte el a bajnoki címet a vasárnap Budapesten megtartott Magyar Sommelier Bajnokságon

16.02.22. 19:39

Kicsik és nagyok a sörpiacon

Ha Csehországot és Magyarországot összehasonlítjuk, látjuk, hogy előbbi ugyan kisebb hazánknál 15 ezer négyzetkilométerrel, viszont közel 1 millióval több lakosa van. Nem is olyan számottevő különbség.

16.02.22. 19:04

Külön, és mégis együtt – Bikavér párbaj

„Nem Szekszárddal, hanem a régi típusú bikavérekkel hadakozunk” – állítja ifjabb Lőrincz György, az egri St Andrea Szőlőbirtok borásza...

16.02.22. 18:15

Hatalmas ráncfelvarráson esett át a világ legforgalmasabb McDonald's-a

A személyre szabott kiszolgálás előfutáraként nyílt meg újra a világ legnagyobb forgalmú McDonald's étterme a párizsi Champs-Élysées sugárúton

16.02.22. 09:30

KávéBár hétvége a Nagykörúton

Ötven kiállító, több száz termék, megannyi kóstoló, látványos bemutatók, országos versenyek és érdekes előadások...

16.02.19. 19:27

Így tökéletes a kuszkusz - recept

Ha unjuk már a burgonya és a rizs édes kettesét, és nem egyszer időszűkével küzdünk, akkor legyen otthon mindig kuszkusz.

16.02.19. 13:46

Széll Tamás képviseli Magyarországot a Bocuse d’Or-on

A májusi budapesti európai döntőn megint az Onix séfje bizonyíthat

16.02.18. 18:01

Csuklóból koffein

Joule Caffeine Bracelet - lehetne egy újhullámos kávézó neve is, ám ez tényleg egy karkötő. Nyomatja a koffeint, de sehol egy kotyogó, kávés csésze, teás bögre.

16.02.17. 18:04

Mutatjuk, kik közül kerül ki a világ legjobb séfjeinek magyar kihívója

A világ legrangosabb gasztronómiai versenye, a Bocuse d'Or európai döntőjét Budapesten rendezik meg május 10-11-én a SIRHA Budapest nemzetközi vendéglátó-és élelmiszeripari szakkiállítás keretében.

16.02.17. 17:24

Kiderült, milyen bort ihatott Jézus

"Rágva kemény, az abból készült bor erős" - mondja az írás a szőlőről, amelyből állítólag akár Jézus bora is kikerekedhetett

16.02.17. 15:20

Világhírű francia séfet nyűgözött le a magyar étterem

A világ egyik legnagyobb gasztro-guruja, a sokcsillagos francia séf, Gordon Ramsay mentora, Guy Savoy tért be Valentin napkor a budapesti Costesbe vacsorázni. Szerinte három Michelin-csillagot érdemelne a hely

16.02.17. 10:45

Böllérfesztivál - falunapok a Millenárison

Jóformán ki sem szárad a halak hűlt helye, és már disznóságok készülődnek a budai Millenáris Parkban. Halfesztivál után a soron következő hétvégén, február 19-21-én Böllérfesztivál

16.02.16. 14:48

Katinka a kedvenc, de a pasiké a mérték

Kisebb, nem igazán ismert pincészetek is tudnak remek borokat készíteni, és az értő publikum meg is találja ezeket.

16.02.16. 13:47

Eger vs. Szekszárd - Bikavér párbaj

A bikavér alapja a kékfrankos, a párbajozó felek ebben biztos, hogy egyetértenek.

16.02.15. 19:28

Mogyoró a négyzeten

A nemzetközi csokoládévilág térképén ott a helye egy angyalföldi csokoládémanufaktúrának. A szakma, és persze az édesszájú fogyasztók lesik, hogy mi lesz a következő nagy dobása

16.02.15. 17:51

Japán sörnagyhatalom

Amint az megjósolható volt, azzal hogy az AB-Inbev, felvásárolta a SAB-Millert több változás is bekövetkezik a globális sörpiacon

16.02.15. 17:18

Tökéletes Valentin napi palacsinta – recept

Piros színével és a formájával mintha csak Valentin napra teremtődött volna az eper. A palacsintát pedig mindenki szereti. Hát még azt, aki ilyen epres-mascarponés desszerttel lepi meg kedvesét

16.02.12. 17:47

Címkével mondom el - borvallomások

Bár nem a név a lényeg, azért akadnak olyan borok, amelyek Valentin napon felérnek egy szerelmi vallomással

16.02.12. 17:13

Óriási sörkocsmát nyit a Gellért

A Danubius Hotel Gellért közel 100 éves történetének egyedülálló átváltozására készül február 19-21 között. A patinás szálló az ország legnagyobb sörkocsmájává alakul az első téli sörfesztivál alkalmából

16.02.11. 19:06

Jekl Béla a Pannon Bormíves Céhről: "Véd-és dacszövetségben"

A legmagasabb minőségű borok készítésére, a szőlőtelepítéstől a borkészítésig az átláthatóságra, az etikus magatartásra szövetkeztek annak idején az 1990-ben alakult Pannon Bormíves Céh tagjai.

16.02.11. 18:18

Birsből készül az Év Pálinkája

Az ország kereskedelmi főzdéi idén is elkészítették közös házasításukat, amelybe az Év Pálinkája 2016 versenyen kiválasztott tíz legjobb birspálinka kerül

16.02.11. 15:53

Itt a torkos csütörtök: meglepődhetünk, ha alkoholt is rendelünk

Több mint 600 étterem csatlakozott a mai torkos csütörtökhöz, de változás, hogy alkoholos italokra már nem kell 50 százalékos kedvezményt adniuk a résztvevő vendéglátóhelyeknek

16.02.11. 10:59

Csütörtökön megint féláron ehetünk az éttermekben

Lenne egy fogadásunk rá, hogy a pénteki hivatalos kommunikáció szerint óriási népszerűségnek örvendett az idén is a Torkos Csütörtök. Úgyis, mint a Gasztronómia Évének nyitánya

16.02.10. 18:37

Érmes magyar sörök a világban

A múlt hétvégén Csehországban és Írországban, két fontos nemzetközi sörös eseményen is dobogós helyeken végeztek a magyar kisüzemi sörök

16.02.10. 15:11

Dél-koreaiak lettek a világ legjobb pékei

A franciákat is legyőzte a dél-koreai pékválogatott a pékek világbajnokságán. A franciák csak a bronzérmet szerezték meg, Tajvan lett a második

16.02.09. 19:31

Furmint Február – nagy kóstoló

Ha február, akkor furmint, és ha furmint, akkor immáron hagyományosan az összbornépi kóstolóval kezdjük.

16.02.08. 18:47

A keményfejű ember és a söre

Meglehetősen szokatlan, ha egy nagyobb gyár tulajdonosa színre lép és nemcsak, hogy keresi és finanszírozza a lehetőségeket termékei reklámozására, hanem az arcát is adja hozzá.

16.02.08. 17:48

A farsangon innen és túl - recept

Itt a húshagyó kedd, a hamvazó szerda, még megfejeljük egy torkos, avagy zabáló csütörtökkel és búcsúzunk a farsangtól. Így a végén még belehúzhatunk.

16.02.08. 16:04

Csúcsmenü a borásznak

Mint minden évben, az idén is gálaebéddel és a legjobb borokkal ünnepli a magyar borász társadalom az Év Bortermelőjét. A február 7-én esedékes nagy esemény ezúttal sem fog csalódást okozni.

16.02.04. 16:54

Vizet nem, csak bort ivott – és 107 évig élt

Egy galíciai szőlősgazda volt az élő példa arra, hogy a világ négy őselemét, a Földet, a Tűzet, a Vizet és a Levegőt akár a Borral is ki lehetne egészíteni.

16.02.04. 16:06

Hat magyar séf száll ringbe a Bocuse d'Oron

Hat magyar szakács versenyez február 18-án azért, hogy k képviselhessék Magyarországot a Bocuse d'Or európai döntőjében

16.02.03. 19:57

Jónak ígérkezik az idei bor is

Túl a kiváló tavalyi nedű kóstolgatásán, főként a borászok, de sokan mások is már a 2016-os év szőlőtermésének esélyeit fontolgatják a változékony januári időjárás függvényében.

16.02.02. 09:05

Potencia a farokban

Valószínűleg kínai éttermek asztalára szánták a nemcsak gasztronómiai ínyencségnek, de afrodiziákumnak is számító krokodilfarkakat. A fagyasztott vágykeltők már nem érkezhettek meg rendeltetési helyükre

16.02.01. 11:37

Elhagyja az országot az egyik legjobb étterem séfje

Ezentúl nem Bicsár Attila lesz az Alabárdos séfje, tizenöt év után megválik az étteremtől, sőt elmegy az országból is. Úgy látja, nem biztosított itthon egy séfnek a biztos nyugdíjaskor

16.02.01. 09:23

Nagy elismerés a magyar gasztronómiának

Pierre Jury, a legmeghatározóbb kanadai gasztronómiai magazin, a Le Droit főszerkesztője elragadtatott cikkben számol be magyarországi útjáról és a magyar gasztronómia csodálatos átalakulásáról

16.02.01. 09:10

Megölhette magát egy svájci mesterszakács

Vélhetően öngyilkos lett Benoit Violier mesterszakács, akinek svájci éttermét nemrég egy francia rangsorban a legjobbnak találták

16.02.01. 05:46

Ahol a hegy és a Nap összeér

Az utóbbi évek felmérései szerint a magyar borfogyasztók negyede heti rendszerességgel iszik bort. Még hozzá döntően tisztán, és a hazaikat preferálva. A népszerűségi listát Tokaj, Eger és Villány vezeti.

16.01.31. 18:41

Tökéletes fánkok a világból - recept

Van, ahol karnevál, nálunk leginkább farsang. Egy biztos, nem telhet el fánk nélkül. A vidám, télűző mulatozások egyben a nagy evések-ivások időszaka is.Ne is próbálkozzunk ilyenkor a fogyókúrával

16.01.29. 10:51

Kötet a sörforradalom élharcosairól

Tavaly két könyv is megjelent a változásokra bőségesen megérett sörpiacon fújdogáló új szelekről.

16.01.29. 09:03

Felmérés: ritkán eszik házon kívül a magyar, akkor is inkább gyorskaját

Hagyományos étterembe csupán a magyarok 17 százaléka jár havonta vagy gyakrabban, gyorsétterembe a megkérdezettek 20 százaléka

16.01.28. 06:47

Egyetemisták a Somlói borvidéken

MOME-s hallgatók tervezik a Somlói borvidék vizuális kommunikációját. Hosszútávú fejlesztési projektet indít a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Nagy-Somlói Borvidék Hegyközsége.

16.01.27. 14:19

Öt magyar étterem a világranglistán

A franciák gondoltak egyet, s elkészítették a világ legjobb 1000 éttermének a ranglistáját.

16.01.27. 10:38

„Nászút helyett pincét vettünk” - interjú a Vylyan főborászával

Úgy tűnik, elérte a mid-life crisis a Vylyan főborászát is: Ipacs-Szabó István Siklós-Máriagyűdön saját, másfél hektáros birtokot épített, ahol a maga örömére elsősorban cabernet franc-t termel.

16.01.27. 08:14

ZIPP.hu a Facebookon is

Gasztro hirfolyam

Világevő, 16.07.20. 21:12

Jön egy székely és egy magyar külföldről Budapestre...

A vicc folytatása szerencsére az, hogy itt meg is állapodnak, és aztán nagyon egyéni, különleges és főleg laza és mégis magas színvonalú ételeket főznek a megújult Babelben.[...] Bővebben!

Világevő, 16.07.19. 19:33

Szombaton lesz a talán legjobb balatoni program!

Tavaly ott voltam az első Bohém Légyotton, és nem túlzás azt állítani, hogy egy hihetetlenül hangulatos programról van szó, finom borokkal, jó hangulattal, nagyon normális emberekkel egy fantasztikus helyen...

Limara péksége, 16.07.17. 17:43

Amerikai almáspite

A kedvenc pitém. Vaníilia fagyival verhetetlen.A piacon gyönyörű, zöld színű nyári almákat kaptam, talán fontosalmának nevezik, de ebben nem vagyok biztos. Savanykás, az tuti.

Chili és Vanília, 16.07.15. 20:15

Egyben sült csirke nyári céklákkal

Vasárnap délelőtt, lassan ébredezik a város, a Tűzoltó utcai kézműves söröző udvarán azonban már korán reggel nagy az izgalom.

A bűvös szakács, 16.07.05. 09:41

Iskolatáska teszt

Nyakunkon az iskolakezdés. Ilyenkor minden szülőnél felmerül a kérdés, milyen szempontok alapján válasszon iskolaszereket a gyermeknek.

Chili és Vanília, 16.07.04. 09:21

Sütés nélküli sajttorta csatos üvegben

A Nők Lapja mostani számában amerikai ihletésű recepteket találtok tőlem: hamburger tépett sertéshússal, nyári lazacleves csöves kukoricával, ragacsos, csípős csirkeszárny, többek között.

Limara péksége, 16.06.29. 14:19

Ropogós sajtgolyók

Számtalanszor hallom az ismerősöktől, hogy imádom a rántott sajtot, de nem készítek, mert annyira macerás.

ZIPP legfrissebb cikkek