Dining Guide

Hobbiszakácsok a luxushotelben

Az ötcsillagos bécsi Park Hyatt Hotel jól hangzó felhívást tett közzé: amatőr szakácsok jelentkezhetnek legjobb receptjükkel, a nyertes fogás felkerül a szálloda éttermének étlapjára.

16.07.21. 19:23

Kosárlabdakávézó: NBA Café Barcelonában

Elsőre talán furcsának tűnhet a koncepció: kávézó és étterem az amerikai profi kosárlabdaliga, az NBA ihletettségében.

16.07.21. 11:59

Hobbiszakácsok a luxushotelben

Az ötcsillagos bécsi Park Hyatt Hotel jól hangzó felhívást tett közzé: amatőr szakácsok jelentkezhetnek legjobb receptjükkel, a nyertes fogás felkerül a szálloda éttermének étlapjára.

16.07.21. 11:42

„Reméljük, megosztó lesz, mint régen”

Újra nyit a Babel Budapest július 22-én, pénteken. Komplett csirkefarm a tányéron, erdő-mező, gyógynövények, uborka és fenyő zöldje, tojás és kukorica sárgája, repce, körömvirág...

16.07.21. 10:52

Utazók vigyázat! – Helyi ételek bátor turistáknak

A majomagyvelőtől kezdve a roppanós bogarakig sok mindent képes az ember megenni… de ne menjünk ilyen messzire.

16.07.20. 19:45

Először nyert hazai pezsgő aranyérmet a pezsgők világbajnokáságán

Idén harmadik alkalommal rendezték meg a nemzetközi Champagne és Pezsgő Világbajnokságot, ahol arannyal jutalmazták a Kreinbacher Birtok somlói furmint pezsgőit, azaz a Prestige Brutöt és a Brut Classic 2011 Magnumot.

16.07.20. 14:04

Balkáni multikulti Érden

A “balkán” és a “bisztró” szavak kiválóan megférnek egymás mellett. Ezt bizonyítja az érdi Balkán Bistro is.

16.07.20. 13:54

Hol lehet Rómában a helyiekkel enni?

Az örök városban az ételválaszték is meglehetősen bőséges. Az olasz kultúra egyik legfontosabb alapkövei a családi tradíciók, amelyek sok esetben az ételekre fókuszálnak. Ez Rómában is így van.

16.07.19. 18:20

Jégbe zárt virágok

Nyáron úgyis annyi jeget használunk, itt az idő, hogy egy kicsit feldobjuk ezt az önmagában talán nem nagy látvány valamit, ami a jégkocka.

16.07.19. 09:54

A kék bor után itt a kék tej is

Ez a tej nemcsak hogy gyönyörű világoskék, de vegán is. Egyelőre Melbourne-ben kapható (egy hete), ahol a Matcha Mylkbar neki köszönhetően ez alatt az egy hét alatt megtriplázta a forgalmát.

16.07.18. 19:08

Hogyan látod a magyar gasztronómia jelenét? Rendkívül bizakodó vagyok, az utóbbi években látványosan több a kiváló éttermeket rendszeresen felkereső vendég...

16.07.18. 16:29

42 mondat a pizzán túlról

Senki ne gondolja, hogy a pizzával, a focacciával és a piadinával kimerítettük az olaszok által készített és kedvelt tészta- és kenyérféléket.

16.07.17. 16:34

Váltás, francia módra

Franciák. Ha elhangzik ez a szó a gasztronómia területén, érthető módon a lehető legpozitívabb képzettársításokkal jár. Ja, ha francia, akkor jó.

16.07.15. 15:57

Miniatűr ételcsodák

Úgy tűnik, az utóbbi időben az ételek – mint szemnek is kedves látnivalók – sok manuálisan kreatív embert megihletnek.

16.07.15. 14:06

Tévedések Bolognája

Bolognai spegetti ugyebár nem létezik. Természetesen összeüthetünk otthon egy tál húsos szósszal leöntött spagettit, de Bolognába ne menjünk vele.

16.07.15. 13:14

A világ legdrágább degusztációs menüjének magyar szereplője is van

Egy ázsiai, gyémántokkal kereskedő cég előrukkolt a világ legdrágább degusztációs menüjével, ami – nem csalás, nem ámítás – kétmillió dollárba kerül.

16.07.14. 16:50

„Pezsgő” tudást és minőséget szeretnénk adni

Májusban hungarikum lett a Törley. A 134 éves múltról, a fogyasztói igényekről, a magyar pezsgő jelenéről és jövőjéről a cég vezetőjét, Kovács Györgyöt kérdeztük.

16.07.14. 16:04

Újrafelfedezett ötlet az ételpazarlás ellen: doggy bag

A javaslat már többször felmerült, sőt az USA-ban és angolszász területeken már bevett szokásnak mondható. Most Luxemburg vetette fel a doggy bag rendszer bevezetésének ötletét.

16.07.13. 16:22

Szálkamentes magyar halazó a belvárosban

Régen hallottunk új híreket a Ráday utcából, de most megtörtént. Ugyanis Tiszaörvény és Kecskemét után itt nyitotta meg a fővárosi üzletét a HelloHal Fishbar. Hogy miért pont a Rádayban, az nagyjából lényegtelen is.

16.07.13. 15:58

Az új esküvői trend: Geóda-torta

A geóda egy olyan üreges kőzet, amelyben az üregek mentén más ásványi anyagok és kristályok húzódnak végig, például a kvarc vagy az opál.

16.07.12. 22:25

Búcsú a leghíresebb német étteremkritikustól

87 éves korában rövid, súlyos betegség következtében elhunyt Wolfram Siebeck – adta hírül néhány nappal ezelőtt a német sajtó.

16.07.12. 17:25

Mit együnk Nizzában?

Természetesen jellegzetes Côte d’Azur-i finomságokat: tapenade-ot, salade niçois-t, ratatouille-t, daube provençalt, pissaladière-t vagy pan-bagnat-t.

16.07.12. 17:20

Gyorstipp: az olivabogyó magja alulértékelt

Ha az olivabogyó magját nem a szemétbe dobjuk, hanem az olivaolajba, akkor jól döntünk. Ez persze nem jelenti, hogy egy rossz olivaolajból kiválót varázsol néhány megmaradt mag, de ízben gazdagabbá teszi.

16.07.11. 20:19

“Én nagyon optimista vagyok” – Csapody Balázs

Kortárs gasztroarcokat bemutató sorozatunkban ezúttal Csapody Balázst, a Kistücsök étterem tulajdonosát kérdeztük a magyar gasztronónia jelen helyzetéről, vidékről és Budapestről, a balatoni régióról...

16.07.11. 18:34

Gasztro design verseny 2016: fókuszban a street food

A vendéglátás szerves része a dizájn, a megjelenés is. Azon vendéglátók, akik maguk is így gondolják ezt, nemsokára ismét országos versenyen mérhetik össze megjelenésüket hét izgalmas kategóriában. Idén 3.

16.07.11. 17:45

Minden, amit a piadináról tudni érdemes

Gianni ezúttal a piadina történetéről, jellegzetességeiről mesél. Hogyan lett ennyire népszerű Emilia Romagna „kenyere”? Milyen változatait érdemes ismernünk?

16.07.10. 15:47

A világ legjobb reptére étterme

A párizsi Charles de Gaulle repülőtér I Love Paris étterme kapta az Airport Food and Beverage (FAB) Conference and Awards 2016 legjobb reptéri étteremnek járó díját.

16.07.08. 20:23

Útkeresők Baszkföldről – Bepillantás a Basque Culinary Centerbe

Képzeljünk el egy lantot, amiről ételek lógnak. Ha valaki levesz egy falatkát, a húrok megpendülnek. Ha mindezt többen teszik egyszerre, a dallam többszólamú.

16.07.08. 18:02

Baszk kaland Londonban – Eneko Atxával

Három Michelin-csillag, egy világszinten jegyzett étterem, a baszk vidéki konyha iránti olthatatlan szenvedélye és fekete fülbevalói védjegyzik Eneko Atxát.

16.07.08. 16:04

Kis étterem – nagy gondolat: emeli a tétet az ESCA

Július 16-án új koncepcióval folytatja az egyéves ESCA. Mostantól havonta változó, 16 fogásos nagymenüvel mutatja meg, milyen a konyhája, Budapesten először.

16.07.07. 18:11

Moët, mert itt a pillanat

Champagne, a francia borvidék legendás házak otthona, a Moët & Chandon pedig már több mint 270 éve, 1743-as óta része a régió történetének.

16.07.07. 17:01

Menekült séfek főznek Párizsban

A minap a párizsi L’Ami Jean étteremben szokatlan étlap fogadta a vendégeket: a menüben vöröslencse püré, kibbeh és spenót, marinált makréla és tahini, valamint fürj freekeh-vel is szerepelt.

16.07.07. 16:43

Damniczki fagyi a Bazilika tövében

Ha nyár, akkor vitathatatlanul fagyi. De ez most nem is akármilyen. Hamisítatlan sorbet mennyország nyílt ugyanis nem olyan rég a Hercegprímás utca 17-ben, így aki az eddig megszokott Gourmet Café-t keresi a cím alatt...

16.07.07. 11:20

“Nem kell mindig puffogni, rinyálni, meg sírni”

Oláh Rolanddal egy évvel ezelőtt már készült egy interjú a diningguide.hu-n. Most is Connecticutban él, és executive séf a Martel nevű étteremben.

16.07.06. 20:54

Kék-borsó virág: új őrület a koktélban

Van egy bár az amerikai Charlestonban, a 492, és ott egy koktél, a Disco Sour, amit a bármenedzser szerint lehet, hogy az életben nem fognak tudni levenni az itallapról. Annyira népszerű. És hogy vajon miért?

16.07.05. 18:42

5 Instagram oldal, amit érdemes követni

A következő Instagram oldalakon olyan gyönyörű ételfotókat találhatunk nap mint nap, amelyek garantáltan inspirálnak és valódi esztétikai élményt nyújtanak.

16.07.05. 18:21

Hamvas Zoltán gasztro-monarchiára vágyik

Amit a Habsburgok elvesztettek, azt talán Hamvas Zoltán összehozza, igaz, csak a gasztronómia területén, de az se lenne kis mutatvány.

16.07.04. 18:27

Gumicukor 3000-es várólistával

Rozé ízű gumicukrot tulajdonképpen még nem is lehet kapni, csak most péntektől, de már most akkora a hype, hogy több, mint 3000-en vannak várólistán.

16.07.04. 13:08

A majdnem alkimista: Mike Bagale

A chicagói Mike Bagale szeret kísérletezni, és tervei már-már ördöginek is nevezhetőek. Ő az, aki a világon először lebegő ételeket volt képes előállítani. Hogyan kell ezt elképzelni?

16.07.04. 11:25

A focaccia nem pizza – Az antik Itália első street foodja

A focaccia nem csak hogy nem pizza, de focaccia és focaccia között is nagy különbségek vannak, attól függően, hogy a csizma melyik táján készítik el. Gianni most ezekbe a részletekbe avat be bennünket.

16.07.03. 17:36

Még friss a Zománc

Az utóbbi években örvendetes lendülettel népesül be a Balaton-felviék és a Káli-medence olyan kisebb vendéglátóegységekkel, amelyek a vidéki, falusi vendéglátás házias családi konyháját ígérik.

16.07.01. 20:33

A vacsora tálalva: az utcán

Különös vacsorának lehetnek vendégei a vállakozó szelleműek július 14-én a Deák Ferenc utcában, vagy ismertebb nevén a Fashion Streeten.

16.07.01. 18:31

A nap vicce: csillagos séfet keresnek kutyáknak

A közösségi médián hatalmas felhördülést keltett egy álláshirdetés, ami a Linkedinen jelent meg, és amelyben profi séfet keresnek – Michelin-csillagos étteremben szerzett tapasztalat előny – kutyák számára.

16.07.01. 18:13

Minden lében két kanál – Reggeli a Dérynében

Két ember, két nézőpont, két megközelítés. Számtalan közösen eltöltött óra, sok-sok étteremben, itthon és külföldön, kifőzdében és hármocsillagos helyeken egyaránt.

16.06.30. 16:41

Mindent a szemnek, semmit a szájnak

Sokszor bebizonyosodott már, hogy az emberi kreativitásnak nincs határa. Kristina Lechner, a fiatal amerikai lány Food Not Food projektje csak megerősít bennünket ebben.

16.06.30. 11:35

New York legjobb cheesecake-je – Az Eileen’s-nél jártunk

A helyiek a saját kincsüknek tekintik, és ez látszik is rajta. Az Eileen’s Special Cheesecake tulajdonképpen nem akar más lenni, mint ami.

16.06.30. 10:34

“Amit felhalmozunk, abból semmit nem tudunk magunkkal...

Csernus doktor most tényleg belehúzott! Pár éve, mindenki nagy meglepetésére társult egy egri borászathoz.

16.06.29. 20:42

Kóser pastrami szombaton! – A legendás manhattani deliben jártunk

Abe Lebewohl túlélte a Holokausztot, megvalósította az amerikai álmot, végül lelőtték. Legendás delije megfordult már számos jelentős amerikai és nemzetközi toplista élén. Ettünk ott egy pastramit.

16.06.29. 15:20

Sör és grill az Émile kertben

Nemcsak haladó, hanem kezdő és tanulni vágyó sörkedvelőknek is kiváló programnak ígérkezik az Émile július 7-i sörvacsorája. A vendégek nyolc párosítást kóstolhatnak végig, magyar kézműves sörökkel.

16.06.28. 19:31

Szabó Győző franchise-t alapít a steamboo-ból

Elsőre talán mókásnak tűnik, hogy egy 14 négyzetméteres kis bolt ekkorát álmodik, de ha jobban belegondolunk… Mindenesetre már Bécsben is van steamboo.

16.06.28. 18:58

Tarol az új gasztrotrend, a nikkei

Peru fővárosában, Limában már 60 éve jelen van a nikkei, a perui és a japán konyha fúziójából született gasztrotrend.

16.06.28. 10:13

Szicília és néhány extra

Gianni ezúttal dél felé veszi az irányt, és elmeséli, milyen a szicíliai pizza. És azt is, funkciójuk szerint milyen pizzatípusokat különböztetünk meg.

16.06.26. 19:18

A kék az új rozé?

Az őrületek a borok világát sem kímélik. Íme a Gik, a világ első kék bora. Igen, kék, mint a curaçao.

16.06.24. 15:37

A magyar bor és a világhír

Stierblut, Leányka, Badacsonyi Kéknyelű…Nagyjából ennyit ismert a világ a rendszerváltás előtti magyar borokról.

16.06.24. 15:17

Még egy szuperélelmiszer: a moringa

Milyen szerencse, hogy tele vagyunk szuperélelmiszerekkel, a chiamagtól a gojibogyóig, amikből ha egy keveset is eszünk, máris nagy jót tettünk a szervezetünkkel. Nos, itt a legújabb felfedezés: a moringa.

16.06.24. 14:11

Fantasztikus a változás

Bartenderként kezdte, most sikeres vállalkozást vezet, de még mindig a koktélkészítésben leli a legnagyobb örömét.

16.06.23. 18:36

A vidék ízei a Kistücsökben

A Kistücsök nemcsak abban jelent üde kivételt vagy jó példát a hazai gasztronómiában, hogy 20 éve változatlan tulajdonossal és séffel működik, miközben képes folyamatosan fejlődni, megújulni, hanem abban is...

16.06.23. 15:12

Öreg marha nem vén marha

Új versenyző lépett be a steakmarhák piacára – mégpedig egy igen idős, baszk versenyző, aki a jelek szerint mégis lekörözi az eddig uralkodó fiatalokat.

16.06.23. 14:34

Széll Tamás jó ómen volt

“Életem végéig hálás leszek Baldaszti Péternek, hogy hazahozta Londonból Krausz Gábort” – ezzel a felütéssel kezdi Wossala Rozina, a Bestia társtulajdonosa az új séfről és az új étlapról szóló beszélgetést.

16.06.22. 19:16

Fárasztó hiánypótlás Párizsból

A gasztronómiában alapvetés, hogy minden út Párizsba vezet. Erre épített Lóczki János is. Az ókori mondás alapvetésének 20-21.

16.06.22. 15:18

A gasztro-álomállás

Mi is lehetne más, mint beutazni a világot, a legjobb Michelin-csillagos helyeken enni (na jó, belefér egy-egy nemcsillagos étterem is), és még csak kritikát sem kell írni róla, csupán Instagramon dokumentálni az élményeket.

16.06.22. 12:43

Meghekkelt ízek

Az ízlelés titkait kutatja az a japán fiatalember, aki a nagy munkában barbecue és curry illatú parfümöt is előállított.

16.06.22. 12:36

Költészet a tányérunkon: ehető virágok A-tól Z-ig

A gyönyörű virágszirmokat elsősorban a látványuk miatt szeretjük az ételeinkben: költészetet varázsolnak egy egyszerű salátába is. Az ismert fajták mellett van még jó néhány, amit felhasználhatunk a konyhában.

16.06.21. 05:39

Búcsúzik a kiSSBende

A héten van utoljára nyitva (legalábbis ebben a formában) a kiSSBende contact dining bistro, már csak csütörtökig lehet asztalt foglalni. Bende Zsófi, az egyik tulajdonos búcsúszavai következnek.

16.06.20. 16:07

A világ legnagyobb sajtfesztiválja

A sajt komoly dolog, ez nem vitás – így aztán a Cheshire-i éves International Cheese Awards mellett se menjünk el szó nélkül.

16.06.20. 14:57

Pizzaleckék haladóknak Giannival

Múlt héten Gianni tisztázta, milyen követelményeknek kell megfelelnie egy pizzának ahhoz, hogy pizza napolitanának lehessen nevezni.

16.06.19. 15:29

Az idei nyár legszebb nyalókái

Igazán szemet gyönyörködtető a 27 éves Shinri Tezuka öt darabból álló nyári nyalókakollekciója.

16.06.17. 19:16

Három belvárosi szeletes pizzázó, amit még mindig érdemes kipróbálni

A szeletelt pizza arra való, hogy megvegyük, megegyük és már menjünk is tovább. Ebben a feszített stílusban vetettük őket teszt alá mi is, villámtempóban.

16.06.17. 19:05

Újabb keverék az őrületek listáján: a sushi donut

Az utóbbi években az a bámulatosan bizarr trend hódít, hogy ételek összekeveréséből új ételek születnek. Ennek egyik legnagyobb győztese a cronut, egyik legnagyobb vesztese pedig a ramen pot pie.

16.06.16. 23:56

Havanna, a kávé szemszögéből

A félévente megjelenő Drift magazin hisz abban, hogy a kávén keresztül meg lehet ismerni egy város kultúráját.

16.06.16. 21:39

Klasszik magyar ebéd a Kisbíróban

Van az a helyzet, amikor külföldi vendégünk érkezik, és kifejezetten azt kéri, hogy olyan helyre vigyük, ahol klasszikus magyar(os) fogásokat fogyaszthat, nagyon jól elkészítve.

16.06.16. 13:25

A só művészete

Egyesek első számú közellensége, a magyar népmesében a szeretet metaforája, Dino Tomic művészetében pedig nem csupán inspiráció, de eszköz is. Ez lenne a só.

16.06.15. 22:39

Kell a pezsgés

Életem egyik emlékezetes palack pezsgőjét, Leonardo di Caprio villájában, a művész lakája ajánlotta és bontotta meg Los Angelesben, a Golden Globe előéjszakáján.

16.06.15. 17:34

Újragondolt malajziai konyha Zak Pelaccio új éttermében

Zak Pelaccio a 2000-es évek elején vált ismertté a Manhattan központi helyén levő Fatty Crabben készített, csodálatos délkelet-ázsiai fogásaival.

16.06.15. 10:13

Turbolya, vérsóska és sztívia az ország egyik legnagyobb fűszerkertjében

Csatlós Csilla, a bázakerettyei Bonne Chance tulajdonosa képes volt beírni éttermét a magyar gasztronómia nagykönyvébe, Budapesttől több száz kilométerre.

16.06.14. 21:44

Tud háromcsillagos lenni egy csirkepörkölt is

Az elmúlt másfél évben teljesen megújult Gellért Söröző most érett be.

16.06.14. 11:38

Az Osteria Francescana a világ legjobb étterme!

A modenai Osteria Francescana vehette át a világ legjobb étterme címet a New York-i World’s 50 Best Restaurants ceremónián, és ezzel ez az első olyan olasz étterem, amely a lista élére kerülhetett.

16.06.14. 10:47

Antihír: hol ne együnk?

Az Euromonitor által évente meghirdetett New Concepts in Food Services pályázatán harmadik díjat nyert Burger Kingnek az a fura ötlete, hogy egyesíti a szaunázás élményét az evéssel.

16.06.13. 17:27

A shrub újrafelfedezése

Pár éve voltak nagyon népszerűek a shrubok, a gyümölcsecet-alapú italok és koktélok, legfőképpen Amerikában, Kanadában és Londonban.

16.06.13. 16:33

Pucér étterem nyílt Londonban…és Tokió sem maradhat ki

Anglia egyik legközkedveltebb exportja, a pucér szakács után itt a pucér étterem is, ahol meglehetősen liberális eszmék érvényesülnek.

16.06.12. 23:39

Pofon, de nem egyszerű – Gianni a pizza napolitanáról

Aki hangosabban kiabál, annak van a legjobb pizzája?! Ez hülyeség. A pizza nem vicc, nem az utolsó étel a sorban, hanem egy nagyon komoly hagyomány, amire az olaszok, így Gianni Annoni is, nagyon ideges tud lenni.

16.06.12. 17:24

Öt eperdesszert, amit szerettünk ebben a szezonban

Közeleg az eperszezon vége, a jövő héten azonban még elérhetőek a most következő epres desszertek, amelyeket különböző budapesti helyeken kóstoltunk.

16.06.10. 16:49

A kimchi és az olívabogyó találkozása

A fermentálás, a szerves anyagok természetes átalakulása óriási lehetőségeket hordoz magában.

16.06.09. 08:49

A világ legdrágább fánkjai

Íme hét fánk, ami több, mind desszert: szinte státusszimbólum. Giant Doughnut – London A londoni Dum Dum Donutterie óriásfánkjának átmérője 25 centi, és elvileg 15 személyes.

16.06.07. 19:02

A műanyag ételek japán bája – ami a junk foodnál is ehetetlenebb

Sampurunak hívják azokat a soha nem fakuló műanyag ételeket, amiket a japánok az éttermeik kirakatába tesznek.

16.06.07. 17:48

A világ legrégebbi söre

Itai Gutman, a jeruzsálemi fiatalember jobb alkarján egészen különleges a tetoválás: vajon van-e még valaki a világon, aki sumér ékírással írt sörreceptet varrat magára?

16.06.07. 09:13

A klasszikus íz híve – Zwack Sándor, az ismeretlen ismerős

Hagyománytisztelő, mégis újító, kozmopolita, mégis ízig-vérig magyar, a hatodik generáció tagjaként viszi tovább a 225 éves múlttal rendelkező családi üzletet.

16.06.06. 19:32

Eddig nem volt, és ez talán nem is véletlen: a sushi burger

New Yorkban bármi megtörténhet, és meg is történik. Ez nem mindig jelenti azt, hogy hiánypótló találmányok kerülnek terítékre. Hogy szüksége volt-e a világnak a sushi burgerre, azt mindenki eldöntheti maga.

16.06.06. 10:33

A magyar festészet találkozása a magyar konyhával

Szivar formájú olasz édes tésztába töltött friss tojáskrém, szivárványszínű bagelbe darabolt libamáj és szarvasgombás pattogatott kukorica.

16.06.05. 17:12

Vacsora a levegőben

Ezen a héten nyílik újra Brüsszelben – pontosabban Brüsszel fölött, az égben – a Dinner in the Sky idei, tizedik évada.

16.06.03. 21:41

„Tokajnak nagynak kell lennie megint” – interjú Szepsy Istvánnal

Szepsy István feltette Magyarországot a világ bortéképére. Ezt nem ő állítja – szerénysége nem engedné -, hanem róla mondják. A magyar borászok között egy külön kategóriának számít.

16.06.03. 11:20

Aki nem tiszta szívű, az nem tud egy jó levest csinálni

Ludwig Van Beethoven, a zenetörténet egyik legnagyobb géniusza nem kerített nagy feneket az étkezéseknek, de a levesekre kényes volt.

16.06.03. 09:13

Az evés kaland – tematikus meglepetésvacsorák Londonban

Öt érzékünk van, és mi mind az ötre akarunk hatni – mondják a Gingerline „theatre-cum-cookery”, azaz színházas-főzős csapatának a kitalálói.

16.06.03. 08:55

Hol tart ma a steak Magyarországon?

Egyesek szerint már idejét múlt, mások szerint sokadvirágzását éli, de az biztos, hogy a steak-téma megunhatatlan, és mindig találunk újat a nap alatt.

16.06.02. 16:03

A frissen sütött kenyerek személyisége – Vendégségben Dragomán György író konyhájában

Egy Dragomán Györggyel való találkozás igazi ünnepnap, annyira inspiráló az író személyisége és olyan sok derűs gondolatot kap tőle az ember, amiért igazán hálás lehet a sorsnak.

16.06.01. 16:28

Június Milánóban

Aki júniusban Észak-Olaszországban jár és Milánóba is eljut – vagy imádja a mediterrán konyhát és a gasztroeseményeket –, ne hagyja ki a következő programokatt.

16.06.01. 08:59

Lakatos Műhely: a gasztronómia stylistja

A Belvárosi Piacot és annak népszerűségét ma már nem kell bemutatni senkinek.

16.06.01. 08:49

“Szeretek együtt lenni a sajtjaimmal”

Beszélgetés a selymes ízű sajtok mesterével, Reményik Kálmánnal, a Vászolyi Sajtmanufaktúra tulajdonosával. A közgazdász Reményik Kálmán pár éve még csúcsvezetőként dolgozott a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

16.05.31. 13:48

„Don Corleone! Credimi. Pasta….e Basta!” – Hamarosan nyílik a Vendetta a Váci utcában

László Árpádot nem kell bemutatni. Néhány évvel ezelőtt elhozta a Robinsonba Dario Cecchini-t, ám az olasz konyha iránti elkötelezettsége talán most ér a csúcsra, hiszen a héten éttermet nyit a Váci utcában.

16.05.30. 13:01

André Chiang könyvbe zárt oktafilozófiája

Megérkezett André Chiang angol nyelvű szakácskönyve, Octaphilosophy – The Eight Elements of Restaurant André címmel.

16.05.30. 10:57

ZIPP.hu a Facebookon is

Gasztro hirfolyam

Világevő, 16.07.20. 21:12

Jön egy székely és egy magyar külföldről Budapestre...

A vicc folytatása szerencsére az, hogy itt meg is állapodnak, és aztán nagyon egyéni, különleges és főleg laza és mégis magas színvonalú ételeket főznek a megújult Babelben.[...] Bővebben!

Világevő, 16.07.19. 19:33

Szombaton lesz a talán legjobb balatoni program!

Tavaly ott voltam az első Bohém Légyotton, és nem túlzás azt állítani, hogy egy hihetetlenül hangulatos programról van szó, finom borokkal, jó hangulattal, nagyon normális emberekkel egy fantasztikus helyen...

Limara péksége, 16.07.17. 17:43

Amerikai almáspite

A kedvenc pitém. Vaníilia fagyival verhetetlen.A piacon gyönyörű, zöld színű nyári almákat kaptam, talán fontosalmának nevezik, de ebben nem vagyok biztos. Savanykás, az tuti.

Chili és Vanília, 16.07.15. 20:15

Egyben sült csirke nyári céklákkal

Vasárnap délelőtt, lassan ébredezik a város, a Tűzoltó utcai kézműves söröző udvarán azonban már korán reggel nagy az izgalom.

A bűvös szakács, 16.07.05. 09:41

Iskolatáska teszt

Nyakunkon az iskolakezdés. Ilyenkor minden szülőnél felmerül a kérdés, milyen szempontok alapján válasszon iskolaszereket a gyermeknek.

Chili és Vanília, 16.07.04. 09:21

Sütés nélküli sajttorta csatos üvegben

A Nők Lapja mostani számában amerikai ihletésű recepteket találtok tőlem: hamburger tépett sertéshússal, nyári lazacleves csöves kukoricával, ragacsos, csípős csirkeszárny, többek között.

Limara péksége, 16.06.29. 14:19

Ropogós sajtgolyók

Számtalanszor hallom az ismerősöktől, hogy imádom a rántott sajtot, de nem készítek, mert annyira macerás.

ZIPP legfrissebb cikkek