A bűvös szakács

Iskolatáska teszt

Nyakunkon az iskolakezdés. Ilyenkor minden szülőnél felmerül a kérdés, milyen szempontok alapján válasszon iskolaszereket a gyermeknek.

16.07.05. 09:41

Új Bűvös Szakács

A BŰVÖS SZAKÁCS déli 12 órától megújult honlapon jelentkezik: www.gaultmillau.huTisztelettel: MBTBD

13.04.29. 00:54

Czifray április 21 -- desszertek

(Fotók: Bakcsy Árpád)A "Zöldség mint desszert" témában az első forduló első napján 11 versenyző készítette el tányérját a Czifray-versenykurzuson.Akárcsak a húsételeknél...

13.04.26. 22:48

Czifray – április 21.

(Fotók: Bakcsy Árpád)Lezajlott a "selejtező" első forduló első napja -- 11 versenyző tálalt bárány- vagy kecskeételt, majd zöldséges desszerttányért.

13.04.23. 10:17

Czifray-versenykurzus selejtező

Tisztelt Pályázók!Olyan sok és jó és egyben érdekes, részleteiben és egészében is értékelhető pályázat érkezett,ráadásul utolsó pillanatban (sőt, határidőn túl is)...

13.04.15. 18:09

Szolgálati közlemény

Meghívó - a Magyar Gasztronómiai Egyesület soron következő közgyűlésére [...] Bővebben!

13.04.14. 23:59

Aranyszalag és harcsapacal

A Magyar Gasztronómiai Egyesület április 7-én tartotta éves találkozóját, amelyen fontos bejelentések is elhangzottak. A kóstolókat a 2012-es Gault&Millau tesztelői által érdekesnek talált ételekből választották ki.

13.04.08. 19:43

Az olaszok meg az Ida néni

(Egy régi kép: "Anyukám" kislányként)Gianni Frasi hivatásos megszállott. A világ legjobb termőterületein szerzi be a dűlőszeklektált kávészemeket, otthon nyílt lángos pörkölőt használ (ilyet amúgy múzeumban látni)...

13.04.01. 00:30

Bertrand Grébaut neobisztrója

(Fotó: Clément Guillaume, Red Bull Hangar-7) San Sebastiánban a szakácskongresszuson a csúcsbisztronómia ("alta bistronomia") képviselőjeként lépett fel, saját műfaját 'felszabadult francia csúcskonyhaként' definiálja...

13.03.22. 13:09

Rombuszhal és európai homár

(Fotó: Szulló Szabina, Onyx étterem) Először fordult elő a Bocuse d'Or történetében, hogy a halat tányérra kellett tálalni - vagyis a halnál elmaradt a parádésan körbehordozott dísztál, ami korábban ...

13.03.12. 12:58

A zöldség mint desszert

A Magyar Gasztronómiai Egyesület meghirdeti második Czifray-versenykurzusát hivatásos szakácsok részére: öt fordulóban összesen tíz feladatot kell megoldani.A Czifray-kurzus önképzés...

13.03.05. 13:10

Bertrand Grébaut a salzburgi Ikarusban - előzetes

(Fotók: Clément Guillaume Red Bull Hangar-7)A salzburgi Ikarus 2013 márciusi vendégszakácsa a párizsi újhullám egyik képviselője.

13.03.03. 18:38

Pascal Barbot Salzburgban

Pascal Barbot a „japánul" gondolkozó európai szakácsok egyike. Párizsi éttermének a GaultMillau kalauz 2006-ban a maximálisnak mondható 19/20 pontot adott, ő maga az év szakácsa címet kapta.Voltak, akik meglepődtek...

13.02.23. 19:49

Variációk marhára és Rubik-kockára

(Fotó: Bakcsy Árpád)A Bocuse d'Or lyoni döntőjén a húsételhez ír biomarha volt a kötelező alapanyag.Az egészben feldolgozandó bélszín mellett legalább egyet fel kellett használni a pofa-...

13.02.14. 15:36

Csináld magad

A saját kezűleg készített ajándék olyan minőségű lehet, ami üzletben alig kapható. Ha igen, akkor igen drága is. De még a magas ár sem garancia arra, hogy a produktum jó. [...] Bővebben!

13.02.08. 10:04

Széll Tamás Lyonban

Széll Tamás a tizedik helyen végzett a 2013-a lyoni Bocuse d'Oron.A Magyar csapat javított pozícióján: az európai selejtezőhöz képest megelőztük Belgiumot és Svájcot...

13.01.30. 19:35

Megízlelt gondolatok

(Roland Trettl házigazda és Rasmus Kofoed vendégszakács a salzburgi Ikarus étterem konyháján, a Hetes Hangárban)Négyszer indult a Bocuse d'Oron: egyszer segítőként (commis), háromszor versenyzőként...

13.01.27. 19:11

Hol van az a nyár?

Rozsdás avar színével a sütőtök olyan, mint az ősz. Vagy mint az eltűnt nyár. Összességében kicsit melankolikus élmény.

13.01.24. 10:37

A Which listája

„A baszkok szeretnek enni; a jó étel egy kanálnyi boldogság" (Martín Berasategui, 7 Michelin csillagos baszk szakács)2012. szeptember 6-án nemzetközi gasztrofelmérés eredményét közölte a Which?

13.01.16. 14:16

Respekt

(Fotó: Red Bull Hangar-7, Helge Kirchberger. Balról jobbra: Matthias Berger, Jörg Bruch, Roland trettl, Tommy Dananic, Ondrej Kovar...

13.01.06. 13:03

A disznók a mennybe mennek

San Sebastiánban alig hűlt ki a vörös szőnyeg a szeptemberi filmfesztivál után, október 7-én megkezdődött a Gastronomika 2012. Ez volt a 14. nemzetközi szakácskongresszus Baszkföldön.

12.12.26. 14:11

Karácsony 2012

Békés Karácsonyt kívánunk barátainknak és olvasóinknak.[...] Bővebben!

12.12.24. 14:08

Szolgálati közlemény

(Bakcsy Árpád fotóján Széll Tamás tálal a brüsszeli európai selejtezőn)A Magyar Vendéglátók Ipartestülete csoportos utat szervez 2013 januárjában a Bocuse d'Or szakácsversenyre...

12.12.21. 20:23

A múlt kötelez

1894. október 23-án nyílt meg a kor egyik legnagyobb biztosító- társaságának székháza, a körúti New York palota. Benne többszintes kávéház, szökőkút, csavart márvány- oszlopok, csillárok, bronzfalikarok.

12.12.13. 08:22

Hízott májak

"Nincs máj, csak homály " 

A budai Három Szív vendéglő pincérekérdésre válaszolva, van-e resztelt máj (hetvenes évek)A párizsi Louvre-ban tekinthető meg az az óegyiptomi sírkamrában talált képsorozat...

12.12.03. 15:44

Szolgálati közlemény

Nagy az érdeklődés: a mai, hétfői napon a MTV esti hiradója és az Inforádió is foglalkozik a Magyar Gasztronómiai Egyesület fűszerpaprikatesztjével. További linkek: ITT és ITT

12.11.26. 13:31

Egy dinamikus kertész

Gasztrokert a láthatáron címmel jelent meg az alábbi interjú a Magyar Konyha 36. évf. 9. számában. Akkor úgy hittük, tavasszal új fejleményekről számolhatunk be.

12.11.21. 10:47

Színes padlizsánok

Háromszor padlizsánról álmodni szerencsét jelent, mondja a japán közmondás. Még ennél is nagyobb szerencse, ha az ember igazán feszes húsú, fényes héjú, érett, szabad földi példányt talál a piacon.

12.11.11. 19:57

Francia napok a Tabánban

„Szeretek utazni, ez frissíti az ember agyát. Ha nem utazom, az az érzésem, hogy begyepesedem" – mondja David Rathgeber. Auvergne-ben született, Alain Ducasse munkatársa volt, ma Párizs 14.

12.11.01. 21:26

Paprikateszt: Bezdán nyert, a helyzet borzasztó

A magyar konyha megingathatatlan alapját képező, de a kereskedelemben igen kétes minőségben hozzáférhető fűszer tesztjét hónapokig szervezte önkéntes tesztfelelősünk, Salamon “Muskotály Küvé” Csaba.

12.10.28. 15:14

Brüsszeltől Brüsszelig

1958. április 17. Megnyílik a második világháború utáni első világkiállítás.

12.10.22. 12:42

Alla perfectione

Nápolytól 50 kilométerre Dél-Itália nagy klasszikusait tálalja Pino Lavarra, aki nagyon fiatalon szerzett 2 Michelin-csillagot.

12.10.17. 12:29

Halászlé-reformáció Érsekcsanádon

A Magyar Gasztronómiai Egyesület idei halászlétúráján, az érsekcsanádi Rév csárdában halgasztronómia-történelmi fordulat tanúi lehettek a résztvevők.

12.10.08. 11:27

Ahol grillezés van, ott grillezés van

Tudvalevő, hogy a világban a kultúrkörök különfélék, és ezzel néha szembesülnünk kell. [...] Bővebben!

12.09.30. 16:41

Hallétúra októberben

A Magyar Gasztronómiai Egyesület meghirdeti idei halászlétúráját: ismét két különböző hallé készül Érsekcsanádon.[...] Bővebben!

12.09.19. 16:10

Távolban egy fehér vitorla

Algarve Portugália déli partvonala, sok errefelé a turista. Éttermi kínálata nem is olyan színes, mint az ország egészének ...

12.09.13. 14:58

Burgonyateszt

A bemutatásra kerülő burgonyafajták leírása itt.[...] Bővebben!

12.09.05. 13:25

Tanja Grandits

(Fotó: Jürg Waldmeier, Red Bull hangar-7)Első látásra törékeny alkatnak tűnik, megismerve inkább szikár és szívós.

12.08.30. 08:23

Képzelt riport egy gasztronómiai fesztiválról

Magyar Ízek Sétánya 2012. augusztus 20.(A képriportban szereplő ételek és személyek a képzelet szüleményei, minden hasonlóság valós jelenségekkel csakis a véletlen műve lehet)[...] Bővebben!

12.08.22. 16:18

Brüsszeli tesztek

Európa fővárosában népes a fizetőképes közönség, ami kitermeli a maga jó éttermeit, vagyis a város tisztes esélyeket ad az enni szeretőnek.

12.08.16. 14:04

Karcagi birka

A Magyar Gasztronómiai Egyesület két karcagi birkafőző mestert hívott meg a Millenárison tartott Gourmet fesztiválra.Kolostyák Gyula, a Karcagi Birkafőző Baráti Társaság alapítótagja (balra), és Csontos György pásztor...

12.08.10. 08:37

Laci, mint konyha

Mogyorósi Gábor 2010-ben „év felfedezettje" volt az Alexandra kalauzban. A kalauz időközben megszűnt, a szakács új helyre ment: Tálas Katalinnal elindította az újlipótvárosi Laci! Konyha!

12.07.31. 10:24

Hiteles minőségtanúsítás - minta és javaslat

A mintaként szolgáló francia Label Rouge (szó szerint » vörös címke « ) a kiemelkedő minőség védjegye, állam által is hitelesített minőséggarancia a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban.[...] Bővebben!

12.07.29. 18:00

Mai magyar szakácsképzés

A szakképzés szerkezete - "szakácshiány túlképzés által"A szakácsképző iskolák száma többszöröse a szükségesnek, mégis nehéz jó szakácsot találni[...] Bővebben!

12.07.29. 17:26

Mentás zöldborsópüré tavaszi zöldségekkel

300 g tisztított zöldborsó 1 ek + 50 ml olívaolajsó, cukor200 ml alaplé3-4 mentalevél6-8 bazsalikomlevélA garnírunghoz zöldborsószemek és más idényzöldségek...

12.07.26. 11:45

Pisilő gyermekek és biciklis cicák

"Ugye, milyen helyesen beszél franciául a barátunk?" – mosolyog ránk egy hölgy a szomszéd asztaltársaságból, és emeli gueuze-ös poharát a megbonthatatlan vallon-flamand barátságra.[...] Bővebben!

12.07.22. 11:08

Zöld, fejes és más

A tavasz és a nyár csodáinak egyike a szaftos tojásos nokedli a fejes salátával.

12.07.16. 14:29

Grillkísérlet - szolgálati közlemény

Kedves Érdeklődők!A mai vasárnapon déltől kezdve a budai Attakám bisztró szakácsai Green Egg készülékben sütik a következőket: sertéstarja egészben, harcsa, bébikakas, báránymáj...

12.07.15. 08:12

Utazó szakács

Fotó: Rutger Pauw, Red Bull Hangar-7Néhány éve egy londoni lakásétteremmel kezdte önálló pályafutását (The Loft Project).

12.07.07. 07:37

Az alma hatalom

Érthetetlen, hogy potenciális almanagyhatalom lévén miért nem ontjuk magunkból a különböző fanyar és szép savú almaborokat, almapezsgőket, almaboreceteket, almaborpárlatokat.

12.06.29. 08:42

Berlini kapcsolat

(Portréfotó: Helge Kirchberger, Red Bull Hangar-7)Utcai fenegyerekként kezdte: bandavezér volt Berlin egyik nehézfiú-negyedében. Ennek mára nincs látható nyoma, hacsak nem a szája sarkában játszadozó sajátos önérzet.

12.06.22. 10:05

Cigánymeggyfesztivál Agárdon

Agárdon Cigánymeggy Fesztivál lesz étel- és italkóstolókkal, főzőversennyel, a Magyar Gasztronómiai Egyesület és az OTP Klub együttműködésében.Időpont: 2012. július 7.

12.06.20. 13:11

Amitől a hagyma is jóllakik

“Na! Sederedjen ki, még pedig haránt” – mondja örökbecsű Kabos Gyula a Kölcsönkért kastély c. filmben (1937).

12.06.16. 16:37

Amitől a hagyma is jóllakik

“Na! Sederedjen ki, még pedig haránt” – mondja örök érvényű Kabos Gyula a Kölcsönkért kastély c. filmben (1937), ami körülbelül annyit jelent, hogy "mars ki kérem".

12.06.14. 21:33

Borozás a Susogó-Pécs vonalon

Susogó-Pécs: borozunk és beszélgetünk Kerekasztal borozás Gere Attilával és Andreával, valamint Pauli Zolival a GM sapkás Mandula séfjével június 20-án este a Susogóban.

12.06.14. 09:21

Túrós csusza

(Vasserpenyőben pirult túrós csusza; fotó: Bakcsy Árpád)Létjogosultsága akkor van, ha a tészta friss, a tejföl meleg és édesen krémes, a túró lágy és nem savós-gumis, a pörc egyszerre szaftos és ropogós, nem túl sós...

12.06.11. 07:48

Birkapörkölt és pezsgő - Gourmet a Millenárison

Három napig tart idén is a Gourmet Fesztivál a Millenáris Parkban (1024 Budapest Kis Rókus utca 16-20)Időpont: 2012.

12.06.04. 22:24

Rizzo és Redondo

Helena Rizzo ereiben francia, portugál, olasz és angol vér folyik, São Paulóban született, Európában tanult, ma újra Brazíliában él. Ott vezet éttermet férjével, Daniel Redondóval, aki simán csak spanyol.

12.06.02. 10:12

Primőrmámor

A három Michelin-csillagos Alain Passard már alig készít húsételt éttermében: unja a húsokat, a jó zöldség érdekes elkészítését tekinti hivatásának.

12.05.29. 19:15

Rákhajnal hasad

Ehran -- korábban felállított és folyamatosan karban tartott receptjegyzéke után -- újabb rendszerezést ad közre, ezúttal a rákokról. A Rákok rendszer- tana megtalálható ITT (= az ehran-féle receptjegyzék rovatban).

12.05.25. 11:26

A bárány megszólal

Itt van például a báránycomb, a létező családi ételek legjobbika. És itt vannak a nyakból, lapockából készíthető raguk, amelyek az év folyamán mindig újrateremthetők az idény zöldségeivel.

12.05.20. 14:42

Szolgálati közlemény

Gault&Millau-könyvbemutatót tart a LIBRIHelyszín: Allee Üzletközpont (egykori Skála) Libri KönyvpalotaCím: 1117 Budapest, Váli utca 3.Időpont: 2012. május 18.

12.05.17. 20:42

Frantzén és Lindeberg él

(Fotó: James Holm, Red Bull Hangar-7)"Bármelyik jó hozzávaló minden további nélkül megtehetné, hogy eljön hozzánk, bekopog az ajtón, és bekiabál: »itt vagyok, főzzetek meg!« De valamiért ez nem szokásuk.

12.05.12. 08:17

Egy százalék

Közhasznú egyesület lévén a Magyar Gasztronómiai Egyesület szeretettel fogadja az adó egy százalékát mindenkitől...

12.05.08. 17:44

Az univerzum perverziói

(Homo erectus, Museum of Natural History, Ann Arbor, Michigan, November 2007)[...] Bővebben!

12.05.05. 11:52

Gasztronómia 2012

(Fotók: Bakcsy Árpád)New York Palota, 2012. április 26. (Balról jobbra: Bíró Lajos/Bock Bisztró, Sárközi Ákos/Borkonyha, Takács Lajos/Olimpia, Wolf András/Boscolo Salon)[...] Bővebben!

12.04.27. 19:32

Babszabályok

A fejtett bab – friss vagy szárított, fekete, fehér vagy tarka – a világon sokfelé klasszikus szegényemberétel. Egyben kiváló példa arra, hogy sokszor a legegyszerűbb alapanyagból készülnek az igazi kultikus fogások.

12.04.22. 16:09

Xavier Pellicer tisztelgése Santi Santamaria előtt

(Restaurant Can Fabes; fotó: Roberto Alegria Red Bull Hangar-7)2011 februárjában a három Michelin-csillagos katalán szakács hirtelen összeesett, a mentősök már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

12.04.16. 06:37

Spárgaszezon

Fehér vagy zöld, vastag vagy vékony, a legjobb a hajnalban szedett spárgát még aznap elkészíteni – minél frissebb, annál jobb. [...] Bővebben!

12.04.10. 18:51

Húsvéti sajtószemle

Frissen kaptuk lomtalanításból a Magyar Konyha X. évfolyam 1. és 2. számát - egy 26 évvel ezelőtti tavasz emlékeivel. (A nyuszitorta-fotót a Women's Weekly című lapból vette át az újság.) [...] Bővebben!

12.04.07. 09:40

Brüsszeli nyelvhallecke

"Minden szempontból rendkívül tanulságosak voltak a hibák, amelyeket elkövettünk.

12.04.01. 16:31

Brüsszeli csirke

(Széll Tamás a halételt készíti Brüsszelben)Bankettszerűen, látványosan kell tálalni, de ez korántsem elég - a végeredmény nem lehet puszta látványtál.A norvég Geir Skeie - aki 3 éve nyerte meg Lyonban a Bocuse d'Ort...

12.03.27. 16:39

Magyarország először a Bocuse d'Or döntőjében

Széll Tamás, az Onyx étterem sous-chefje 9. helyen végzett Brüsszelben, a neves verseny európai elődöntőjében, ezzel kvalifikálta magát a 2013-as lyoni döntőre. Részletek hamarosan...

12.03.21. 18:49

Nem tilos az á

A tömeg- étkeztetésből indulva, svéd- asztalokon, sok éves non-stop külföldi éttermi szolgálatokon és látványtál-versenyeken át jutott el az útkereső modern magyar konyháig.

12.03.16. 11:29

Krumplik az élen

"Elöl ül a masiniszta/Hátul meg a krumplifejűpalacsinta"(Gyermekdal) A perui őshazában több ezer fajtája ismert, ami 8-9 botanikai fajhoz tartozik.

12.03.08. 08:27

Visszaszámlálás

Hamarosan apróhirdetések, hírek, sajtószemlék, tesztek, értékelések és vitaindító...

12.03.07. 17:20

Firlefranc nélkül

Nincs nagyváros, amely ne érezné a szorongató világkörülményeket, de Münchenben azért vannak bombabiztos támaszpontok.

12.02.28. 16:20

Csodatojás Budán

A Magyar Gasztronómiai Egyesület 2012. február 26-án, vasárnap este 18 órakor szakmai bemutatót tart az Atakám Bisztróban (I. kerület, Iskola u. 29.)A szűkkörű eseményre egyesületi tagokat és meghívottakat várunk.

12.02.22. 09:47

Hagyomány és Evolúció - a nyertes tányér

(Fotó: Bakcsy Árpád)A Hagyomány és Evolúció múlt vasárnap lezajlott döntőjében összesen 26 étel került a zsűri elé.

12.02.18. 15:27

Hagyomány és Evolúció - döntő 2012

A METRO Vevőakadémia konyháján vasárnap véget ért a IV. Hagyomány és Evolúció, a verseny döntőjében tizenhárom szakács szerepelt. Főtémák: ponty és jérce.

12.02.14. 10:24

Gyorshír

Horváth Szilveszter, a győri La Mareda konyhafőnöke nyert a Hagyomány és evolúción. A Magyar Gasztronómiai Egyesület negyedszer rendezte meg meleg konyhás szakácsversenyét, a döntő 2012.

12.02.13. 08:16

Tizenhárom szakács a döntőben

Mindenkit szeretettel várunk 2012. február 12-én vasárnap reggel 9-től a budaörsi METRO Vevő- akadémián, a Hagyomány és Evolúció szakácsverseny döntőjén.

12.02.08. 10:56

Hallevek

„Az igazi halászlét az ember vízparton eszi, olyanok körében, olyan környezetben, ami ma már ritka, mesélni is csak kevesen tudnak róla. Így ízlik a legjobban.”

12.02.05. 13:01

Újflamand konyha

(Fotó: Bavo Swijgers, Red Bull Hangar-7)A Benelux államokban eddig négy étterem szerezte meg a Michelin három csillagát: egyfelől a holland Sergio Hermán és Jonnie Boer...

12.01.28. 12:31

Gondolatok a gépházban

Majdnem tízéves ausztriai munka után tért vissza Magyarországra, ahol is az óbudai Maligán séfjeként szerzett nevet.Litauszki Zsolt ma magánszakács és ugyanakkor kreatív séf is - a budavári Café Pierrot...

12.01.20. 17:01

Firenzei fogyókúra

Dante poklának pitvara, trecento bölcsője, Machiavelli és Savonarola főhadiszállása, Mediciek fészke, csodák és borzalmak birodalma, ahol az ember nem tud úgy lépni, hogy ne ütközzön történelmi kövekbe...

12.01.15. 11:48

Hagyomány és Evolúció döntő 2012

(Logó: Zsaborkoszky Lili)A Hagyomány és Evolúció döntőjét 2012. február 12-ére hirdeti meg a Magyar Gasztronómiai Egyesület. Helyszín: METRO Vevőakadémia, Budaörs.

12.01.13. 20:55

Pillanatképek

Köszönjük mindazok támogatását, akik hozzájárultak a Magyar Gasztronómiai Egyesület találkozójához.

12.01.13. 10:12

A Mont Blanc árnyékában

(Fotó: Olivier Laugero, Red Bull Photofiles)“Azt akarom, hogy az ételeim szórakoztassanak, ne legyek semmi görcs vagy konvencionalitás rabja” – mondja Emmanuel Renaut...

12.01.04. 12:36

Morzsabál időpontja

A Magyar Gasztronómiai Egyesület szeretettel várja egyesületi tagjait január 8-án, a Gerbeaud sörözőjébe, 18 órára.

12.01.01. 16:15

Ó, ió, ció, akció és még akció!

Az elmúlt év kiemelkedő akciós kínálataival kívánunk Boldog Újévet!(Fotók: Bíró Zsófia gyűjtéséből) [...] Bővebben!

11.12.31. 14:28

Ritka szakma

A szakközép- iskolában logisztikát tanult, érettségi után hajtűkanyart vett. Balatoni Brigitta ma (23 évesen) egy Magyarországon ritkának számító szakma képviselője: éttermi cukrász, tányérdesszerteket készít.

11.12.27. 14:25

Téli dolgaink

BOLDOG ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK minden kedves olvasónak! [...] Bővebben!

11.12.22. 10:17

Tökéletes húsok

A hetvenes-nyolcvanas években fordulóponthoz érkezett a szakácsszakma: a tudomány behatolt a konyhákba, bizonyos laboreszközök oly mindennapossá váltak, mint egy közönséges habverő.

11.12.15. 22:40

Gesztenye

Gyerekkori emlék az árnyas nyári kerthelyiség, ahol gesztenyepürét kaptunk vastag falú, csúf talpaspohárban.

11.12.07. 21:25

Házhoz jön a világ

(Fotó: Helge Kirchberger Red Bull Photofiles)A repülőtéri üvegbúra olyan, mintha földtörténeti viharok akarták volna elfújni, de az edzett acélszerkezet ellenállt, csak leheletnyit elferdült.

11.11.30. 16:48

Pezsgős reggeli a halpiacon

Sokak vágya vált valóra: megnyílt Palotás Péter barátunknak (egyesületünk tagja és támogatója) kiskereskedelmi szaküzlete is, Budaörsi Halpiac néven.

11.11.22. 14:18

Sósan és édesen

Michel Roux nem egyszerűen csak háromcsillagos szakács. Miután Francia- országban kitanulta a cukrászatot, fivérével Angliában alapított éttermet, amely Nagy-Britanniában elsőként szerzett Michelin-csillagot.

11.11.15. 21:30

Hagyomány és Evolúció II.

(logo: Zsabokorszky Lili; fotók: Bakcsy Árpád) Megszületett a döntés:a Hagyomány és Evolúció szakácsverseny selejtezőjéből ezúttal ...

11.11.11. 12:59

BorSzalon

Borbemutató lesz a Gerbeaud Házban 2011. november 19-én, harminc kiállítóval. Mesterkurzus, filmvetítés, kóstoló. Részletek ITT

11.11.09. 14:30

ZIPP.hu a Facebookon is

Gasztro hirfolyam

Világevő, 16.07.20. 21:12

Jön egy székely és egy magyar külföldről Budapestre...

A vicc folytatása szerencsére az, hogy itt meg is állapodnak, és aztán nagyon egyéni, különleges és főleg laza és mégis magas színvonalú ételeket főznek a megújult Babelben.[...] Bővebben!

Világevő, 16.07.19. 19:33

Szombaton lesz a talán legjobb balatoni program!

Tavaly ott voltam az első Bohém Légyotton, és nem túlzás azt állítani, hogy egy hihetetlenül hangulatos programról van szó, finom borokkal, jó hangulattal, nagyon normális emberekkel egy fantasztikus helyen...

Limara péksége, 16.07.17. 17:43

Amerikai almáspite

A kedvenc pitém. Vaníilia fagyival verhetetlen.A piacon gyönyörű, zöld színű nyári almákat kaptam, talán fontosalmának nevezik, de ebben nem vagyok biztos. Savanykás, az tuti.

Chili és Vanília, 16.07.15. 20:15

Egyben sült csirke nyári céklákkal

Vasárnap délelőtt, lassan ébredezik a város, a Tűzoltó utcai kézműves söröző udvarán azonban már korán reggel nagy az izgalom.

A bűvös szakács, 16.07.05. 09:41

Iskolatáska teszt

Nyakunkon az iskolakezdés. Ilyenkor minden szülőnél felmerül a kérdés, milyen szempontok alapján válasszon iskolaszereket a gyermeknek.

Chili és Vanília, 16.07.04. 09:21

Sütés nélküli sajttorta csatos üvegben

A Nők Lapja mostani számában amerikai ihletésű recepteket találtok tőlem: hamburger tépett sertéshússal, nyári lazacleves csöves kukoricával, ragacsos, csípős csirkeszárny, többek között.

Limara péksége, 16.06.29. 14:19

Ropogós sajtgolyók

Számtalanszor hallom az ismerősöktől, hogy imádom a rántott sajtot, de nem készítek, mert annyira macerás.

ZIPP legfrissebb cikkek