Chili és Vanília

Egyben sült csirke nyári céklákkal

Vasárnap délelőtt, lassan ébredezik a város, a Tűzoltó utcai kézműves söröző udvarán azonban már korán reggel nagy az izgalom.

16.07.15. 20:15

Sütés nélküli sajttorta csatos üvegben

A Nők Lapja mostani számában amerikai ihletésű recepteket találtok tőlem: hamburger tépett sertéshússal, nyári lazacleves csöves kukoricával, ragacsos, csípős csirkeszárny, többek között.

16.07.04. 09:21

Hová menjünk klasszikus családi ebédre? A Kisbíróba. (Gidalakomára)

Gyakran kapok olyan üzeneteket, amelyekben étteremajánlót kértek különböző alkalmakra.

16.06.17. 15:45

Kovászos uborkás újburgonyafőzelék kolbászmorzsával

Amikor külföldön tartok magyar főzőbemutatót, mindig igyekszem olyan ételt kigondolni, amivel a magyar konyhát valamelyest az adott ország gasztronómiai kontextusába tudom helyezni.

16.05.24. 21:09

Szójaszószos, spárgás csirke jázminrizzsel

A Gourmet színpadán lépett fel néhány napja Ching He Huang, a Food Network londoni sztársséfje, akit bevallom, nem ismertem, pedig számos tévéműsora megy világszerte és több szakácskönyvet is jegyez.

16.05.18. 20:51

Sült, epres rebarbarakompót

Szupermarketekben, piacokon gyakrabban látni ilyenkor, szezonjában, sokan azonban csak méregetik, kevesen csapnak le rá.

16.05.16. 18:24

Gourmet Fesztivál 2016 - Mit kell kóstolni?

A borús időjárás ne tántorítson el senkit az idei Gourmet Fesztiválról, a gumicsizma és a meleg ruha megvéd előle, az asztalok fölé pedig stabil sátrakat húztak fel a szervezők...

16.05.15. 10:57

Megjelent a #gasztrocsajok bookazine!

Örömmel és boldogan jelentem, hogy megjelent a #gasztrocsajok magazinom, pontosabban bookazine-om, már megtaláljátok az újságárusoknál és a Libri könyvesboltokban, ahol három hónapig lesz a standokon.

16.04.18. 21:26

"Ne a hirtelen start-up siker legyen a cél! " - Zalai Ágnes, a NoSalty vezérigazgatója

Sorozatomban, illetve a #Gasztrocsajok című, frissen megjelent magazinomban olyan, inspiráló nőket mutatok be az egész világról és itthonról, akik a gasztronómiában...

16.04.18. 00:04

Varsói kifőzdéből a koppenhágai Noma-ba: Marysia Przybyszewska - #gasztrocsajok 6.

Sorozatomban olyan, inspiráló #gasztrocsajokat mutatok be az egész világról, akik a gasztronómiában, vagy annak valamilyen kapcsolódó területén találták meg a saját útjukat.

16.04.15. 10:12

Hidden Kitchen – egy titkos hely Bécsben -Kutas Juli, Bécs - #gasztrocsajok 5.

Fotó: Wolfgang Hummer - Brandstatter VerlagSorozatomban olyan, inspiráló #gasztrocsajokat mutatok be az egész világról, akik a gasztronómiában, vagy annak valamilyen kapcsolódó területén találták meg a saját útjukat.

16.04.15. 09:46

Főzéssel az előítéletek ellen -Nadia Zerouali, Amszterdam - #gasztrocsajok 4.

Sorozatomban olyan, inspiráló #gasztrocsajokat mutatok be az egész világról, akik a gasztronómiában, vagy annak valamilyen kapcsolódó területén találták meg a saját útjukat.

16.04.12. 10:33

A hat legjobb egészséges szakácskönyv

Szépek, fiatalok, kicsattannak az egészségtől és az energiától, közösségi oldalaikon sokezren követik őket.

16.04.05. 17:38

Urban Tiger: nemzetközi színvonalú ázsiai Budapesten!

Az fotók Samsung Galaxy S7 telefonnal készültek.Eredetileg azzal a pár mondattal kezdődött volna az ajánlóm, hogy két mondatban gyorsan túlestem volna a hely egyetlen, az én ízlésemtől legalábbis távol álló...

16.04.01. 12:03

Tajvani tésztaleves

Az ételfotó #GalaxyS7 #Samsung telefonnal készült.Az ázsiai tésztalevesek iránti rajongás és imádat évek óta stabilan tartja magát világszerte. Nincs ma már olyan nagyváros, amelynek ne lennének kultikus levesezői.

16.03.30. 12:51

Tajvani sertéshúsos buci (Hu Jiao Bing)

Taipei, Raohe Night Market, vagyis éjszakai piac. Egyike a tajvani főváros nyüzsgő, fülledt, éjjeli evőpiacainak, ahol éjfékor is dübörög az élet.

16.03.28. 22:30

A termelői piacok megváltoztatják a világot! - Shir Halpern, Tel Aviv - #gasztrocsajok 3.

Fotó: Sarit GoffenSorozatomban olyan, inspiráló #gasztrocsajokat mutatok be az egész világról, akik a gasztronómiában, vagy annak valamilyen kapcsolódó területén találták meg a saját útjukat.

16.03.16. 09:25

A tahini pillanata

Kecsketejes-tahinis fagylalt, kardamomos, gyömbéres, kávés, fügés, narancsos-csokoládés, rózsaolajos halva, frissen préselt tahini, délelőttönként barhesz panini, egy szelet halvával töltve – amíg a készlet tart.

16.03.16. 09:07

Medvehagymás, édes-csípős sárgarépasaláta

Ezen aztán minden van, amit itthon találtam:Halszósz (már csak pici van abból az évjáratosból, amit a Világevőtől kaptam Vietnamból, vigyázok is rá, mint a szemem fényére, szerencsére olyan intenzív...

16.03.07. 18:22

Dominique Crenn - Bretagne-San Francisco tengely az Ikarus-ban

A salzburgi Ikarus étterem, vagyis Hangar 7 (Facebook: Hangar7) továbbra is az egyik legizgalmasabb kulináris uticél a környező országokban. 2003.

16.03.06. 23:41

A rántott csirke az új hamburger!

Most mit szóljon az ember, amikor a nemzetközi gasztromédia figyelemmel kísérése során, egyszer csak feltűnik, hogy a legforróbb trend nem más, mint a jó öreg rántott húsos szendvics?!Természetesen nem annak nevezik...

16.02.12. 20:27

Isztambul legjobb szakácsnője: Didem Senol - #gasztrocsajok 2.

Sorozatomban olyan, inspiráló #gasztrocsajokat mutatok be az egész világról, akik a gasztronómiában, vagy annak valamilyen kapcsolódó területén találták meg a saját útjukat.

16.02.10. 00:20

Szívsaláta lazaccal és csípős-édes öntettel

Amióta a szupermarketekben rendszeresen lehet kapni szívsalátát, ráadásul teljesen jó áron (párszáz forint egy hármas csomag), teljesen megváltoztak a salátafogyasztási szokásaim.

16.01.27. 20:27

Könyvajánló - Steiner Kristóf: Kristóf konyhája

Végül valahogy mégiscsak mindig kiderül, hogy azok a szakácskönyvek a legátütőbbek, amelyekben a legtöbb mondanivaló, munka és ezáltal hitelesség kerül. Erre nagyszerű bizonyíték Steiner Kristóf könyve.

16.01.27. 09:37

Ottolenghi - II. Az első magyar nyelvű szakácskönyve

Előzmény: Ottolenghi - I. az ikonAzaz: Yotam Ottolenghi: Vegetáriánus FinomságokA borzalmas címtől rögtön tekintsünk el, megpróbálok ezen egy rövid bekezdésben felülkerekedni.

16.01.17. 17:28

Ottolenghi – I. az ikon

2002-ben nyitotta meg London Notting Hill negyedében első apró, hófehér falú üzletét, amelyben az óriási tálalótálakra halmozott, buja, színes ételei csak úgy harsognak.

16.01.16. 10:31

Sült csirkeszárnyleves rizstésztával

Ezt a leves fejben már hetek óta megfőztem, és ma végre sikerült tesztelnem, és pontosítanom a receptet –annyira jó, hogy már azonnal meg is osztom veletek.

16.01.14. 16:35

Szardellás, fokhagymás, chilis vajban párolt kelkáposzta

Január első hétfőjén a világ nőinek 90%-a fogyókúrába, és/vagy életmódváltásba kezd. Jöhetnek a könnyebb, egészséges ételek és sok-sok zöldség.

16.01.04. 18:28

Alaprecept: enchiladas (mexikói töltött palacsinta)

Nem mintha január elején óriási lenne az igény laktató, húsos ételekre. Az itt ajánlott enchiladas...

16.01.02. 10:33

Komfortzóna: Berlin, a szabadság városa - Interjú Baktay Anna-Rékával - #gasztrocsajok 1.

Fotó: Tihanyi AnnaÚj sorozatomban olyan, inspiráló #gasztrocsajokat mutatok be az egész világról, akik a gasztronómiában, vagy annak valamilyen kapcsolódó területén találták meg a saját útjukat.

15.12.30. 22:58

Budapest Bites - megjelent az angol nyelvű szakácskönyvem

Boldogan, és büszkén szeretném megosztani Veletek, hogy a Libri Kiadó gondozásában megjelent az angol nyelvű szakácskönyvem, amelynek a címe Budapest Bites, fogadjátok szeretettel.

15.12.21. 01:21

2015-ben az év étele: egészben sült karfiol

Ha létezik olyan fogalom, hogy gasztronómiai zeitgeist (azt hiszem, nem létezik)...

15.12.12. 13:19

Borjútekercs dióval és fontinával Váncsa István új könyvéből

Mindig is Váncsa-rajongó voltam, ez azonban ezzel az új kötettel csak fokozódott.

15.11.30. 20:07

Tök tízes - a tíz legkedveltebb sütőtökös recept a blogról

Fotó/styling: Milutinovits Panka Dübörög a szezonja, márciusig most nincs megállás!

15.11.09. 19:50

Esemény: Bock Márton-napi libavacsora a Peppers! étteremben

"Aki Márton-napon libát nem eszik, újbort nem iszik, az egész évben éhezik-szomjazik."Ez a mottója a november 12-i Bock Márton-napi libavacsorának, amelyen nagyon sok szeretettel várunk mindenkit.

15.11.01. 23:10

Sütőtökös laksa brokkolival és garnélával

Bár sajnos sem Szingapúrban, sem Malajziában nem jártam még, a laksa az egyik kedvenc dél-kelet ázsiai levesem.

15.10.23. 15:39

Megfőzhetlek? - Hadd nevezzek el rólad egy ételt!

Egy nagyszerű közösségi adománygyűjtéshez szeretném kérni a támogatásotokat.Az adományt az Igazgyöngy Alapítvány projektjéhezgyűjtjük: Toldon, abban a pici zsákfaluban, ahol ők működnek...

15.10.20. 23:36

Egy falat sütemény, alkoholban - de kicsoda Sonja Adler?!

Sonja Adler és Szász Károly – Pastry and Art –gasztroesztétikai kiállítás elnevezésű rendezvényre kaptam meghívást a napokban.

15.10.16. 19:06

Barnasörös, mazsolás csirkemáj sütőtökrösztivel

Nem kérdés, soha nem járt a sörkultúra olyan magaslatokban, mint manapság. Elsősorban a kézműves sörök területén tapasztalható néhány éve komoly fejlődés és fellendülés.

15.10.15. 22:47

Csupazöld, szőlős tabbouleh

A fűszervacsorára (még egyszer nagyon köszönöm mindenkinek, aki eljött) kreáltam először a csupazöld tabbouleh névre keresztelt salátát.

15.10.05. 22:11

Cider-ben párolt, almás csirkecomb

A cider, vagyis erjesztett almaital (sem az almabor, sem az almasör nem pontos terminológia) az utóbbi években itthon is egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

15.09.23. 00:06

Kukoricapalacsinta sósan, vagy édesen

A szilva kevesek gyümölcstoplistáján szerepel dobogós helyen, még ilyenkor nyár végén, a szezonjában sem fogadjuk kitörő lelkesedéssel.

15.09.14. 09:54

Lassan sült, gránátalmaszirupos marhapofa

A hideg levesekről és főzés nélküli kánikulafogásokról lassan kénytelenek leszünk áthangolódni az ősziesebb, tartalmasabb ételekre, az alábbi szuperomlós, fűszeres...

15.09.07. 22:58

Babette, Claus és egy őrületes saláta

Létezik Bécsben egy szakácskönyv szaküzlet, amit ahányszor arra járok, felkeresek. Az apró könyvesboltokat minden műfajban imádom, egészen más ilyen helyen könyvet venni, mint egy nagy áruházban.

15.08.26. 18:36

Za’atar, sumac, kardamom – közel-keleti fűszervacsora 2015. szeptember 1-én

Za'atar, sumac, kardamom - közel-keleti fűszervacsora Mautner ZsófivalA Zsidó Kulturális Fesztivál keretében a kulturális programok mellett ismét sor kerül gasztronómiai eseményekre is (pl. Sóletfesztivál a Kazinczy utcában).

15.08.24. 20:31

Tízperces saláta zsenge csöves kukoricával

Augusztus a csöves kukorica hónapja. A majonézes kukorica finoman szólva nem kimondottan a gasztronómia csúcsa, más a helyzet azonban a nyári, friss, zsenge, kukoricával, ha megfelelően készítjük el.

15.08.24. 19:45

Fűszeres csirke pitachipsszel, fokhagymás joghurtöntettel

Rawia Bishara Galilea déli részén, Názáretben született, palesztin-arab családban. Názáretből az út a férjen keresztül New Yorkba, Brooklynba – a multikulturális gaszronómia fellegvárába vezetett.

15.08.17. 20:39

Diós-zsályás sült őszibarack

Ennek az őszies hangulatú, de nyári desszert elkészítésének fő motivációja egyrészt az újonnan felfedezett nagy kedvenc: a kókusztejszínhab volt, azt szerettem volna ugyanis valamilyen gyümölcsös desszert mellé tálalni.

15.07.29. 16:16

Kókusztejszínhab lépésről lépésre

Ez a kókusztejszínhab őrületesen zseniális! Már évekkel ezelőtt is olvastam róla, de csak most került rá sor, hogy kipróbáljam. Azt kell mondjam, hogy nagy konkurrenciát teremt a sima tejszínhabnak!

15.07.29. 15:59

Nyári cékla málnával és kecskesajttal

Burpees golden (sárga színű kerek, édes), Detroit (1892-ben fejlesztett fajta, vékony, feszes héjú, kisméretű), Cylindra (hosszúkás, zsenge, édes), Tonda di Chioggia (csíkos, jellegzetes...

15.07.07. 09:46

Ragacsos rizs, vagyis sticky rice málnával, szederrel

Milyen régen volt, amikor Segal Viktor első könyve készült, szinte igaz sem volt.

15.07.06. 09:21

Spagetti szicíliai, mandulás-paradicsomos pesztóval

Trapani Szicília nyugati partján fekszik, a “ Két tenger városának” is nevezik.

15.06.30. 20:34

Rumos, vaníliás, fordított cseresznyés sütemény

“A honfoglalás óta lakják, Magyarország cseresznyéskertjének nevezik. Sem a tatár, sem a török, de a még szabályozatlan Tisza - ami egykor állítólag körbejárta - sem tudott kárt tenni benne. Sőt.

15.06.29. 19:33

Chlodnik – lengyel, hideg céklaleves

Ezt a levest néhány hete a Judafest gasztroszínpadán tanultam, és azóta számtalanszor készítettem.

15.06.26. 20:11

Sárgarépás, fűszeres csirkecomb mazsolával és mandulával

A legutóbbi kedvenc, szuper hideg leves receptemet tartogatom még egy kicsit melegebb időkre, amikor igazán jólesik majd. Helyette jöjjön ez a gyors hétköznapi csirkés egytálétel, ami bő fél óra alatt elkészül, és csodás.

15.06.25. 13:04

Vaníliás sült sárgabarack

Megvicceltek a mosolygós, érettnek látszó sárgabarackok a piacon. Illat, zamat van, ízben azonban bőven hagynak kívánnivalót.

15.06.22. 17:13

Hideg, narancsos sültpaprika krémleves

Úgy tűnik, igencsak aktuálisak lesznek a nyári, hideg levesek. Az egyik kedvencem ez a narancsos sült paprikakrémleves, amelyet Mallorcán főztem a barátaimnak (ezt a fotót is ott lőttem a teraszon...

15.06.14. 12:03

12+1 epres desszert -eperszezon 2015.

Még el sem kezdődött, és a hírek szerint kb. 2 hét múlva már le is megy az eperszezon, úgyhogy még gyorsan összegyűjtöttem a blogról a legnépszerűbb epres desszert recepteket.

15.06.11. 09:29

Jéghideg eperkrémleves kecskesajttal

Ma a Két Szerecsenben, a kedvenc törzshelyemen ebédeltem. Ők azt írják magukról, hogy “kortalan”, meg hogy “találkahely”, és ez számos helyen akár közhelynek is hangozhatna...

15.06.04. 22:02

Szamuráj a konyhában - japán filmhét!

©Kamome CompanySzuper programra hívta fel a figyelmemet a Japán Alapítvány: a Toldi moziban egész jövő héten japán filmhét lesz, amelynek témája a gasztronómia.

15.06.04. 17:53

Canvas - Vágj bele életed vállalkozásába! A Budapest Marriott Hotel pályázata

A képen szereplő bejárati ajtón néhány héten belül valaki olyan fog belépni, aki megvalósítja élete álmát.

15.05.29. 19:00

Egy kosár citrom és egy fordított citromtorta

Minden évben az egyik legszebb pillanat: a barátaimmal megérkezünk a házba (valahol, mindegy hol, valamilyen házba), szinte mindenki a világ különböző csücskéből repül be.

15.05.19. 10:57

Fideuá - spanyol tésztapaella

A fideuá nevű tésztás egytálétel Spanyolország egész területén népszerű, leggyakrabban valenciai helyi specialitásként emlegetik, de másutt is elterjedt.

15.05.19. 10:37

Kapros – tárkonyos, savanyú bárányraguleves

Dübörög a zöldfűszerek szezonja, a piacok standjain csak győzze az ember mustrálni őket.

15.05.18. 17:36

Ricotta salata - Buono!

A ricotta salata, vagyis sós, érlelt ricotta kimondottan függőséget okoz. Tavaly nyáron, a szicíliai nyaralásunk alatt fedeztem fel magamnak igazán, utána körül is néztem itthon...

15.04.26. 00:30

Vegán fine dining a Babel Budapestben

2008-ban jártam előszőr a Babel (akkor Babel Delicate) étteremben, éppencsak hazaköltöztem Brüsszelből, és elkezdtem felfedezni a budapesti éttermeket.

15.04.25. 19:56

Perzsa zöldfűszeres rizs

A tavaszi megújulás ünnepe -1394A perzsa újév, a Nowruz a tavasz első napja, az iráni naptárban pedig az év első napja.

15.04.16. 12:19

Tavaszi zöldfűszermártás (Grüne Sosse 2015.)

A frankfurti zöldfűszermártással, vagyis a Grüne Sosse-val akkor ismerkedtünk meg, amikor a családom egy része Németországban élt.

15.04.11. 13:29

Április 8. - Nemzetközi Roma Nap

Ma, a roma kultúra világnapján Budapesten rengeteg izgalmas rendezvényre kerül sor, csatlakozzatok valamelyikhez, amelyik a legjobban érdekel benneteket!Roma divatbemutató, utcai akciók, koncertek, rövidfilmek...

15.04.08. 11:03

Édesem - új családi cukrászda Budán

Akik többé-kevésbé követik a gasztroblogokat, az elmúlt években nagy valószínűséggel találkoztak Márk Szonja desszertes blogjával, az Édesem-mel. Nagyszerű, házias receptek, ízléses fotók.

15.04.06. 22:43

Lisztmentes, kókuszos répatorta

Az ember azt gondolná, hogy a répatortáról már nincs mit mondani. És ez így is van.

15.04.02. 01:18

Hogyan vásároljunk húsvéti sonkát?

Fotó: Nagy BalázsAktualitása miatt az archívumból hozom a húsvéti sonkaguide-ot - melyik részt érdemes választani, hogyan főzzük...

15.04.01. 10:35

Sárgarépás tarte tatin

Megjelent a Nők Lapja Konyha márciusi száma, amelybe ezúttal húsmentes ételek recepjét adtam. Brokkolis-gorgonzolás kenyérsaláta, sült karfiol diós sült paprikakrémmel, gombabolognai többek között.

15.03.10. 08:14

Ceviche - alaprecept

Számos nagyszerű fogást kóstolok itthon és világszerte, mégis viszonylag ritkán ér annyira intenzív, feledhetetlen ízélmény, hogy még napokig utána is eszembe jut. Robert Ortiz cevichéje ilyen volt.

15.03.05. 13:48

Ceviche bárt Budapestre! – Pödör Black Table vacsora

A ceviche (szevicse) a világ egyik legfinomabb étele. A citrusos, chilis pácolt hal igazi ízbomba, eddig is rajongtam érte.

15.03.03. 13:58

Fűszeres rizs füstölt pisztránggal és buggyantott tojással

Amikor rizst főzök, mindig többet készítek, mint amennyire szükség lesz, a maradékból ugyanis másnap a legnagyszerűbb, ötperces gyorsételeket lehet elkészíteni.

15.02.16. 00:50

Labneh - házi krémsajt

Lefogadom, hogy a többségben az a kérdés merül fel elsőként, hogy minek “pazaroljon” az ember fél kiló jófajta joghurtot arra, hogy aztán abból tizenöt deka még jobb joghurt keletkezzen.

15.02.03. 23:28

Borvacsora Bock Józseffel a Marriott Peppers! étteremben

Egy csodásnak ígérkező borvacsorára hívunk benneteket sok szeretettel Bock József borásszal és a Marriott Budapest Hotel Peppers! éttermével.Borvacsora Bock Józseffel Időpont: 2015.

15.02.03. 23:08

Food Stylist verseny - az eredmények

2015. február 22-én sor került az Electrolux - Chili&Vanília által közösen meghirdetett Food Stylist verseny döntőjére. Nagyon szépen köszönjük a rengeteg munkát, összesen 57 pályázat érkezett be.

15.01.26. 23:33

BREAKING: Itt a Meyer citrom!

Visszanéztem a blogot és a Facebook oldalt, néhány éve minden januárban, szinte pontosan hétre ugyanilyenkor kitettem a figyelmeztetést: megjelent a Meyer citrom.Januártól kb.

15.01.08. 22:48

Lencse 2014.

Azoknak ajánlom az alábbi, ázsiai ihletésű lencsesalátát, akik idén a hagyományos lencsefőzelék, vagy lencseleves mellett szívesen kipróbálnak valami mást is.

14.12.31. 09:55

Tésztában sült, fügés sertéspástétom

Ennek a pástétomnak az elkészítése igényel némi rutint és türelmet – pontosabban a tésztás változata. Ha tésztaburok nélkül sütitek - amit jószívvel ajánlok, mert a töltelék a legfinomabb - akkor nagyon egyszerű.

14.12.30. 15:07

Forró, fűszeres, mézes narancspuncs

Ipari mennyiségű narancslekvár készítés után még mindig maradt egy kiadósabb adag karácsonyi narancsom, amit Giuseppétől vettem, és kezdtek túllenni a fénykorukon.

14.12.27. 10:28

Kacsamell, lazac, mazsolakompót - három ötlet az ünnepi menühöz

Még három gyors, utolsó perces recept ötlet az ünnepi menühöz, hátha még akad, ahol elkél.1.

14.12.23. 22:05

Karácsony 2014. - Last minute gasztroajándékok

Szokásos módon, utolsó percben jelentkezem a last minute karácsonyi ajánlómmal, bízva abban, hogy rajtam kívül is akadnak olyanok, akik minden évben megfogadják, hogy az ajándékokat novemberben megveszik...

14.12.22. 21:26

Ó, te Cocotte!

A jó főzéshez szerintem három tárgy elengedhetetlen: egy profi séfkés (kedvencem: 26 cm-es Wüsthof), egy jó minőségű, vastagfalú serpenyő (Kitchen Factory), végül egy súlyos, méretes öntöttvas lábas.

14.12.22. 12:01

Tütü lébár&kávé, Pozsonyi út

Újlipótvárosi lakosként különösen örülök annak, hogy a kerületben egyre több színvonalas hely nyílik.

14.12.08. 22:36

Fűszeres, mazsolás rizs gránátalmával

Néhány napja került sor a Világevővel közösen adott vacsorára, amelyet azok között sorsolt ki, akik nagyvonalú adományukkal hozzájárultak a jótékonysági gyűjtésébe, amelynek befolyt összege rákkutatási célokra megy...

14.12.07. 16:59

Food Stylist verseny

A Chili&Vanília és az Electrolux bemutatja:FOOD STYLIST VERSENYA verseny célja, hogy minél több olyan, tehetséges, friss szemléletmóddal dolgozó stylistnak bemutatkozási lehetőséget adjunk...

14.12.04. 09:58

Almával, körtével, fügével

A leveles tészta készítése házilag igen időigényes elfoglaltság, kevesen állunk neki.

14.12.04. 09:45

Hová menjünk enni Isztambulban?

Ezzel az átfogó, összefoglaló isztambuli mini gasztrokalauzzal már régóta adós vagyok!

14.11.30. 16:42

Sok kicsi jótékonysági akció 2014 - felajánlásom

November van, tehát a már megszokott módon újra Sok Kicsi, a gasztrobloggerek hagyományos karácsonyi jótékonysági akciója.

14.11.27. 17:44

Megjelent a Főzőiskola Felsőfok!

Zserbó, vagy bejgli receptje mindenkinek van. Olyan azonban, amely kivételesen jó, precíz, és mindig beválik – keveseknek. Azt hiszem, ebben a kötetben a desszert és édesség receptek számíthatnak a legnagyobb sikerre.

14.11.26. 20:27

Citromos-birsalmás libaleves

Archívumból“ …liba aprólékot majdnem teljesen omlósra főzött, aztán beletett felkockázott birsalmát, amikor az is megpuhult...

14.11.24. 19:10

Esemény: Bock borvacsora és libatoros ünnep

Hagyományos libatoros ünnep Bock Józseffel 2014. november 13-án, csütörtökön este 19h órakor a Marriott Peppers éttermében. A programnak háziasszonya leszek, ha van kedvetek, szeretettel látunk Benneteket.

14.11.12. 15:34

Parmezános-rozmaringos buci

Fogadjátok szeretettel az egyik legnagyszerűbb vendégváró péksüteményt. Elviszi a show-t minden más elől!

14.11.12. 15:13

Ananászos pirított csirke

Téved, aki azt gondolja, hogy az ananászos csirke kizárólag amolyan retrófogás lehet, amely a 80-as évekbe repít vissza.

14.11.03. 11:31

Zsályás-sütőtökös rakott burgonya

Fotó, styling: Milutinovits PankaValó igaz, kissé talán korai még megkezdeni a sütőtökszezont, de sütőtök is akad már, meg borús, őszi időjárás is hamarosan, úgyhogy nincs mese, lassan izzíthatjuk a sütőket.

14.10.13. 21:07

Amarettivel töltött, sült nektarin

Az amaretti Olaszországól származó, népszerű apró ropogós habcsókféle, keserűmandula határozza meg az ízét. Gyakran adják kávé mellé, de nagyszerűen lehet használni desszertfronton is.

14.09.18. 10:46

A legfinomabb forró csokoládé (tej- és cukormentesen)

Ebben az esős, őszi időben forrón ajánlom.Vaníliás. Kókusztejes. Csokoládés. Habos. Krémes.Cukor nincs benne. Tej sincs.Így készül:1. 2 dl forró vízben elkeverünk 2 evőkanál jó minőségű, keserű kakaóport.2.

14.09.14. 17:47

ZIPP.hu a Facebookon is

Gasztro hirfolyam

Világevő, 16.07.20. 21:12

Jön egy székely és egy magyar külföldről Budapestre...

A vicc folytatása szerencsére az, hogy itt meg is állapodnak, és aztán nagyon egyéni, különleges és főleg laza és mégis magas színvonalú ételeket főznek a megújult Babelben.[...] Bővebben!

Világevő, 16.07.19. 19:33

Szombaton lesz a talán legjobb balatoni program!

Tavaly ott voltam az első Bohém Légyotton, és nem túlzás azt állítani, hogy egy hihetetlenül hangulatos programról van szó, finom borokkal, jó hangulattal, nagyon normális emberekkel egy fantasztikus helyen...

Limara péksége, 16.07.17. 17:43

Amerikai almáspite

A kedvenc pitém. Vaníilia fagyival verhetetlen.A piacon gyönyörű, zöld színű nyári almákat kaptam, talán fontosalmának nevezik, de ebben nem vagyok biztos. Savanykás, az tuti.

Chili és Vanília, 16.07.15. 20:15

Egyben sült csirke nyári céklákkal

Vasárnap délelőtt, lassan ébredezik a város, a Tűzoltó utcai kézműves söröző udvarán azonban már korán reggel nagy az izgalom.

A bűvös szakács, 16.07.05. 09:41

Iskolatáska teszt

Nyakunkon az iskolakezdés. Ilyenkor minden szülőnél felmerül a kérdés, milyen szempontok alapján válasszon iskolaszereket a gyermeknek.

Chili és Vanília, 16.07.04. 09:21

Sütés nélküli sajttorta csatos üvegben

A Nők Lapja mostani számában amerikai ihletésű recepteket találtok tőlem: hamburger tépett sertéshússal, nyári lazacleves csöves kukoricával, ragacsos, csípős csirkeszárny, többek között.

Limara péksége, 16.06.29. 14:19

Ropogós sajtgolyók

Számtalanszor hallom az ismerősöktől, hogy imádom a rántott sajtot, de nem készítek, mert annyira macerás.

ZIPP legfrissebb cikkek