Gault Millau

Beázik a látványpince

A spanyol pincecsodák – amelyek közül néhányat nemrégiben ollóztam be – egyik leglátványosabbika, a riojai Ysios beázik.

13.04.26. 09:12

Tokaj és Wachau alaphangjai (II. rész)

Ha alaphangokat említettem a címben, akkor ezen az estén egyértelműen nem a száraz tokajiak szóltak tisztán és hamis hangoktól mentesen.

13.04.25. 09:07

Tokaj és Wachau alaphangjai (I. rész)

Bukovics Martin és Jenei Balázs szervezésében vakteszten vetettük össze a Domäne Wachau alapborait tokaji birtokok alapboraival. A cél az volt, hogy felmérjük, mit adnak 10 euró alatt Wachauban és mit Tokajban.

13.04.24. 06:40

Virág a gyomok között

Számomra a sauvignon blanc kemény dió; azt éppenséggel nem állítom, hogy fajtagyűlölő vagyok, de hogy eddig még nem sikerült meggyőző, kiemelkedő tétellel találkoznom, az biztos.

13.04.22. 07:58

A meglepetés erejével: Malatinszky Tenkes 2007

Az akciós ár, a név és az évjárat olyan együtthatók, melyektől sokan elcsábulnak – ahogy jelen esetben én is.

13.04.19. 06:03

Tavaszi nagytakarítás

Hányatott sorsú jegyzetek seregét tologatom magam előtt hosszú hónapok óta, titkon azt remélve, hogy majd váratlanul a nyakamba szakadó szabad órákban egyikből-másikból még alkalmam nyílik posztot farigcsálni.

13.04.18. 08:10

Hungarian fairy tale

Egyre gyakrabban vágyom olyan borokra, amik nem is kacérkodnak a nagysággal. Legalábbis a nagyság közönséges formájával (sötét, súlyos, cseres és fűt).

13.04.17. 07:38

Kadarka-nézőpontok

Sokakkal ellentétben nekem nincsen kialakult képem arról, hogy milyen a jó kadarka; és nem azért, mert még nem ittam olyat. Szerintem nincs, és ne is legyen kőbe vésve a jó kadarka receptje.

13.04.15. 09:31

Szentesi József a Borászok Borásza

Mindig is az volt, de most már papírja is van róla. Gratulálunk neki és a további díjazottaknak!

13.04.13. 05:44

Úriember meets proli

Fatális balszerencse, hogy a napokban elhunyt montalcinói legenda, Franco Biondi Santi utolsó képes interjúját valószínűleg James „I’m 100 points on that” Sucklingnak adta.

13.04.12. 10:06

Vegyen fel kölcsönt!

Wojciech Bonkowski, a minden bizonnyal legaktívabb kelet-európai boríró végigkóstolta a Tokaji Borárverés tételeit, és el van ragadtatva. Szerinte az április 27-ei árverésen kínált borok kiválóak.

13.04.11. 09:18

Kutyavér

Lőrincz György belépő vörös házasítása gyakorlatilag minden évben jó választás. Na jó, majdnem minden évben.

13.04.10. 08:37

Tokaji árverés Tokajért

Maradt még valaki, aki hisz a borlovagrendekben? Talán túlzottan provokatív felütés ez egy olyan poszthoz, mely akár el is oszlathatná a gyanakvást, de én azért bajban lennék, ha fel kellene sorolnom...

13.04.08. 11:16

Montalcino nagykövete halott

Tegnap délután 91 éves korában elhunyt Franco Biondi Santi, a legendás Tenuta Greppo birtok igazgatója és tulajdonosa.

13.04.08. 07:43

Pusztítás és újjászületés

Tavaly decemberben pótolhatatlan veszteség érte az egyetemes borkultúrát és Montalcinót.

13.04.07. 06:33

Állja a sarat?

Franz Weninger klasszikus alapkékfrankosa évjáratot váltott; a besztbáj-bajnokot is elérte ’10 hűvös, borászt és fogyasztót egyaránt magyarázkodásra késztető szele.

13.04.05. 09:14

Pinot noir és Villány?

Erőlködnöm kell, ha megpróbálom elképzelni, mi vesz rá valakit arra, hogy pont Villányból vegyen pinot noirt.

13.04.04. 09:18

Ki jár jól?

Mit szólna, ha kedvenc borát holnaptól 6000 forint helyett 3300-ért árulná a kereskedője? Én rohannék betárazni, és a rokonságot is riadóztatnám.

13.04.03. 08:32

Róka hasa rádió

Példás szekszárdi összefogás, borvidéki hagyományőrzés – első közelítésben ezek jutottak eszembe az idén két éves Fuxliról.

13.04.01. 05:38

Kőkorszak

Kövezzenek meg, de én nem tudom, milyen a minerális bor. Riolittufás illatról, köves ízről olvasva nem ugrik be borok képe...

13.03.29. 10:33

Kettős mérce

A Gigondas-szakirodalom elmaradhatatlan toposza, hogy Gigondas Chateauneuf-du-Pape kisöccse.

13.03.28. 07:20

Zinfandel Mandúriából

“… becsvágyó próbálkozás, nemzetközi stílusú, biztos kezű munka. Színe átlátszatlan bíbor, illata kialakulatlan, zárkózott, szedres, málnás, földes, de inkább csak a koncentrációt és a mélységet érezni...

13.03.26. 12:24

Lesson in elegance

A lexikális anyag bizonyára mindenkinek megvan: a muscadet a Loire torkolatánál melon de bourgogne szőlőfajtából készülő fehérbor, iskolázása rövid érlelés seprőn tartással, a palackba egyenesen innen szűrik a bort ...

13.03.23. 09:46

Az ex-király perli a bukott trónörököst

Robert Parker 65 éves, krónikus hátfájással küzd, és évek óta azon dolgozott, hogy az általa alapított és fölépített orákulum...

13.03.22. 12:59

Win-win

Ha egy birtokbor jó, az a legjobb. Mindenki nyer vele. Nyer a pince, mert gyorsan hoz hasznot, így teremtve meg a lehetőséget a termőhelyi borok előállítására.

13.03.21. 09:22

Tokaji Kabar és a kor

Már nem emlékszem, mikor is jött az ötlet, hogy kabarokat érleljek a borhűtőmben.

13.03.20. 10:32

Csinos

Nem vagyok Sauska-rajongó. Értve ez alatt a villányi-siklósi üzletágat. Nem szeretem az arculatot, nem szeretem a sok hordót, nem szeretem Villányt, nem szeretem a cabernet-t.

13.03.19. 07:43

Évjárathatás

Lassan három éve annak, hogy a hazai tőkékre rárontott természet. Az idő lassan feledteti az emlékeket; a meteorológiai csapások ellenére elkészült tételeket a 2011-esek váltják.

13.03.18. 07:37

Miklós Csabi Punktum Zöldveltelini 2011

Szurkolói koordinátor vagyok a zöldveltelini B-középben, és erkölcsi kötelességemnek érzem, hogy foglalkozzak azokkal, akik ezt a világverő fajtát itthon művelik. Nincsenek sokan.

13.03.13. 13:19

Klasszikusok klasszikusoktól: két olasz Somlóról

Jól láthatóan Magyarországon is eljött az az időszak, amikor kiderül: melyik szép reményű borászatnál sikerült a dinasztiaalapítás.

13.03.12. 10:27

Hegyet mászni

A minap megkóstoltam két Hilltop-bort, a pince prémium szegmenséből. Ha emlékezetem nem csal, akkor eddigi pályafutásom során először.

13.03.11. 08:03

Méltó folytatás

Eger után képzeletben Szekszárd felé vettem az irányt, már ami a pinot noirt illeti. Úgy tűnik, hogy ami északon a St. Andrea, az délen a Szeleshát: évről-évre stabilan jó a minőség, korrekt az ár.

13.03.07. 10:35

Hétköznapi csodák

Váli Péter for president! Figyelemreméltó rozé és rizling mellett a kis badacsonyörsi műhely borásza valami olyat tesz le évről-évre az asztalra, ami fölött nem lehet csak úgy egyszerűen átsiklani.

13.03.06. 11:20

A kedvenc villányim egy rioja

Az első dolog, ami Riojáról eszembe jut, hogy minél olcsóbb, annál jobb. Pontosabban, a crianza, reserva és gran reserva tengelyen mozogva, ami az elfásítás és érlelés fokozatait mutatja, az én szimpátiám erősen balra húz.

13.03.05. 06:28

Csúcsgasztró svéd módra

Márpedig Svédország ezentúl gasztróban utazik. A megélénkült kulináris érdeklődést csúcséttermek sora tükrözi északon, és felismervén...

13.03.03. 16:46

Furmint Február széljegyzet

Surranópályás hátbatámadás. Még a nagy furmint szeánszon is képes vagyok a periférikus tokaji szőlőfajtájáról, a kabarról faggatni a termelőket.

13.03.01. 08:27

Csakegyszóval

Az egri pinot noirból (a cabernet-vel ellentétben) az elmúlt évtizedben fogalom lett, melyhez Lőrincz György is jelentős mértékben hozzájárult.

13.02.28. 09:50

A Riesling.hu újratölt

Peter Klingler érdemei elismerése mellett nyugdíjba vonult (bloggeri szorgalma töretlen – szerencsénkre), ám a közelmúltban helyébe lépett egykori vásárlója, Tar Ferenc. És a riesling.hu neve megint szép lesz.

13.02.27. 08:45

Furmint Február 2013

Szükség van a fára a száraz furmintban? Vagy talán feltehetnénk így is a kérdést: képes a fajta általánosságban megbirkózni a kisméretű és új hordók hozadékával, a tölgyízzel és a mikrooxidációval?

13.02.26. 10:14

Indokolatlan meccshangulat

Ceterum censeo hordókonszolidációt Egerben! Mit érdemel az, aki egész éves munkáját büdös hordókra bízza? Mintha a cédéimet lejátszás előtt megforgatnám a porszívó porzsákjában.

13.02.25. 09:09

Bott Frigyes 2011-es fehér csokor

Bott Frigyes 2011-es fehérborait nagy áttörésnek éreztem (nem mintha a korábbiak ne lettek volna meggyőzőek).

13.02.22. 10:55

Hagyomány és haladás – PAP

Az elmúlt két évben sokszor kerültem kapcsolatba a Pannonhalmi Apátsági Pincészet boraival, de valahogy mégsem állt össze a kép. Honnan indultak, hova tartanak? Tény, hogy a St.

13.02.21. 07:24

Furmint versus chenin blanc

Ezzel most nemigen vagyok beljebb. Egyetlen párossal persze nyilvánvalóan nem fejthető meg a furmint-chenin blanc párhuzam, de reméltem, hogy legalább egy lépéssel közelebb jutok a megértéshez.

13.02.20. 09:02

Igyanak ceglédit!

Kunsági bor, de nem homoki. Nem mintha az szükségszerűen csapnivaló lenne, örömmel is kóstolnék ilyen minőségű dűnebort, de amikor ezt vakon az orrom alá dugták, eszembe sem jutott, hogy alföldi lehet.

13.02.18. 19:46

Best buy-kalauz

Összegyűjtöttük az általunk ismert legjobb vételeket 3500 forint alatt. [A tavaszváró képet innen metszettük.]fehér:Font Cserszegi fűszeres 2011 Kristálytiszta és szépen definiált illat: csupa mosolygós muskotály...

13.02.18. 07:20

Németország vezető a csavarzár-újrahasznosításban

Európában 40%-ra emelkedett az átlagos csavarzár (alumínium zár) újrahasznosítási ráta, az országok közötti versenyt toronymagasan a németek vezetik - számolt be The Drinks Business.

13.02.15. 12:05

Az elfelejtett kérdés

“Szüksége van Magyarországnak nemzetközi fajtákra? Ezt a bort kóstolva elfelejthetjük a kérdést” - idézte Jamie Goode szavait Octopus majd’ egy évvel ezelőtt.

13.02.14. 14:11

A Parker-birodalom az összeomlás határán?

Ember legyen a talpán, aki kiismeri magát a Wine Advocate körüli felfordulásban. Először a spanyol helytartó, Jay Miller bukott bele a Pancho Campo-féle korrupciós botrányba.

13.02.13. 14:23

Kadarka, határok nélkül

Kék szőlőben két fajtánk van, melyben az egyediségünket keressük. A kékfrankos talán előrébb tart, több a referencia (különösen Sopronban), de a kadarkával bőven van még adósságunk a világ felé.

13.02.12. 10:19

Nyugdíjas rozék

Féltucat mintából nem szeretnék megdönthetetlen következtetéseket levonni, de maréknyi...

13.02.11. 09:56

Furmint Február - meglepetések és csalódások

Embert és bloggert próbáló feladat négy és fél óra alatt, tömegben végigkóstolni ötvenhárom bort; számomra ez a Furmint Február első tanulsága.

13.02.10. 04:47

Megvettek, megfőztek

Az itt következő kóstolási jegyzetek esetében közérdekű tájékoztatásról aligha lehet szó. Nehezen beszerezhető, kis vagy annál is kisebb tételek, amiket kedvtelésből vagy ünnepi alkalomra bontottam.

13.02.08. 10:17

Tour de franc V.

Lassan egy éve pihen parkolópályán a kabfran sorozat, ideje végre a lovak közé csapni (a négylábúak valóban előkerülnek majd a későbbiekben).

13.02.06. 08:15

Centurio Kékfrankos 2011

A 2001-ben alapított Centurio borház borai Ludányi Balázs munkáját dicsérik. A nagyjából három hektáros birtok Gyöngyöstarjánban található.

13.02.05. 10:21

Zöld az Isten

Az éretlen szőlőből kipréselt, szűrt lé francia elnevezése a verjus (kiejtése: “verzsü”): “vert”=zöld, “jus”=lé.

13.02.04. 09:19

Egri Cabernet & co.

Már a neve sem áll jól. És bár volt rá legalább húsz évünk, a megszokás sem koptatta simára. Az Egri Cabernet-ből nem lett fogalom, és fogadni mernék rá, hogy az én életemben nem is lesz.

13.02.01. 13:58

Karner Gábor Tavaszföld Kékfrankos 2008

Elsőre kissé szúrós, illógyanús illat, de ez hál’ Istennek másodpercek alatt eltűnik.

13.01.31. 09:10

Az elegancia nyomában

Viszonylag kevés kóstolási tapasztalattal a hátam mögött úgy látom, hogy a rajnai rizling rendkívül sokszínű fajta, és ez a tulajdonsága nagy lehetőséget jelenthet hazánkban is.

13.01.30. 13:25

Furmint Februárra fel!

Néhány nap és kezdődik az egy hónapos furmintünnep. A Vinoport kezdeményezése a szokásos nagykóstolón túl rengeteg éttermet, borozót és borászatot ölel fel - lesz miből válogatni.

13.01.30. 07:51

Borok a hiperből – Feind Olaszrizling

Valahogy így kell kinéznie egy tisztességes, kedvező árú bornak 2013-ban. Ötletes, takaros címke (felüdülés a régi Feind-világ után), haladó, mutatós és felhasználóbarát csavarzár.

13.01.29. 08:29

A pinot, az pinot

A Jurassic Park Sam Neilje ezúttal nem ősgyíkokkal viaskodik, hanem a kiwi Wellingtonban rendezett Pinot 2013 Konferencián szórakoztatja a vájtnyelvű népeket.

13.01.28. 17:31

Font Kövidinka 2011

Ízlésesnek jóindulattal sem nevezhető címke. Kiöntve szinte színtelen. A tartalom azonban meglepett. Edzett alföldi fajta kunsági bora.

13.01.28. 09:43

A Szent Part bora

Mintha a Mosel völgye elevenedne meg a valószerűtlenül idegen környezetben.

13.01.27. 14:10

Royal Tokaji Furmint 2011

Kilencedik évjáratát tapossa az egykori best buy bajnok, de korábbi fénye kissé mintha megkopott volna – a volumen ugyanakkor meredeken kúszik fölfelé, és lassan az ár is a nyomába szegődik.

13.01.24. 08:20

Klasszis és ígéret

Homonna Attila kétségkívül izgalmas egyéniség. Az erdőbényei borász a kétezres évek elején költözött Hegyaljára; házat, területet vásárolt, majd évről-évre tudatosan, lassan növelte a birtok méretét...

13.01.23. 08:34

Hibarehab

Évekkel ezelőtt, megelégelve a tudatlanságomat, elhatároztam, hogy a végére járok legalább a főbb borhibáknak.

13.01.22. 10:30

Grenache extravaganza

A nagy ausztrál grenache-nak a nemzetközi bajnokságon lett volna a helye. Akkor kényszerűségből lemondtam róla...

13.01.21. 09:05

Mire képes a tokaji sárga muskotály?

Az illatos fajtákban rejlenek lehetőségek. Az egyik legkönnyebben érthető stílus, mellyel férfi, nő, idős és fiatal egyaránt könnyen barátkozik. Ez persze inkább a kezdőkre igaz, a tapasztaltabbakat gyakran megosztja.

13.01.18. 09:50

Lekonyult a sárga farok

A modern bor- és marketingtörténelem élő legendája a Casella Wines 20 éve óta először zárt veszteséges évet.

13.01.17. 09:34

Tökéletes helyettes

Mi a közös a Balaton északi partjában és Villányban? Úgy gondolom, hogy a cabernet franc.

13.01.16. 08:16

Chardonnay kétszer

A praktikus és a nonszensz: két chardonnay és két véglet – már ami a zárásmódokat illeti.

13.01.15. 09:12

Tőkés duett

Egyre jobban szeretem a Mátrát. És ebben fontos szerepet játszik a Tőkések izgalmas és szimpatikus közösségépítése.

13.01.14. 07:06

Budaörsi Borkutató Intézet

Ez a pince a megannyi misztikus üvegballonnal mintha inkább szólna a bortermelőknek, mint a fogyasztóknak.

13.01.11. 10:11

2013 a természetes bor éve lesz

Vagy mégsem. Nem könnyű az újévi jóslatokat komolyan venni, de jó játéknak nem rossz játék.

13.01.09. 08:13

Édes évkezdés

Bizonyos okokból úgy alakult, hogy a karácsonyi nagybor-nyitogatás elmaradt, ellenben annál több (vélt vagy valós) klasszist tartogatok januárra.

13.01.07. 07:56

Fogyasztói visszajelzés

Amióta – hosszas vívódás után – arra adtuk a fejünket, hogy tescós borokat ajánljunk, nem hagyott nyugodni a kérdés, hogy ezekben a szolidan árazott import borokban joggal látunk-e olyan értéket...

13.01.04. 07:57

Blöff

Ez jutott eszembe, amikor először szembesültem Iványi Zsófia cabernet franc rozéjának paramétereivel: 2008-as évjárat, október közepi szüret, 9 hónap hordós-, majd utána palackos érlelés, tizennégyes szesz...

13.01.03. 06:49

Luka, Ráspi, Weninger és Frettner

Eredetileg kizárólag soproni kékfrankosokat akartunk kóstolni, aztán az utolsó pillanatban beesett egy cabernet franc, ami végül állva hagyta az egész mezőnyt. Nem mintha amúgy bármi gond lett volna a mezőnnyel.

12.12.31. 08:06

Az élmények élményei 2012-ben

Hogyan is érhetne véget másképpen az év, mint a szokásos összegzésekkel és toplistákkal?

12.12.30. 10:50

Nehéz az amatőrökkel szót érteni

„Váljon harcedzett kóstolóvá!” – javasolja Emmanuel Delmas könyvének hátszövege.

12.12.29. 13:14

A napfény íze

Az ismeretlen kedvenc, a Chateaneuf du Pape-ok, Gigondasok, Prioratok és egyéb kevésbé...

12.12.24. 08:25

Happy end

Alder Yarrow a borbloggerek örökös bajnoka azt mondja, hogy ő már tudja, hogy a kékfrankos valóban alkalmas világszínvonalú borok készítésére.

12.12.21. 07:56

Solus versus Magnifico

Csúcsmerlot kontra csúcsmerlot, Villány két talán legismertebb pincészetének értelmezésében. A Solus a könnyű eset: modern, jól elkészített presztízsbor, amely a nagyot akarás közben sem esik át a ló túloldalára.

12.12.19. 08:37

Tokaji másképpen

Szimplán zseniális. A Demeter borok precíz tisztasága, szőlősen illatos karaktere árad belőle, mintha csak a 2011-es száraz birtokbort szagolgatnánk.

12.12.17. 11:06

A gyom

Ez jutott a sauvignon blancnak. Bár valljuk be, a Huon Hooke ausztrál borkritikustól származó, nem kifejezetten hízelgő titulus felettébb találóan utal a fajta vegetális aromákban gyakran túltengő karakterére...

12.12.16. 13:59

Magyarolaszok

A címből megpróbáltam szóviccet faragni, de annyira szánalmas lett, hogy szégyellném minden részletét kibontani.

12.12.14. 08:39

Cash-flow Tokaj

A Bárdos Sarolta igazgatta Tokaj Nobilis Szőlőbirtok a 2011-es évjárat kapcsán került fókuszba a kereskedőnél és a neten.

12.12.13. 05:59

Ünnepi édesre vadászva

Kis karácsony, kis tokaji. Közel 3000 forintos árával már így sem éppen olcsó a Disznókő késői szüretelésű furmintja, noha aszút ennyiért még három puttonyosat sem kapunk a nagyobb nevektől.

12.12.12. 09:49

Borkarácsony

Nem csinálunk belőle rendszert, de most egymásba csúszott a best buy rovat és a karácsonyi ajánló.

12.12.11. 10:10

Champagne a hiperből

Szeretünk károgni, hogy a hiperes klíma hipersebességgel nyírja ki a borokat, hogy ilyen helyen vásárolni nem több, mint lutri.

12.12.09. 12:51

Szekszárd és Mátra - sillerek (2. rész)

Az október végi sillerpáros után egy szekszárdi és egy mátrai tétel került a poharamba.

12.12.08. 06:52

A pinóság kék madara

Ha borból akarunk meggazdagodni, azonnal vásároljunk burgundit. A vörösek ára 67 százalékkal, a fehéreké 18 százalékkal emelkedett egy év alatt.

12.12.06. 10:08

Magic vagy nem magic?

Riesling-e a pannon riesling? A barna tasak szerint nem egyértelműen, márpedig a barna tasak köztudomásúlag nem hazudik.

12.12.05. 09:04

Tizenketten a Terra Hungaricáról

Kissé megkésve, de szerettünk volna a rangos Terra Hungarica Borszalon idei fölhozataláról is megemlékezni. A rendezvény idén is színvonalas keretek közt zajlott.

12.12.04. 12:35

A privát bordíler szükségességéről

Megoldjuk a magyar borkereskedelem problémáját, és egy bort is leküldünk a sikert örömére. Hej, Rákóczi, Tyukodi! Hej, de szép is lenne!Merthogy nem. Nem oldunk meg semmit.

12.12.03. 14:54

Dugó alatt, fa mögött

Tény, hogy nem a Szépasszonyvölgyben kínálják Eger legjobb borait. A kedvelt turistacélpont neve egybeforrt a borvidék hírét rontó félédes vörösekkel, ihatatlan bikavérekkel.

12.11.29. 07:45

ZIPP.hu a Facebookon is

Gasztro hirfolyam

Világevő, 16.07.20. 21:12

Jön egy székely és egy magyar külföldről Budapestre...

A vicc folytatása szerencsére az, hogy itt meg is állapodnak, és aztán nagyon egyéni, különleges és főleg laza és mégis magas színvonalú ételeket főznek a megújult Babelben.[...] Bővebben!

Világevő, 16.07.19. 19:33

Szombaton lesz a talán legjobb balatoni program!

Tavaly ott voltam az első Bohém Légyotton, és nem túlzás azt állítani, hogy egy hihetetlenül hangulatos programról van szó, finom borokkal, jó hangulattal, nagyon normális emberekkel egy fantasztikus helyen...

Limara péksége, 16.07.17. 17:43

Amerikai almáspite

A kedvenc pitém. Vaníilia fagyival verhetetlen.A piacon gyönyörű, zöld színű nyári almákat kaptam, talán fontosalmának nevezik, de ebben nem vagyok biztos. Savanykás, az tuti.

Chili és Vanília, 16.07.15. 20:15

Egyben sült csirke nyári céklákkal

Vasárnap délelőtt, lassan ébredezik a város, a Tűzoltó utcai kézműves söröző udvarán azonban már korán reggel nagy az izgalom.

A bűvös szakács, 16.07.05. 09:41

Iskolatáska teszt

Nyakunkon az iskolakezdés. Ilyenkor minden szülőnél felmerül a kérdés, milyen szempontok alapján válasszon iskolaszereket a gyermeknek.

Chili és Vanília, 16.07.04. 09:21

Sütés nélküli sajttorta csatos üvegben

A Nők Lapja mostani számában amerikai ihletésű recepteket találtok tőlem: hamburger tépett sertéshússal, nyári lazacleves csöves kukoricával, ragacsos, csípős csirkeszárny, többek között.

Limara péksége, 16.06.29. 14:19

Ropogós sajtgolyók

Számtalanszor hallom az ismerősöktől, hogy imádom a rántott sajtot, de nem készítek, mert annyira macerás.

ZIPP legfrissebb cikkek