Borravaló

Gilvesy – Bohém légyott

Bor, tánc, telihold. Találka a Balaton felett, harmadszor a Szent György hegyen, a Gilvesy Pincészetnél. Idén 3. alkalommal rendezik meg a Bohém légyott fesztivált a Gilvesy pincészet birtokán.

16.07.13. 10:37

Kis Borhatározó

Megjelent a Magyar Formatervezési Különdíjas, a legjobb közép-európai design-diplomamunkák közé választott Kis Hungarikumhatározók könyvsorozat legújabb kötete, a Kis Borhatározó.

16.07.13. 10:28

Hedon Balatonvilágosi

Igazi nyári sör a Hedon Balatonvilágosi, ötletes és nosztalgikus címkével. Szűrt, alsóerjesztésű sör, 5% alkohollal. Tipikus ivósör, ami nem is akar más lenni, mint egy friss, citrusos, üde pilseni.

16.07.13. 10:27

Először nyert aranyat magyar pezsgő a CSWWC-n!

Harmadik alkalommal rendezték meg a nemzetközi Champagne és Pezsgő Világbajnokságot (CSWWC), amelyen két aranyérmet kaptak a Kreinbacher Birtok somlói furmint pezsgői, a Prestige Brut és a Brut Classic 2011 Magnum.

16.07.12. 11:40

Hold and Hollo – UPPP

A Hold and Hollo Dry és Sweet után, itt a legújabb, narancssárga címkés Uppp, a zéta gyöngyözőbor. Az UPPP gyöngyöző 100% zétából készült, kis maradékcukorral, virágos, behízelgő aromákkal.

16.07.04. 16:24

Pannonhalma a múltban és jelenben

Pannonhalmán legutóbb akkor voltam, amikor még híre-hamva sem volt azoknak a beruházásoknak, amik miatt ma akár két napot is el lehet itt tölteni.

16.06.28. 11:07

#OPENTHENOW

A Moët & Chandon legújabb kampánya erre az életérzésre épít és mi gondolkodás nélkül megvesszük a klasszikus, milliós palackszámú Impériallal, a 3 literes pezsgősüveggel...

16.06.17. 13:41

Hedon – Katalin cárnő

A Hedon Sörfőzde russian imperial stout-ját a Főzdefeszten kóstoltuk és nagyon szerettük. Russian Imperial stout, felsőerjesztésű, fekete sör.

16.06.16. 16:03

Főzdefeszt a hétvégén

Sorrendben a tizenegyedik Főzdefeszt startol most hétvégén a Városligetben 2016. június 10 és 12-e között.

16.06.09. 16:30

Pezsgőt júniusban

Második alkalommal szervezik meg a nyári pezsgőkóstolót, most már Pezsgő Június címmel. Jogosan, hiszen a melegben nagyon jól esnek a bubik.

16.06.09. 15:56

Gasztrotérkép a déli parthoz

Megjelent a Balatatoni Gasztrotérkép legújabb, harmadik kiadása, most a déli parthoz.

16.06.09. 15:27

Budapesti Borbár Túra 2016

Az első Budapesti Borbár Túra június 8-án! A főváros 22 borbárja Magyarország 22 borvidékét és borászait látja vendégül. Ha szereted a borokat, szinte biztos, hogy jártál már borbárban.

16.06.02. 14:53

Négy burgundi pinot noir és egy kakukktojás

A Drop Shop pinot noir estet tartott, ahol német, francia, új-zélandi, svájci és magyar palackokat nyitottak. Most egy négyes burgundi sorra esett a választásom, azt semmiképpen nem akartam kihagyni.

16.06.02. 14:42

Triplacsavar – bor és kenyér egy bútorboltban

Június 7-én a Fabrika vintage bútorboltban a pipacs pékség kenyereit kóstolhatjátok össze három borász boraival, miközben Babicsek Bernát tangóharmonikán játszik. Élmény a köbön.

16.06.02. 13:17

Winelovers pezsgő teszt

A Winelovers – a Pezsgő Június programsorozathoz kapcsolódó – vaktesztjén idén 22 hazai méthode traditionelle, azaz hagyományos champagne-i eljárással készült pezsgő mérettetett meg.

16.05.30. 15:29

GERE Jazz Fesztivál 2016

Az ötéves GERE Jazz Fesztivál június 10-11-e között latin fiestával ünnepel, ahol a sztárvendég a Matt Bianco nevet viselő formáció alapítója, énekese lesz, aki új csapatával érkezik az eseményre.

16.05.29. 11:38

Hárslevelű sor 2013-ból

Pár nappal vagyunk az idei HÉJ előtt, és Furmintfan kolléga a Borrajongótól idén is elénk tett egy igen impozáns, 25 tételes hárslevelű sort.

16.05.24. 16:44

Hárslevelűk Éjszakája 2016

Május 26-án újra HÉJ, ahol számos borvidék pincészeteinek hárslevelűit kóstolhatják az érdeklődők.

16.05.20. 14:40

Mostantól BalatonBor

A BalatonBor, mely a 2015-ös évjárattal debütál, több mint húsz pincészet összefogásával, speciális minőségbiztosítási rendszerrel és egységes, fiatalos, lendületes arculattal létrejött új márka.

16.05.15. 10:24

Pezsgőcsodák a Gourmet Fesztiválon

Ma még tart a Gourmet Fesztivál és a legjobb pezsgőket idén is a Kreinbacher Birtoknál találjátok. Hogy netán gumicsizma kell és esőkabát? Na és.

16.05.15. 09:42

Szekszárd koccint Budapesttel

Megint szekszárdi kóstoló Budapesten! Ezúttal is közösen jelenik meg a borvidék színe-java, most egy új helyszínen, a KIOSK-ban lehet találkozni 20 pincészet boraival.

16.05.09. 10:03

Helen Exley: A Borról

Ha már unjuk a sok ajándékba vett dugóhúzót és drop stopot, ráadásul a megajándékozott a bor mellett a könyveket is szereti, akkor meg is van, amit kerestünk.

16.05.09. 09:46

“Pesti konyha” a Vigadó Étteremben

2016 májusában a nagyközönség előtt á la carte kínálatával is megnyitott a Pesti Vigadó Étterem, amely nemcsak az elegáns, történelmi gyökerekkel bíró helyszínnel igyekszik meghódítani a hazai ínyenceket, hanem az ún.

16.05.09. 09:44

Kopar magnum vertikális

Április közepén jelent meg a Kopar Cuvée legújabb, 2012-es évjárata, ami jó alkalom volt arra is, hogy az előző (és az első) évjáratokból vertikális kóstolót rendezzen a pincészet.

16.05.09. 09:43

Bisztronómia az Air France fedélzetén

Újabb sztárséf csatlakozott a francia légitársasághoz: április elejétől Yves Camdeborde készíti a Business Class menüsorát. 2016 áprilisától Yves Camdeborde álmodja meg az Air France Business Class fedélzeti menüsorát.

16.05.03. 16:20

Quintil Winecharms – Barkaszi Dórával beszélgettem

Barkaszi Dórából árad az életöröm és energia: kineziológusnak tanul, modellkedik és még számtalan dolgot csinál párhuzamosan.

16.04.28. 10:30

„Hundert Prozent Balaton, schöne Panorama”

A második nyári szezont megkezdő Sáfránkert Vendéglőt és Homola Borteraszt meglátogató sajtóutat nyitotta ezzel a mondattal a borász, Homonna Attila. A feladat: hogyan tölts el egy napot Paloznakon és környékén.

16.04.23. 12:42

Szepsy Eszencia 2007: a legdrágább magyar bor

Az idén Londonban megtartott Botrytis Forumon mutatták be a mádi Szepsy Pince 2007-es Eszenciáját: a tokaji borkülönlegesség 1480 angol fontos ...

16.04.20. 14:46

Kétezer éves sör ősi gabonából

Egy jeruzsálemi mikrofőzdében a Tel-avivi Egyetemtől kapott gabonából főztek olyan sört, amit Jézus korában fogyasztottak.

16.04.20. 09:00

Grand Tokaj néven működik tovább a Tokaj Kereskedőház

Új névvel, Grand Tokaj néven folytatja működését az állami tulajdonban lévő Tokaj Kereskedőház Zrt. – közölte a borászati vállalat.

16.04.19. 11:51

Áprilisban kékfrankos

Hamarosan itt a Kékfrankos Április kóstolórendezvénye. A szervezővel beszélgettünk a kóstolóról és a kékfrankosról.

16.04.19. 10:13

Badacsony New Yorkban 2016

A Badacsonyi borvidék ötödik alkalommal kirándult el Budapestre, ezúttal téma nélkül, de megint sok borral.

16.04.18. 13:38

Megnyílt a TioFelipe

Spanyolos olaszos fogások a Barcelona-Milano-Budapest tengelyen. Budapest belvárosában a „Hold utcai gasztro-negyedben” nyílt meg a TioFelipe étterem.

16.04.11. 09:10

Breitenbach Pince First Furmint 2013

A Kiss János nevével fémjelzett bodrogkisfaludi Breitenbach Pince zászlósbora, a “First” furmint nem semmi. Azt is rá lehetne írni, hogy “single barrel”. Janinál nagy változások vannak, ezzel behatóbban itt foglalkoztunk.

16.04.07. 15:20

Az Emirates repülő pincéje

Az Emirates 2015-ben több mint 13 millió üveg bort vásárolt a járatok fedélzetére 140 millió dollár értékben – ezzel az előző évekhez képest közel dupla annyit költött borokra.

16.04.06. 08:11

Megvan Magyarország legmelegebb pontja?

Klímakutatásból írta doktori disszertációját Hubert Kálmán, kutatásai során elsősorban Baranya középhegységi régióit, a Mecsek és a Villányi hegység területeit vizsgálta.

16.04.05. 09:31

Sándor Zsolt Bükki Purcsin 2014

Királyédes, gerzset, kökényszőlő, kisfekete. Ezek mind a purcsin nevei, amely egy ősi fajtánk, egyes feljegyzések szerint Tokajban a vörös aszú alapját adta századokkal ezelőtt.

16.04.01. 10:23

A 2012-es Takler Primarius lett a legjobb szekszárdi vörös

A Takler Pince 2012-es évjáratú Primarius merlot-ját választották csütörtökön a szekszárdi borvidék borversenyén a legjobb vörösbornak.

16.04.01. 10:13

Pezsgők is érkeznek a portugieser világbajnokságra

Szinte minden borfajtának rendeznek versenyeket világszerte, Pécs immár negyedik éve házigazdája a Portugieser du Monde-nak.

16.03.31. 11:52

Peter Mertes Dornfelder Rosé QbA Feinherb 2015

Hogyan is szúrhatnék ki magammal jobban vasárnap este, mint egy valódi mosel-i félszáraz dornfelder rozéval? És ha Rheinessen magaslatait ismerem, miért ne bukhatnék le a bugyrokba?

16.03.31. 08:54

Kuvée: okosborosüveg az egyszeri fogyasztónak

A felnyitás után harminc napig megőrzi a bor minőségét az okos borosüveg, amelyet egy startup talált fel és értékesít októbertől az Amerikai Egyesült Államokban.

16.03.31. 08:33

Ismét lehet pályázni a Semmelweis Egyetem bora címre

A Semmelweis Egyetem hetedik alkalommal hirdeti meg országos borversenyét. A 2010-ben lefektetett hagyományoknak megfelelően a borversennyel az egyetem a tehetséges...

16.03.30. 16:24

Hedon Sörfőzde – Credo

A hátcímke szerint „ez nem egy IPA”, hanem csak egyféle malátából készült, Single Malt Single Hop (SmaSH) IPA. Lássuk. Borostyán szín, gyógynövényes, gyantás illat és íz.

16.03.29. 09:05

A Közösségi Bor

Csatlakozzatok a Közösségi Bor projekthez velünk és a Lumennel együtt! 2013 augusztusában a borravalo.hu alapítója és szerzője és a Lumen kávézó tulajdonosai borbarátokként elhatározták...

16.03.25. 08:10

Egymás Hegyén – Somló a Gellértben 2016

Az év legnagyobb és kihagyhatatlan somlói kóstolója Budapesten, húsz somlói borász nyolcvan borával és izgalmas témájú szemináriumokkal.

16.03.24. 09:14

Zacapa – Rum a felhők közül

Rumot kóstolni mindig élmény nekem, legyen az a Kisüzem pultjánál péntek este, vagy – mint most – egy elegáns koktélbárban egy sajtótájékoztató keretében.

16.03.22. 08:10

Séfműhely újratöltve

Folytatódik a nagysikerű Séfműhely sorozat, ahol Fehér Gábor, Ruprecht László, Vomberg Frigyes és Ádám Csaba adják át tudásukat a gasztronómiai fejlődés, nyitottság és profizmus jegyében.

16.03.17. 13:07

Kaláka Pince Tokaj 2013

Remélem Alkonyi Lászlót nem kell senkinek bemutatnom, de talán újdonság lehet, hogy tettekre váltotta Tokaj és bor iránti elhivatottságát: Kaláka Pince néven kezdett saját utat Tállyán.

16.03.09. 16:49

Ifj. Szepsy István nyerte a Gál Tibor Emlékdíjat

2016-ban a Tokaji borvidékre került a Gál Tibor Emlékdíj, Ifjabb Szepsy István a 11. Magyar Borok Bálján vehette át az elismerésért járó oklevelet.

16.03.09. 16:40

Tokaji Március 2016

Márciusban sem maradunk tokaji borászok és tokaji borok nélkül, március 19-én a Corinthia Hotelben sétálókóstoló és mesterkurzusok várják a látogatókat.

16.03.07. 09:27

Minden csepp elismerésért meg kell küzdeni – bemutatjuk Sándor Zsolt bükki borászt

“Akinek minden csepp elismerésért meg kell küzdenie” – ez a mottó nem csupán jelen interjúalanyra, de az egész bükki borvidékre vonatozik.

16.02.29. 15:23

Új nevet kaphat az olaszrizling

Közös pályázatot írt ki Magyarország egyik legelterjedtebb fehérszőlőfajtája, az olaszrizling szinonimanevére csütörtökön a Balatoni Kör, a Csopaki Kódex és a Rizlinggeneráció.

16.02.26. 11:47

Olaszrizling Szerintünk szerintem

A hetedik alkalommal tartott Olaszrizling Szerintünk eseményen ugyan én most vettem részt először, de biztosan nem utoljára.

16.02.26. 08:15

El Viajero koktél

Schök Norbert, a Kollázs Brasserie & Bar bártenderének koktéljáról, amivel a Bacardí Legacy Cocktail Competition –re nevezett, már itt olvashattatok.

16.02.22. 16:34

Kávéfőzőben temették el a kávéfőzők királyát

Nagy méretű kávéfőzőben helyezték örök nyugalomra Renato Bialetti olasz gyáriparos, az egész világon ismert és használt Bialetti-kávéfőző feltalálójának hamvait.

16.02.17. 13:26

És megint dühbe jövünk – Charlie Firpo APA

Épp a minap történt. Kispéntek lévén, ültem a lokális vendéglátóipari egységben, amikor a következő jelenet játszódott le az orrom előtt: két csinos fiatal hölgy meggyes sört rendelt, mire a csapos közölte...

16.02.16. 10:40

Vár Eldorádó! – El Dorado 12 éves rum

Emlékszem arra a furcsa napra, ami január közepe fele történt Guyanában. New Amsterdamtól indultunk fel a hegyekbe, két hetes túrára, teljes menetfelszerelésben. A 9. nap környékén elfogyott a vizünk.

16.02.16. 10:25

Eger-Szekszárd Bikavér Párbaj 2016

Az egri és szekszárdi borászok újra elhozzák Budapestre a legjobb Bikavéreket, így megint egy izgalmas, ám barátságos vetélkedésnek lehetünk a résztvevői. Az Eger-Szekszárd Bikavér Párbaj kóstolójára 2016.

16.02.11. 08:45

Itt a második Balatoni Gasztrotérkép!

Forralt borral és sült gesztenyével készültek volna a balatoniak, de végül egy kora tavaszi, napsütéses délutánon találtuk magunkat a második Gasztrotérkép bemutatóján.

16.02.08. 08:00

El Viajero – Az utazók koktélja

Akik szeretnek utazni és szeretik az egyedi koktélokat, ők inspirálták az „El Viajero”-t, amellyel a fiatal bártender, Schök Norbert akár a Bacardí Legacy Cocktail Competition-t is megnyerheti.

16.02.03. 09:15

Volt már jobb is – 2013-as furmint kis körkép

Még február előtt gyorsan fejest ugrottunk egy furmint kóstolóba, mintegy felkészülésképpen az e hónapban ránk váró dömpingre ebből a fajtából.

16.02.01. 09:13

Leth Blauer Zweigelt Tregrande Reserve 2013

Ahogy már az alap zweigelttel kapcsolatban – ami remek vétel - itt elmondtam, Wagram nem a legismertebb régió Alsó-Ausztrián belül, talaja löszös, de a klíma kissé hűvösebb, mint nálunk a legismertebb löszös borvidék...

16.01.27. 19:36

Furmint Február 2016

Ha február, akkor furmint! Alig várjuk és fel sem merülhet, hogy kihagyjuk a Furmint Február kóstolóját. A hetedik Furmint Február Kóstolót február 4-én, csütörtökön rendezik meg.

16.01.26. 08:00

A Breitenbach Pince megújul

A Breitenbachos Kiss Janival nagyot fordult a világ. Új design és egy befektető érkezése ad friss lendületet az alkotómunkának.

16.01.21. 15:27

Olaszrizling Szerintünk 2016 – videó

Olaszrizling, Balaton és Csopak rajongóknak itt egy kis videó előzetes a február 13-i Olaszrizling Szerintünk eseményére!Ez a poszt Olaszrizling Szerintünk 2016 – videó először itt jelent meg: borravalo.h

16.01.18. 13:10

Téli rosé

Ha most télen csak egy rosét kóstoltok meg, az ez legyen – egy bulvárlap oldalán ilyen címmel jelenne meg ez a borleírás és kivételesen igazuk is lenne.

16.01.14. 09:30

Janare Falanghina del Sannio DOP 2014

A Falanghina-t ősi szőlőfajtának tartják, hazálya Nápolytól északra, Campania partjainál található. A bor diam parafa alatt lapul, halvány sárga. Illata gyógyvizes, barackos és narancshéjas.

16.01.08. 18:28

A Magyar Pezsgő Teszt tanulságai

Mi a helyzet a magyar pezsgő fronton? Megnéztük és sajnos nem túl biztató az összkép, ráadásul most a magasabb árkategóriájú, tradicionális pezsgőkről beszélünk.

16.01.05. 09:04

Pezsgők és ünnepi fogások

A Kreinbacher Birtok (amelynek tradicionális pezsgőitől hangos egy ideje a magyar gasztro – és borélet) felkért három neves sommelier-t, hogy az ünnepek előtt osszák meg tapasztalataikat a pezsgő – és ételpárosításról.

15.12.23. 09:35

A vitorlázó borász

„A nyugati medence ördögei voltunk” – idézi fel Bujdosó Ferenc, aki talán még lelkesebben mesél, ha a vitorlázásról esik szó, mint ha a borokról.

15.12.18. 08:54

Légli Ottó lett a HNT új elnöke

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa új elnököt választott Légli Ottó személyében, aki már több mint huszonöt éve vezeti pincészetét...

15.12.14. 09:32

Kik az új Juniborászok?

A Fiatal Borászok Egyesülete, a Junibor, Bussay Dorottyát és Kovács Tamást választotta tagjai közé.

15.12.12. 09:31

3 borász 9 bora

Noha már lassan törzsvendége leszek az Etap borbár „3 Borász Est”-jeinek, írni még nem írtam egyikről sem.

15.12.11. 15:39

Kékfrankos vagy Blaufränkisch?

„Annyira, de annyira szeretjük a kékfrankost, hogy most elővesszük az eddig rejtegetett ritka kékfrankosainkat és egy este megbontjuk mind.” – írta a Drop Shop a kóstolót hirdető eseményhez.

15.12.07. 09:07

Készüljünk aszúval az ünnepekre

Nem mindenki annyira szerencsés, hogy van a hazájában egy olyan remek borvidék, ahol fantasztikus édesborok készülnek. De ha már nekünk itt van Tokaj, akkor használjuk is ki és koccintsunk aszúval az ünnepekkor.

15.12.03. 15:09

Vörös Balaton

Ha Balaton, akkor nyár és ha nyár, akkor fehérbor? Eddig talán, de a pincészetek és gasztro helyek már túlléptek a nyári szezonon, most pedig megmutatják, hogy milyenek a balatoni vörösök.

15.12.02. 11:09

Egy Pannonhalmi sor

Valamiért úgy alakult, hogy régen kóstoltam a Pannonhalmi Apátsági Pincészettől, ezért itt volt az ideje, hogy bepótoljam az elmaradást.

15.11.30. 09:23

Beaujolais …2014

Miért vásároltam tavalyi bozsolét, amikor már napok (!) óta itt az új évjárat? Három oka volt. Ja nem, négy… Egy: a neten fellelhető információ szerint a gamay, melyből a bor készül, remekül érezte magát 2014-ben.

15.11.26. 08:28

Strekov 1075 – Mikor újra rácsodálkozom a borra

Mitiszol fesztivál volt szombaton, én pedig nagyon is határozottan feleltem Szilárdnak arra a kérdésére, hogy mit szeretnék először kóstolni: Strekovot.

15.11.17. 11:09

Nagy Bordói Kóstoló

Ha november, akkor Bordó Blend és Nagy Bordói Kóstoló. A Winelovers következő tematikus rendezvényéről nem érdemes lemaradnia a vörösbor kedvelőknek.

15.11.16. 09:52

Hal és bor a Tihanyi PIAC placcon

Hal és bor napra várják a látogatókat november 14-én, szombaton a Tihanyi PIAC placcon a Garda Fesztivál alkalmából.

15.11.12. 17:58

Izgalmi állapot – Mitiszol?

Szeptemberben volt tíz éve, hogy nem a fióknak írok, hanem a netre is kirakom, sőt néha ki is nyomtatják azt, amit a borokról gondolok. Nem dicsekvés: a legnehezebb ebben az állapotban az, hogy elmozdítsanak a holtpontról.

15.11.09. 10:07

Petrányi gyorskóstoló

A csopaki Petrányi Pince egy olyan borkóstolóval dobta fel a kedd délutánomat, amin aztán a sárgamuskotályukra csodálkoztam rá.

15.11.05. 10:37

Junibor Újbor Kóstoló

A DiVino Gozsduban idén is együtt kóstolhatunk és koccinthatunk a borászokkal a Junibor Újbor Kóstolón. A szüret után a juniborászok is kifújják magukat és ünneplik a termést és az újborokat.

15.11.05. 10:28

Játék és programajánló – Márton-nap 2015 a Gellértben

Csak azért durrantom el a legközhelyesebb Márton-napi beharangozót, mert a Gellért idén korántsem a szokásos újbor-mustrát tartja. “Ki Márton napján libát nem eszik, egész évben éhezik.

15.11.03. 08:41

MONYO Culáger – a klasszikus pilseni

A MONYO Brewing Co. legújabb, pilseni típusú sörével a klasszikus sörfőzés előtt tiszteleg. A MONYO Brewing Co. Kőbányán, a volt Fővárosi Serfőző Rt. egykori épületeinek a területén működik.

15.11.02. 13:45

Kedd, Drop Shop, Pinot Noir

Amikor nem úgy alakul a kedd esti program, ahogy azt elterveztem, akkor sincs veszve semmi, mert még mindig be tudok ugrani a Drop Shop-ba egy-két pohár borra.

15.10.29. 11:35

Újra és újra lenyűgöz a tokaji furmint

A furmintnak ott a helye a világ legdrágább borai között, jelentette ki Christopher Burr Master of Wine.

15.10.28. 10:10

Tornai siker Hollandiában

A Tornai Pincészet Nagy-Somlói Zenit 2013 bora nyerte a 10 euro alatti borok kategóriáját Amszterdamban. Az amszterdami Wine&Food Association idén 27.

15.10.26. 12:24

Opera Café és más újdonságok

Az idén 33 éves Zsidai Gasztronómiai Csoport nyerte a Magyar Állami Operaház pályázatát, így ők alakíthatták ki a Hajós utcai új kávéházat, az első emeleti bárt és teraszt...

15.10.21. 12:37

Rizling vagy riesling?

A Nagy Olaszrizling Kóstoló egyik mesterkurzusa volt az olasz – és rajnai rizlingeket összehasonlító vagy inkább egymás mellett bemutató előadás, amin Mészáros Gabriella vakon kóstoltatott tíz tételt...

15.10.20. 10:04

Gasztrotérkép az északi parthoz

Lehet hogy mégis megvalósul az „egész évben Balaton”? Az északi parton biztosan, hiszen a legjobb éttermek és borászatok közös gasztrotérképpel csábítják a vendégeket a nyári szezonon túl is.

15.10.19. 12:49

Furmint pohár teszthelyzetben

Néha már azon is mosolygok, hogy hányféle borvidéki, település szintű vagy valamilyen összefogás mentén létrejövő palack és bor van, erre most a furmint is kapott egy saját poharat.

15.10.15. 10:41

Csopaki Kódex – bírálat és mustra

Október 12-én Csopakon, a Szent Donát Birtok éttermében rendezték meg a Csopaki Kódex szabályai szerint termelt 2014-es dűlőborok bírálatát és a korábbi évjáratú dűlőborok szakmai mustráját.

15.10.15. 10:34

Degenfeld újítások

A Tarcalon található Gróf Degenfeld pincészet és kastélyszálló a borok mellett a turisztikai fejlesztéseket sem hanyagolja el.

15.10.14. 10:00

Itt a Rizling Generáció és a BalatonBor

A szombati Nagy Olaszrizling Kóstolón két olyan esemény is lesz, amely a Balatonhoz kötődik. Bemutatkozik a Rizling Generáció, a Balatoni Kör pedig lerántja a leplet a BalatonBor vadonatúj címkéjéről.

15.10.08. 12:48

Musigny 1924 – fejbe ver

Olykor megesik, hogy az ember rá tudja tenni a kezét egy igazán ritka – és drága palackra. Hogy aztán ebből ki mit hoz ki, az nagyrészt az adott helyzettől is függ.

15.10.07. 14:32

Nagy Olaszrizling Kóstoló

Az Olaszrizling Október keretében idén harmadszor rendezik meg a Nagy Olaszrizling Kóstolót, október 10-én a Sofitel Hotelben.

15.10.06. 09:14

Októberben idén is olaszrizling

Idén is az olaszrizlinget helyezi fókuszba az Olaszrizling Október, melynek célja, hogy bemutassa a fajtára kiemelkedő adottságait, változatosságát. A szervezővel beszélgettünk.

15.10.05. 10:15

Banks Rum: Design és Kalligráfia

Kiváló rum, dizájnos csomagolásban. A Banks Rum nem bízta a véletlenre a szuper prémium márkának szánt palackok küllemét, így nem csak kóstolni élmény az Arnaud de Trabuc master blender által megálmodott spiriteket...

15.10.02. 09:27

Somlói Borászgála 2015

A Somló hegyen impozáns rendezvénnyel, impozáns helyen zárják a 2015-ös szezont, a Somlói Borászgálán tobzódhatunk a bazaltban. Október 3-án rendezik meg a Somlói Borászgálát, aminek idén az 5Ház Borbirtok ad helyet.

15.09.30. 10:42

ZIPP.hu a Facebookon is

Gasztro hirfolyam

Világevő, 16.07.20. 21:12

Jön egy székely és egy magyar külföldről Budapestre...

A vicc folytatása szerencsére az, hogy itt meg is állapodnak, és aztán nagyon egyéni, különleges és főleg laza és mégis magas színvonalú ételeket főznek a megújult Babelben.[...] Bővebben!

Világevő, 16.07.19. 19:33

Szombaton lesz a talán legjobb balatoni program!

Tavaly ott voltam az első Bohém Légyotton, és nem túlzás azt állítani, hogy egy hihetetlenül hangulatos programról van szó, finom borokkal, jó hangulattal, nagyon normális emberekkel egy fantasztikus helyen...

Limara péksége, 16.07.17. 17:43

Amerikai almáspite

A kedvenc pitém. Vaníilia fagyival verhetetlen.A piacon gyönyörű, zöld színű nyári almákat kaptam, talán fontosalmának nevezik, de ebben nem vagyok biztos. Savanykás, az tuti.

Chili és Vanília, 16.07.15. 20:15

Egyben sült csirke nyári céklákkal

Vasárnap délelőtt, lassan ébredezik a város, a Tűzoltó utcai kézműves söröző udvarán azonban már korán reggel nagy az izgalom.

A bűvös szakács, 16.07.05. 09:41

Iskolatáska teszt

Nyakunkon az iskolakezdés. Ilyenkor minden szülőnél felmerül a kérdés, milyen szempontok alapján válasszon iskolaszereket a gyermeknek.

Chili és Vanília, 16.07.04. 09:21

Sütés nélküli sajttorta csatos üvegben

A Nők Lapja mostani számában amerikai ihletésű recepteket találtok tőlem: hamburger tépett sertéshússal, nyári lazacleves csöves kukoricával, ragacsos, csípős csirkeszárny, többek között.

Limara péksége, 16.06.29. 14:19

Ropogós sajtgolyók

Számtalanszor hallom az ismerősöktől, hogy imádom a rántott sajtot, de nem készítek, mert annyira macerás.

ZIPP legfrissebb cikkek