Bor Vince

És mi lesz a cím, Angyalom? Esterházy Péterre emlékezünk

Hosszan tartó, méltósággal viselt betegség után, július 14-én elhunyt Esterházy Péter. A borkedvelő íróra az alábbi, 2008 szeptemberében megjelent pincelátogatással emlékezünk.

16.07.21. 14:42

Pénteken nyit a Felvidék egyik legrangosabb borfesztiválja

Igazi autentista borünnep lesz a július 22-23-án megrendezendő 9. Kürti Borfesztivál. Az esemény – melyre mintegy 10 ezer embert várnak – különlegessége, hogy a szőlőhegyen, a tőkék és a pincék között tartják.

16.07.21. 12:46

Kamocsay és Várszegi borok a Szigeten

A Borháló lett az idei nagy zenei fesztiválok borbeszállítója. A két alapbor, a Kamocsay Ákos által készített Irsai Olivér és Merlot Rosé a Volton már vizsgázott: tízezer liter fogyott belőlük...

16.07.20. 15:55

Szent István Napi Borünnep Nagymaroson

Augusztus 20-a ismét bővelkedik a programokban, csak tudjunk választani közülük! Nagymaros Főterén Borutca várja a borkedvelőket augusztus 19-én és 20-án.

16.07.20. 12:52

Duchemin reggelizni megy…

Az igazi nyári melegben nemcsak a hűvösebb esti órákban esik jól teraszokon üldögélni, de a kora reggelt is érdemes kihasználni, mielőtt kitörne az igazi forróság.

16.07.20. 11:26

Bor a lelke mindennek

A legfinomabb borok hozzáértéssel és határtalan szenvedéllyel készülnek.

16.07.12. 10:43

1 társulás, 2 vadonatúj és 1 megújuló fesztivál

Egy budapesti és két sárospataki rendezvényt ajánlunk. Közös bennük, hogy tele vannak ötlettel és lendülettel, no és a szervezők személye is összeköti őket.

16.07.11. 16:03

2016. július: Proseccók és gyöngyözőborok tesztje

Mert ha nyár, akkor kell az a kis bizsergető buborék, és egy bizonyos kor felett nem vonzó a bambi...

16.07.11. 11:56

Somersby cider a VinCE Balatonon!

Van egy jó hírünk azoknak, akik igazi nyári hangulatra vágynak! Magyarország első számú* cidermárkája már ötféle ízben, a jól ismert alma, körte...

16.07.11. 10:18

Hajózzon a világ körül a Balatonon!

Szálljon hajóra a VinCE Balatonon, és utazza körbe Franciaország, Olaszország, Spanyolország vagy Dél-Afrika napsütötte borvidékeit a Tesco Finest borokkal.

16.07.07. 16:51

Nemesített fajták a Georgikon borversenyen

A IV. Georgikon borverseny június 27-én került megrendezésre. A nagy múltú Gazdász Borverseny utódeseményének idén igazán illusztris helyszín...

16.07.06. 18:14

Keresik a legjobb balatoni strandételt

A fövenyesi Kalóz harcsa&krumplija, illetve a Balatoni Kör gyorsételei közül a Vízikutya harcsahurkás hot-dog után ismét keresik az év strandételét.

16.07.06. 17:35

2016 fejlesztése a kék bor

Ittak már kék bort? Nos, nemsokára ennek is eljöhet az ideje. A ProWeinon bemutatkozó fejlesztés a spanyol Gik startuptól származik, akik nem kevesebbet tűztek ki célul, minthogy megreformálják a borfogyasztás élményét.

16.06.29. 10:13

Furmint és mádi borok – újabb nemzetközi sikerek

A furmint és a mádi borok az utóbbi hónapokban újabb nemzetközi sikereket értek el.

16.06.29. 09:46

Szent Iván éji borünnep és borlovag-avatás Tállyán

Forgalmas lesz a hétvége Tállyán! A Taille Borlovagrend soron következő avatási ünnepségén túl a Szent Iván éji borünnep keretében koncerttel...

16.06.24. 10:45

Hungarikum lett a Törley pezsgő

Bekerült a hungarikumok sorába a Törley pezsgő, így most már hivatalosan is kiemelkedő nemzeti értéket képviselnek a pincészet habzó italai.

16.06.24. 09:58

Emlékszem, Sopronban…

Ismét szól a rádiókban a Wellhello és Halott Pénz közös dala, ami tavaly óta a Telekom VOLT fesztivál és Sopron himnusza is (itt hallgathatják meg a számot).

16.06.23. 13:21

Az Alföld dicsérete

Még áprilisban esett meg az alábbiakban leírt rangadó, e havi bortesztünk témájára azonban sokkal inkább rímel, ezért most meséljük el, hogy a nagy...

16.06.20. 14:25

Duchemin étterembe megy – Émile Csodaországban

Az Émile nyitásáról hírt adtunk, sőt Pedro Ballesteros MW tesztelőnkkel is vacsoráztunk itt, de Duchemin-féle szigorú étteremtesztre még nem került sor – egészen mostanáig.

16.06.16. 11:54

Mézes koktélok nyárra

Hosszú hétvégék, nyaralás vagy csak egy kis lazulás a kollégákkal munka után, mindehhez tökéletesen társul néhány csábító koktél.

16.06.14. 12:31

Dunai „edzés” a VinCE Balatonra

Csütörtökön a sajtó képviselőivel belekóstoltunk a VinCE Balaton egyik legkülönlegesebb programpontjába, a hajós kurzusokba.

16.06.10. 15:30

A júniusi VinCE Magazin képes előzetese

Megjelent a VinCE Magazin júniusi lapszáma! A hétvégi olvasgatáshoz egy színes tartalom-előzetessel szeretnénk meghozni a kedvet.

16.06.10. 14:41

Két éves a Fúzió! Nyári programok Egerben

Hihetetlen, de már két éve várja Egerben a borkedvelőket Gál Titék Fúziója.

16.06.09. 13:24

Slow food travel – egy karnyújtásnyira

Ausztria ismét élen jár a nemzetközi trendekben: Nyugat-Karintia vendéglátói és termelői a nemzetközi Slow Food szervezettel karöltve meghirdették a világ első számú slow food travel úti céljait.

16.06.09. 11:19

Enni, inni a Balaton körül

Ma már senki sem kérdőjelezi meg, hogy a Balaton partján lehet-e maradandó gasztroélményt szerezni, mégpedig nem olyat, ami a rémálmainkban köszön vissza.

16.06.09. 09:58

2016. június: Misszió – Felfedezésre váró hazai borvidékek borai

Vannak még fehér foltok hazánk bortérképén, ahol a helyiek által jól ismert fajták a nagyközönség számára még mindig idegenül csengenek. Most beszínezzük ezeket a foltokat!

16.06.06. 11:19

3 Grácia – újdonságok a júniusi VinCE Magazinból

Abból is tudhatjuk, hogy itt a nyár, hogy sok-sok remek fehérbor díszeleg a VinCE Magazin Újdonságai között. A dobogóra a népszerű Egri borvidék mellé Mór és Somló is felkerült egy-egy 2013-as tételével.

16.06.03. 12:37

ChardonnÉJ – Mágikus éjszaka Etyeken

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel az Etyeki Kúria idén is megszervezi a Szent Iván-éjhez legközelebb eső szombaton, június 25-én a ChardonnÉJ elnevezésű programját.

16.06.02. 14:30

Dunapest – fesztivál a vízen

A Duna kulturális, funkcionális és közösségi szerepének középpontba állításával művészeti és urbanisztikai fesztivál lesz június közepén, Budapesten: a dunai helyszíneken többségében ingyenes zenei, színházi...

16.06.02. 12:51

Bor, mámor, levendula – fedezzük fel Dörgicsét!

Többször is Magyarország legromantikusabb falvai közé sorolták már ezt a gyönyörű fekvésű Balaton-felvidéki kistelepülést, ahol a borkészítésnek közel ezer éves hagyománya van...

16.06.02. 11:58

Kamocsay Ákost ünnepli a Hilltop

Júniusban tölti be 70. életévét Kamocsay Ákos, a Hilltop főborásza, aki Egyesült Királysággal megismertett olyan magyar illatos fajtákat, mint a cserszegi fűszeres.

16.06.02. 10:58

Újabb Kis Hungarikumhatározók

Május 31-én, kedden mutatják be a Magyar Formatervezési Különdíjas, a legjobb közép-európai design-diplomamunkák közé beválasztott Kis Hungarikumhatározók könyvsorozat három új kötetét a Brody Studiosban.

16.05.26. 11:59

Milliós álomfizetéssel a VinCE Balatonon

Kedden tartották meg a Nagyon Balaton programsorozat sajtótájékoztatóját, ahol kiderült, hogy idén már 25 színvonalas programot fog össze a MOL Nagyon Balaton.

16.05.26. 09:33

Borvidéki túra Budapest borbárjaiban

Áprilisban megszondáztattuk hírlevélolvasóinkat, hogy megtudjuk, melyik magyar borvidékről vásárolnak bort, s melyek azok a borvidékek, amelyek kívül esnek a perifériájukon.

16.05.25. 11:59

Utolsó Sörfesztivál a Budai Várban

Idén rendeznek utoljára sörfesztivált a Budai Várban. Az Oroszlános udvarban még csapra verik a hordókat, de a vár egyedi környezetét ezután egy ideig biztosan nem élvezhetik a látogatók.

16.05.25. 10:58

Megnyílt a Jamie’s Italian a Várban

Több hónapos előkészületek, két hónapos londoni és budapesti tréning után május 20-án délben nyit meg Jamie Oliver első étterme a Budai Várban.

16.05.20. 12:02

Thai barbeque pop up

Május 25–26-án London egyik legizgalmasabb fiatal chefje lesz a Globalista Konyha vendége.

16.05.19. 11:43

Megünnepeltük a villányi ikonbor új évjáratának debütálását

Az előjegyzési időszakot követően most jelenik meg a villányi Gere Attila Pincészet Kopar Cuvée-jének legújabb, 2012-es évjárata.

16.05.19. 11:14

Szörényi Levente “borosgazda” 21-én az Illés Klubban

Érdemes lesz ellátogatni május 21-én a Fehérvári úti Illés klubba, ahol ritka zenei csemege várja az érdeklődőket. Elsőként a Blues Steel zenekar lép színpadra, majd az A.B.S.Z.

16.05.18. 14:04

Újít a Zing – ahol a hamburgernek lelke van

A budapesti streetfoodmozgalom kellős közepén indult egyetlen foodtruckkal, mára azonban három állandó helyszínen üzemel és a legnagyobb fesztiválok rendszeres résztvevője.

16.05.12. 11:00

Gere Kopart és seregnyi más bor a VinCE-standon, a Gourmet Fesztiválon!

Szeretne velünk hajózni? A Millenárison, a Dunán vagy a Balatonon? Jöjjön el a Gourmet Fesztiválon (május 12–15.) a VinCE standhoz, hogy hajójegyet nyerjen! Sorsolás minden este 19 órakor. Hiányzik egy régebbi lapszám?

16.05.12. 08:35

2016. május: Magyarországon kapható pinot noirok tesztje

Világ körül a pinot-val Szeszélyes, rejtélyes, megfejthetetlen – a pinot noir leggyakrabban használt jelzői. Minket most a fajtában rejlő lenyűgöző változatosság ejtett rabul, mert elcsábít, az biztos.

16.05.11. 15:42

Hogyan készül a tökéletes borlap? Borkurzus

Egy angol Master of Wine, Nick Adams és egy kelet-európai Master Sommelier, Adam Pawłowski néhány éve már együtt dolgozik azon, hogy közös ügyfeleiknek minél jobb borlapot állítsanak össze.

16.05.09. 17:04

Egy budapesti borszaküzlet is volt a Drinks Business Award-jelöltjei között

Rangos nemzetközi díjra, a Drinks Business Award szakmai elismerésére jelölték a Tasting Table Budapest-et.

16.05.06. 15:52

Egy úr, egy királylányka és egy primadonna – a VinCE Magazin májusi borajánlója

Nem minden hónapban szerepel ennyi kiváló, azaz 4 csillagos bor a VinCE Magazinban!

16.05.06. 14:49

Itt a Rizling Tavasz ’16!

„A rizling az oka mindennek! Mert az opálosan aranyló fürtök a Balaton északi partjának lankáin érzik jól magukat igazán.

16.05.05. 16:25

BorZsongás Villányban!

Most hétvégén immár 11. alkalommal évezhetjük a Villányi borvidék legpezsgőbb, legszínesebb programjait kínáló BorZsongás Fesztivált. Április 29. és május 1.

16.04.29. 15:30

Új korszak a Lánchíd lábánál: ZONA étterem teszt

A ZONA a Dining Guide szerint az év étterme volt 2014-ben, és őszintén szólva mindig is e rovat mulasztásai közé tartozott, hogy nem írtunk róla, csak még korábban, az eredeti Baldaszti’s állapotában.

16.04.29. 13:20

Új korszak a Lánchíd lábánál: ZONA étterem teszt

A ZONA a Dining Guide szerint az év étterme volt 2014-ben, és őszintén szólva mindig is e rovat mulasztásai közé tartozott, hogy nem írtunk róla, csak még korábban, az eredeti Baldaszti’s állapotában.

16.04.29. 13:20

Bock&Roll Party Deák Bill Gyulával

Az előző évek sikereire való tekintettel idén is megrendezésre kerül a Bock & Roll Party, ráadásul összekötve a Villányi borvidék első tavaszi programjával, a Borzsongással.

16.04.29. 12:51

Ro – a legötletesebb rozé

A VinCE szerdai hírlevelére rengeteg szavazatot kaptunk, egészen pontosan 384 levél érkezett, amelyben a legszebb, legötletesebb rozécímke sorszámát küldték el olvasóink. Az elsőségért nagyon szoros volt a verseny.

16.04.22. 17:24

Melyik magyar borvidékről vásárolnak olvasóink?

Ha magyar bort vesz, melyik borvidékről vesz, honnan fogyasztott legutóbb, melyik borvidék boraiból van legtöbba borhűtőjében?

16.04.22. 17:11

Melyik a legszebb rozé?

Minél könnyedebb egy bor, annál szellemesebb megoldásokra sarkallja borászainkat.

16.04.20. 15:21

Viva malbec! Legyünk pár napra argentinok!

Ajánlunk jónéhány malbecet, javaslunk éttermeket, ahol még ma (vagy még pár napig) kedvezménnyel kortyolhatjuk az argentinok büszkeségét az ételek mellé, és persze áradozunk kicsit...

16.04.20. 11:43

A VinCE rozéteszt legjobbjai Bátorkeszin

Tavaly első alkalommal vett részt a VinCE Magazin a dél-szlovákiai Bátorkeszi Fesztiválon, ahol akkor is a rozéteszt legjobbjait kóstolhatta a közönség, a játékos kedvűek pedig borismereti kvízt is kitölthettek nálunk.

16.04.20. 10:32

13 éve a természetesség jegyében

A Coca-Cola Magyarország zalaszentgróti üzemében 13 éve palackozzák a NaturAqua ásványvizet. Azóta több mint egymilliárd liter természetes ásványvizet hoztak felszínre.

16.04.19. 12:38

Michelin-csillagos ötös fogat harangozta be a Gourmet Fesztivált!

A hazai gasztrotörténelem talán soha vissza nem térő pillanatával kötötte össze idei sajtótájékoztatóját a legmenőbb kulináris élményhömpöly...

16.04.14. 11:57

2016. április: Magyarországon kapható rozék tesztje

Rózsaszín szemüvegen át Végérvényesen beköszöntött a tavasz. Tíz éve már, hogy a rozék és a tulipánok egyszerre érkeznek hozzánk, de ennyi még soha: a magazin történetében először kaptunk egy tesztre több mint 100...

16.04.11. 09:57

Portugál ínyencségek Buda kulturális főutcáján

Portugália ízei is megelevenednek a Bartók Béla Boulevard ELEVEN Tavaszán, május 6. és 8. között.

16.04.11. 09:42

Cabernet franc-ok Magyarország legmelegebb vidékéről

Egy klímakutatásból írt doktori disszertáció arra mutatott rá, hogy a Villányi borvidékhez tartozó Szársomlyó és a Tenkes vonulata Magyarország legmelegebb vidéke.

16.04.08. 11:59

Ezüstösen csillognak a magyar chardonnay-k

Franciaországban idén március 8-11. között, 23. alkalommal került megrendezésre a Chardonnay du Monde nemzetközi borverseny.

16.04.08. 11:04

Magyarországon kóstoltak az Auchan borbeszerzői

Másodszorra rendezték meg az Auchan Nemzetközi Borszalont, melynek idén Magyarország volt a házigazdája.

16.04.04. 16:14

Mozizni, majszolni, borozni!

A Dél-balatoni borvidéken, Kéthelyen épült Axax borászatot már bemutattuk olvasóinknak, Udvaros Dorottya színművésznőt vittük annak idején a színjátszó...

16.04.04. 14:18

Ezeket a portugiesereket isszuk 2016-ban!

Az immár 4. éve megrendezett pécsi Portugieser du Monde borverseny mára komoly közép-európai versennyé nőtte ki magát nemzetközi bírálók részvételével.

16.04.04. 13:55

Meséljenek a dűlők! Bock borvacsora

Idén először az évjárat mesél, nem a borfajta! Április 9-én gourmet borvacsorával egybekötött 2012-es évjárat kóstolót tart a Bock Borászat dűlőválogatott tételeiből a Bock Óbor Étteremben.

16.04.01. 15:46

Magyar borokat díjaztak Amerika legnagyobb borversenyén

A Finger Lakes International Wine Competition az Egyesült Államok második legnagyobb versenye, melynek bevételeit szinte teljes egészében jótékony célra fordítják.

16.04.01. 15:07

Az év legnagyobb somlói kóstolója Budapesten

A Somlói borvidék termelői ismét Budapestre jönnek, hogy ezúttal már a nagyközönségnek is megmutassák a borvidékben rejlő csodákat.

16.03.30. 09:39

Semmelweis Egyetem Bora Országos Borverseny 2016

A Semmelweis Egyetem hetedik alkalommal hirdeti meg országos borversenyét. A 2010-ben lefektetett hagyományoknak megfelelően a borversennyel az egyetem a tehetséges...

16.03.29. 17:19

Portugieserek 9 országból

Szinte minden borfajtának rendeznek versenyeket világszerte, és Pécs is beállt a sorba: immár negyedik éve házigazdája a Baranyában rendkívül elterjedt és közkedvelt portugieser ...

16.03.29. 14:23

Húsvéti kulináris kalandozás Palkonyán

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) jóvoltából idén két hétig is eltart a húsvét – s mi ez ahhoz képest, hogy a böjt 40 napos volt!

16.03.24. 13:58

Mindent Badacsonyról

Immáron ötödik alkalommal, de ismét egy emberként mozdul meg és mutatkozik be a Badacsonyi borvidék április 6-án, hogy termelői a budapesti közönségnek is elhozzák a „nyár ízeit”.

16.03.24. 12:38

Három napra bornagyhatalom lettünk! Düsseldorf, ProWein

Egy héttel utána, 51 héttel előtte A düsseldorfi borkiállítás hivatalosan is Európa legnagyobb borkiállításává nőtte ki magát.

16.03.23. 14:29

A „Mamushka” öröksége – Olia Hercules a Globalista Konyhában

A Globalista Konyha következő eseményén az Observer által 2015 Feltörekvő Gasztronómiai Sztárjának választott Olia Hercules ad vacsorát.

16.03.23. 14:06

Közel 30 %-kal nőtt a Lidl borexportja

2015-ben több mint 11 millió palack magyar bort értékesített a Lidl Magyarország, melyből 4 millió palackot, 1,4 milliárd forint értékben külföldre exportált az áruházlánc.

16.03.23. 13:53

Ínyenctúrák Alsó-Ausztriában

Kiadós disznósült waldvierteli gombóccal, utána egy jó hideg sör, végül egy szelet mákos sütemény, netán egy barackos gombóc – tipikus Alsó-Ausztria fogások!

16.03.23. 11:53

Organikus bormustra a DiVino Gozsduban

Március 30-án első alkalommal rendez a Junibor – Fiatal Borászok Egyesülete organikus termelői találkozót. Mi a különbség az organikus, a biodinamikus és a konvencionális termelés között?

16.03.22. 16:54

A VinCE Budapest sikere számokban

Egy hét elteltével a szervezők ugyan ki még nem pihenték magukat, a számolást azonban végre befejezték, íme néhány beszédes adat! Mind a 3 nap telt házas volt, még a csütörtöki szakmai nap is.

16.03.11. 11:08

Wine Star – a Carpinus nyerte a VinCE tehetségkutatóját

„Zseniális kezdeményezés, amit jövőre folytatni kell” – mondta Chris Boiling, a jancisrobinson.com brit szerzője, a VinCE első borász-tehetségkutatójának egyik zsűritagja a verseny után.

16.03.11. 10:56

Nemzetközi viszonylatban is megállják a helyüket!

A nagy sikerű VinCE Budapest Wine Show szombati mesterkurzusainak egyik főszereplője a „Nemzet Borászataként” is emlegetett Tokaj Kereskedőház, illetve annak legújabb borai voltak.

16.03.10. 14:00

Szöllősi Mihályra emlékezünk

Ötszöri jelöltség után már lemondott a lehetőségről. Végül 2015-ben hosszú kihagyást követően ismét jelölték, és a Magyar Bor Akadémia őt tüntette ki Az Év Bortermelője címmel.

16.03.09. 16:49

Újabb Michelin-csillag! A VinCE vendégei megmondták előre…

Megjelent a 2016-os Michelin Kalauz, benne egy újabb magyar Michelin-csillagos étteremmel, a Costes Downtownnal. Gratulálunk az étterem tulajdonosainak, csapatának, megvalljuk, nem ért bennünket váratlanul a díjuk!

16.03.09. 14:10

A VinCE Awards 2016 díjazottjai

A VinCE Budapest keretében második alkalommal adtuk át a VinCE Awards díjakat a neves nemzetközi borszakértők és a hazai szakírók részvételével megrendezett március 3-i gálán.

16.03.08. 14:37

Duchemin tesztelt: Situ, a francia kapcsolat

A legtöbben valószínűleg bajban lennénk, ha meg kellene határozniuk, mit jelent a francia konyha.

16.03.07. 15:00

New York – fekete lyuk a borvilágban

Teljesen felesleges, hogy magyar pincészetek New York-ban próbáljanak megjelenni a boraikkal – állítja Michael Schaefer amerikai borkereskedő...

16.03.07. 11:02

A magyar Bocuse d’Or-csapat vezérszurkolóit keresik!

A világ legnagyobb szakácsversenyén hagyomány, hogy minden nemzet versenyzőit saját, lelkes szurkolótábora buzdítja egy vezérszurkolói csoport vezetésével.

16.03.02. 12:05

2016. március: Szürkebarátok tesztje

Sokunk első borélménye volt a badacsonyi bazársoron sült hekk mellé elfogyasztott félédes szürkebarát, és bár nem volt az olyan rossz, mára a békából királyfi lett.

16.02.29. 16:47

Catler Grill&Bor a VinCE Bár programjában

Forró, krémes kávé, tökéletesen elkészített steak pont úgy, ahogy szeretnénk.

16.02.29. 12:42

Borra Sör a VinCE Budapesten

Idén első ízben vesz részt a VinCE Budapest Wine Show-n a Magyar Sörgyártók Szövetsége, a sétálókóstoló lesz a 2016-os, „Sör mi több” eseménysorozatának nyitó helyszíne.

16.02.29. 11:09

Tokaj nemzetközi kontextusban a VinCE Budapesten

A Tokaj Kereskedőház teljes megújuláson megy keresztül napjainkban. A tudatos fejlesztéseknek köszönhetően nemrégiben remek száraz borokat ismerhettünk meg tőlük...

16.02.26. 14:17

Nagy Sándor nyomában a VinCE Budapesten

A történelem egyik legnagyobb alakja nagyon közel állt a borhoz: egész életében meglehetősen sok bort fogyasztott, sőt a halálát is mérgezett bor okozta.

16.02.26. 13:43

Új tag a Terra Hungarica közösségben

A közelmúltban tartotta éves találkozóját az autentikus borok kategóriáját itthon megteremtő Terra Hungarica, mely egy újabb taggal is gazdagodott.

16.02.26. 11:50

Villányi Franc és Villány fehérben a VinCE Budapest-en

Villányi Franc bemutatóval, mesterkurzussal és villányi fehérborokkal készül a Villányi borvidék a VinCE Budapest Wine Show-ra.

16.02.26. 10:57

Wine Star – keressük az első borász-tehetségkutató versenyzőit!

Zseniális bort készít, csak még senki nem ismeri? Nagy gonddal kialakította borászata arculatát, de nincs anyagi forrása marketingre? A legjobb borbárok borlapjáról álmodozik, de nem tudja, hol kezdje? Nálunk!

16.02.24. 16:15

Klasszikusok délidőben IV.

A szokásos étteremteszt helyett négy régóta működő, a budapesti közönség szívében kitüntetett helyet elfoglaló étterem ebédajánlatát mutattuk be az elmúlt hetekben.

16.02.24. 15:21

A márciusi VinCE Magazin dobogós újdonságai

A márciusi Újdonságok tesztszekciójának három dobogósa mind kiállít a VinCE Budapest Wine Show-n, így ha rá szeretnének hangolódni a borkóstolóra, e három tétel tesztelését ajánljuk felvezetésként.

16.02.24. 13:14

Frittmann borkóstoló az INdiVINO-ban

A Sepsiszentgyörgy központjában működő borbár, az INdiVINO Wine Studio egyszerre különleges, barátságos, otthonos, trendi és elegáns.

16.02.23. 13:43

Széll Tamás képviseli hazánkat a Bocuse d’Or európai döntőjén

Széll Tamás nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét, ahol hat induló közül bizonyult a legjobbnak, így ő képviseli a magyar gasztronómiát a világ legrangosabb szakácsversenyén, a Bocuse d’Or májusi európai döntőjén.

16.02.19. 13:43

Az ország legnagyobb sörkocsmája

A Danubius Hotel Gellért majd’ 100 éves történetének legnagyobb átváltozására készül február 19-21 között: Budapest egyik legszebb szállóépülete az ország legnagyobb sörkocsmájává avanzsál.

16.02.19. 13:22

KávéBár-hétvége a Nagykörúton

Február 20-21-én immár hetedik alkalommal zajlik a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseménye, a KávéBár Bazár, melynek idén is az Erzsébet körúti, ötcsillagos Corinthia Hotel Budapest ad otthont.

16.02.19. 13:17

Megnyitott a Kristinus Gasztro Műhely

Sikeres tesztüzemet követően megnyitotta kapuit a kéthelyi Kristinus Borbirtok Gasztro Műhelye.

16.02.19. 11:37

ZIPP.hu a Facebookon is

Gasztro hirfolyam

Világevő, 16.07.20. 21:12

Jön egy székely és egy magyar külföldről Budapestre...

A vicc folytatása szerencsére az, hogy itt meg is állapodnak, és aztán nagyon egyéni, különleges és főleg laza és mégis magas színvonalú ételeket főznek a megújult Babelben.[...] Bővebben!

Világevő, 16.07.19. 19:33

Szombaton lesz a talán legjobb balatoni program!

Tavaly ott voltam az első Bohém Légyotton, és nem túlzás azt állítani, hogy egy hihetetlenül hangulatos programról van szó, finom borokkal, jó hangulattal, nagyon normális emberekkel egy fantasztikus helyen...

Limara péksége, 16.07.17. 17:43

Amerikai almáspite

A kedvenc pitém. Vaníilia fagyival verhetetlen.A piacon gyönyörű, zöld színű nyári almákat kaptam, talán fontosalmának nevezik, de ebben nem vagyok biztos. Savanykás, az tuti.

Chili és Vanília, 16.07.15. 20:15

Egyben sült csirke nyári céklákkal

Vasárnap délelőtt, lassan ébredezik a város, a Tűzoltó utcai kézműves söröző udvarán azonban már korán reggel nagy az izgalom.

A bűvös szakács, 16.07.05. 09:41

Iskolatáska teszt

Nyakunkon az iskolakezdés. Ilyenkor minden szülőnél felmerül a kérdés, milyen szempontok alapján válasszon iskolaszereket a gyermeknek.

Chili és Vanília, 16.07.04. 09:21

Sütés nélküli sajttorta csatos üvegben

A Nők Lapja mostani számában amerikai ihletésű recepteket találtok tőlem: hamburger tépett sertéshússal, nyári lazacleves csöves kukoricával, ragacsos, csípős csirkeszárny, többek között.

Limara péksége, 16.06.29. 14:19

Ropogós sajtgolyók

Számtalanszor hallom az ismerősöktől, hogy imádom a rántott sajtot, de nem készítek, mert annyira macerás.

ZIPP legfrissebb cikkek