Bor művelt alkoholista

Újratöltve

Maximum egypecsétes titok volt, hogy A Művelt Alkoholista nem tűnik el nyomtalanul. Áldatlan tevékenységünket a Gault & Millau keretei között folytatjuk. Az első poszt már olvasható - sokat markol, valamennyit talán fog is.

12.07.04. 05:28

A mindenséggel mérd magad

Ez egy ikerposzt második tagja, az első belinkelve elérhető, és mellé olvasandó. Jelen poszt szerzője, Bob az alábbi előkével indította az önismétlésbe: "2007-et írtunk.

12.06.07. 13:00

Villány

Ez a poszt 2006 óta őrzi a szavatosságát. Ahogyan Albert gazda az önismétlés alkalmára írott bevezetőjében is jelzi, a valóság csak nem akar kifutni a poszt alól.

12.06.06. 13:00

Szepsy és a radikális racionalizmus

Ez a poszt 2005 utolsó napjaiban jelent meg. Szepsy Istvánt akkor még minimum Tokaj és a magyar bor arcának láttuk, maximum vallásalapítónak, új Prométheusznak.

12.06.05. 13:00

Aranyszájú Szt. Róbert

Az adatbázisunk szerint A Művelt Alkoholista első posztja. Hogy valóban így volt-e, tudja a bánat, de egy biztos, én máig büszke vagyok rá, még akkor is, ha minden elismerés Steven Shapint és közvetve Robert Parkert illet.

12.06.04. 13:00

Rövidzárlat

A Művelt Alkoholista nagyjából hét évvel ezelőtt indult, és most véget ér.

12.06.04. 06:00

Szászi-borok Pinceáron

Szászi Endre amellett, hogy tiszta, szerethető és korrekt árú borokat készít, még kiváló előadó is, aki tökéletes arányban képes keverni a komoly tényanyagot könnyű szórakoztatással.

12.05.31. 13:00

Két hétig csak fesztiválok

Bár az időjárás még bizonytalankodik, menthetetlenül elkezdődött az idei szabadtéri fesztiválszezon. A következő két hét kínálatából kortyolgatok, akinek van egyéb idevágó ajánlata, szóljon bátran a poszt alatt.

12.05.31. 06:00

Kevés vagyok

Az örökös amerikai borblogbajnok, és immáron egyszeres Pannon Bormustra zsűror, Alder Yarrow fölfedezte és haladéktalanul ikonná ütötte Demeter Zoltánt.

12.05.30. 06:00

Borok a Mátrából

Már megint elmulasztottam valamit, tört rám az érzés néhány hónapja, Szomjas Gödény borzsúros beszámolóját olvasva.

12.05.29. 08:41

Hetedhét csúcsmerlot

Terroir kékfrankos, hungaricum kadarka, újraéledő csóka, hazára lelt cabernet franc és mondjuk kifinomult pinot noir. A merlot meg menjen inkább csak haza.

12.05.24. 08:00

Decanter World Wine Awards 2012

Sajnálom, hogy minden hasonló tudósítás elé fogyasztóvédelmi figyelmeztetést kell biggyeszteni – aki meg akarja őrizni az illúzióit, az ne kattintson ide. A tavalyi eredmények és egy rövid elemzés itt olvasható.

12.05.23. 06:00

Rozé update

Annyiszor írtam már le, hogy a rozé lepereg rólam, vagy én pattanok le róla, hogy a rosszul leplezett önismétlés helyett inkább linkelek.

12.05.22. 10:20

Villány Reloaded

Ha leporoljuk időről-időre előhúzott kékfrankos-radarunkat és vetünk rá egy pillantást, számos fényes folt rajzolódik ki a szemünk előtt.

12.05.21. 10:14

Szeleshát Pinot Noir 2009

Úgy tűnik, stafétában végigkísérjük a Szeleshát Pinot-k évjáratait: hét és nyolc után nekem a kilences jött (be.) Egyébként mostanában mintha kevesebbet hallanék róluk, viszont a boraik könnyen lehet...

12.05.18. 06:00

Interjú Nemes Richárddal, a Pannon Bormustra szervezőjével

Kérlek, hogy vázold föl, főbb pontjaiban miként működik a Pannon Bormustra. A lebonyolítás rendjében volt-e valamilyen változás a tavalyihoz képest?

12.05.17. 06:00

HetedHétHatár

Május utolsó napján nem éppen szokványos bemutatót tart a TokajWine.Net. Bemutatják Tokaj-Hegyalja új nagyméretű térképét, amely a borvidék történelmi dűlőbesorolását kísérli meg rekonstruálni.

12.05.16. 17:00

A Pannon Bormustra belülről

Véget ért a 2012-es Pannon Bormustra. Az 50 csúcsbor és a különdíjasok kiválóságához nem férhet kétség, és ezek a magyar bor egészségét és dinamizmusát bizonyítják.

12.05.16. 07:30

Szepsy István Hárslevelű, Király-dűlő 2006

Ezt a palackot 2010-ben a borászatnál vásároltam. Inkább a kíváncsiság hajtott, mint a hedonizmus: a saját ízlésemnek Szepsy hárslevelűi többnyire kissé túlsúlyosak, a az alkohol is magas.

12.05.15. 06:45

Egy marék syrah

"Szüksége van Magyarországnak nemzetközi fajtákra? Ezt a bort kóstolva elfelejthetjük a kérdést" – ezekkel a szavakkal vezette fel Jamie Goode a Kreinbacher syrah-t a Pannon Bormustra Közönségnapjának mesterkurzusán.

12.05.14. 06:00

Pannon Bormustra 2012 (csöpögtetve)

A Pannon Bormustra az én szememben a legrangosabb magyar borverseny. Sőt az egyetlen, amit komolyan tudok venni. A tavalyi nagy átrendeződés után ez még inkább igaz.

12.05.12. 15:41

Satöbbi Tokaji Aszú 3 Puttonyos 2008

Ismét egy könnyű tokaji. Mint korábban jeleztem felemás érzéseket táplálok a könnyebb stílusú tokajiak iránt, és a kételyeimet ez a bor sem oszlatta el.

12.05.11. 11:00

Etyek tizedszer

Alig hiszem el, hogy jövő hétvégén már a tizedik pincefesztivál lesz Etyeken.

12.05.10. 12:00

Pannon Bormustra Közönségnap

Javában zajlik a Pannon Bormustra, a valóban parádés panel lassan az első napra tervezett bormennyiség végére ér.

12.05.09. 16:58

Kadarka - korszakos kudarc

A főszereplőnek szánt kadarkákból csak illusztráció maradt, de azért megteszem, ami tőlem telik, hogy néhány arasszal túllendüljek a köldöknézésen.

12.05.09. 06:00

Tour de franc IV.

Bevallom, nekem tetszik a pannon cabernet franc gondolata. Univerzális vörös gyanánt (én is) a kékfrankost választanám – már amíg Szentesi Jóska elő nem áll a versenyképes kadarka klónokkal –...

12.05.07. 11:36

Somlói Tavasz Fesztivál

Hétvégén a Somló-hegy lábánál a Nagyréten egy kupacba gyűlnek majd össze a legjobb helyi borászatok, ismét lesz Somlói Tavasz Fesztivál.

12.05.06. 22:15

Bordeaux en primeur, Budapest

Borkereskedelmi mesterkurzusnak indult, en primeur kóstoló lett a vége. A sztori kezdete két évvel ezelőttre datálódik, ekkor futott össze először történetünk két kulcsszereplője, Herczeg Ági és Philippe Larché.

12.05.04. 06:00

A hűtő mélyéről II.

Orsolyáék pinot-i a legjobbak közé tartoznak a pannon pinot-k közül. A pinot – még a pannon változat is – mindenképp jobban bír az idő vasfogával, mint mondjuk a kadarka, mégis voltak félelmeim...

12.05.03. 13:30

A hűtő mélyéről I.

A kadarka szerintem nem arra való, hogy érlelgessük, hosszabb időre elfektessük.

12.05.03. 06:00

Gróf Buttler „GB” Cabernet Sauvignon 2008

Az áramvonalasítás és pinkesítés első állomása (vagy második?). Magyarország egyik legjobb adottságú birtoka bevonul a hiperekbe – árfelezéssel, csavarzárral, hidrogénezett címkével.

12.05.02. 06:00

A kontár

Azon gondolkozom, elkészülhetett volna-e ez a bor Magyarországon. A szénsavas macerációt ismerjük, cabernet franc szőlőnk is van, egyébként komoly terveink vannak vele. Hogy a kettő együtt?

12.04.26. 06:00

Rajnai Elzászból

Nekem ne mondják, hogy nem szóltam időben: akciósan lehet hozzájutni egy kiváló rajnai rizling mintapéldányhoz. Nem szabad kihagyni.

12.04.25. 08:00

Kékfrankos Nap

„Ha pannon borsoviniszta volnék, pénzemet a kékfrankosra tenném. Úgy érzem, hogy ez az egyetlen vörös fajta, amely magyarnak mondható (némi részrehajlással), és van esélye a nemzetközi sikerre.

12.04.24. 08:05

Jön a Fuxli

Új brand van születőben Szekszárdon, és ha csak feleakkora érdeklődés lesz iránta a fizető közönség részéről, mint a budapesti bemutatón volt a meghívott nemfizetők részéről...

12.04.23. 12:00

Posztmodern és borvacsora

Egyre több a borvacsora manapság, próbálkoznak a kreatív bor- és ételpárosításokkal a séfek és az éttermek. Reflexből vetek egy pillantást ezekre a hirdetésekre, hátha találok valami újat, merészet, lenyűgözőt.

12.04.23. 06:15

Horvát és szlovén borok a VinCÉ-n

Idén sem maradt el a Balkán-kurzus a VinCÉ-n, bár ezúttal Horvátországra és Szlovéniára koncentrált a mezőny. A borokat a Decanternek a Közép-Európai régió boraival foglalkozó munkatársa, Darrel Joseph mutatta be.

12.04.20. 06:00

Már nem is gyanús

Néhány hete Szentesi József budaörsi pincéjében jártam, ahol izgalmas fehérek és még izgalmasabb vörös hordóminták után olyan magával ragadó palackos vöröseket kóstolhattam...

12.04.19. 06:00

Bordeaux szakad

A bordeaux-i en primeur-cirkuszt az utóbbi években egyre több támadás érte.

12.04.18. 06:00

Foillard Morgon Cote de Py 2009

A terroir torzításmentes közvetítését zászlajára tűző, és mindennemű manipuláció elutasításán túl egyenesen a kénmentes bor gondolatával kacérkodó ún.

12.04.17. 06:00

Egy Masseto-vertikális

Szép tavaszi délután volt, amikor elindultam a VinItaly-n felderíteni, hogy tényleg igaz-e a hír, miszerint itt be lehet fizetni holmi Gaja-kóstolókra.

12.04.16. 06:00

Györgykovács Imre a Borászok Borásza

A borászok megválasztották a Borászok Borászát. Idén ezt a címet Györgykovács Imre, a somlói fárosz kapta.

12.04.14. 11:45

Maison Louis Jadot Bourgogne Rouge - Couvent des Jacobins 2009

A humbugozásból mintha tényleg csak a cím maradt volna meg, pedig azt hittem, hogy alapos munkát végeztem: a savanyú szőlőt közérdekű cukormázba mártottam.

12.04.13. 14:35

Egy Piper-Heidsieck vertikális

Mint már többen elmondták előttem különböző blogok különböző kommentjeiben és posztjaiban, a VinCE az ország szégyene, borzasztó, megengedhetetlen, hova jut így hazai világhírünk az éji homályban...

12.04.12. 06:00

Irsai, malbec és súlyos palackok

A Haraszthy Vallejo borászatot valahogy mindig is az etyeki borszcéna jelentősebb szereplőjének gondoltam, bevallom azonban, hogy nem igazán ismertem a boraikat.

12.04.11. 08:15

Best Buy - 2012. április

Best buy-rovatunkba az árukhoz képest feltűnően jól teljesítő magyar borokat gyűjtjük össze 10-12 euróig bezárólag.

12.04.10. 06:00

Rükverc a zsákutcában

Félek a 2008-as vörösektől. Nálam 2008 az új 2004: egyszerre édes és savanyú bizonytalan szerkezettel. És hát a Vylyan is régen alkotott nagyot a kis és közepes kategóriában.

12.04.08. 06:00

Két hét múlva Kékfrankos Nap

A tavaly őszi nagy sikerű borszalon után ezúttal tematikus nappal jelentkezik április 21-én a Terra Hungarica.

12.04.06. 19:45

Mielőtt a kínaiak

Senki nem kért rá, mégis nekifutok, praktikusra magyarítom a Rhône-völgyet. Ha Jules Vernéből Verne Gyula, a Seine-ből Szajna, Alsace-ból Elzász lett, akkor hadd legyen a Rhône Rón.

12.04.05. 08:00

Pinot-leltár II.

Nagyon rákapott a magyar a pinot-ra, illetve ezt nem tudhatom, de a borászaink biztosan. Szinte nincs olyan jegyzett pince, amelynek ha van legalább egy vörösbora, az ne pinot noir volna.

12.04.04. 06:00

Összefognak végre a borászok?

A Magyar Független Szőlő- és Bortermelők Országos Szövetsége Egyesület, barátságosabb nevén Vindependent még 2005-ben alakult Jásdi István kezdeményezésére.

12.04.03. 06:15

Oportólecke

Ha a téma, mármint az oportó, akár csak érintőlegesen is szóba kerül, rendszeresen utalást teszek egy bizonyos korai élményemre, mely az évek távlatából egyre inkább valószerűtlen hivatkozási ponttá látszik zsugorodni.

12.04.02. 06:00

Oportólecke

Ha a téma, mármint az oportó, akár csak érintőlegesen is szóba kerül, rendszeresen utalást teszek egy bizonyos korai élményemre, mely az évek távlatából egyre inkább valószerűtlen hivatkozási ponttá látszik zsugorodni.

12.04.01. 23:10

Pannon Bormustra 2012: integrálódni a világ borkultúrájába

A tavaly megreformált Pannon Bormustra idén is az új szellemben kerül megrendezésre, azonban az újítások ezúttal sem maradnak el.

12.03.30. 09:38

Parádés panel

Magyarország vs az egész világ! Tokaj kontra Sauternes, magyar kontra osztrák kékfrankos, magyar kontra szlovén olaszrizling, magyar kontra chilei és bordeaux-i cabernet. Hol a helyünk a világban?

12.03.29. 06:00

Pinot-leltár I.

Az elmúlt hónapokban rengeteg pinot-t kóstoltam, szigorúan magyart. Nem, ez még nem az egészséges fogyasztói patriotizmus, csak nem akarom egyetlen palackra elkölteni a család éves valutakeretét.

12.03.28. 06:00

Burgundia a nappaliban II

Szinte biztos voltam abban, amiben a többiek talán reménykedni sem mertek: vezet még út az első négy remek bor, köztük a szenzációs Clos de Tart után is felfelé, és mi éppen azt tapossuk ezen az estén.

12.03.27. 07:15

Tour de franc III.

A parafa a bor ellensége. A kéregdarab kiszámíthatatlan fertőzöttsége saját tapasztalatom alapján hullámokban támad...

12.03.26. 06:00

Tokaji fagykár

A Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatótintézettől kapott jelentés szerint a 2012-es fagykár kezelhető szinten maradt.

12.03.23. 10:12

Bordeaux a Szent György hegyen

Ismét egy másik világba tévedtem egy este erejéig, kiléptem a mátrixból vagy éppen nyakig bele. Nem vagyunk egy társaság ezekkel a borokkal: ők mások poharához szoktak, én másféle palackok közt érzem magam otthon.

12.03.22. 07:15

Holnapbor

Minimum félévtizede minden évben megkóstolom a legismertebb egri fehérbort (vagy az még mindig a Thummerer Királyleányka?).

12.03.21. 06:00

Tíz toszkán tanulság

Wojciech Bońkowski, lengyel vendégszerzőnk, a Polish Wine Guide blog nemzetközi tekintélyű szerzője februárban végigkóstolta a toszkán évjáratbemutatókat, és tíz pontban összegezte a tapasztalatait.

12.03.20. 06:00

A természetes bor mozgalom

Ez a borkategória hivatalosan nem is létezik. Nincs EU szabályozás, nincsenek előírások, nincsenek ellenőrző szervek, a belépés kvázi bemondásos alapon történik.

12.03.19. 10:30

Somlói Tavasz Budapesten

Jövő csütörtökön, március 22-én Budapesten a Petőfi Irodalmi Múzeumban lehet majd megkóstolni Somló friss, 2011-es borait.

12.03.17. 08:00

Elzászi szilváni

Ki tudja miért, az utóbbi időben alig ittam elzászi borokat. Talán csak azért, mert a borosomnál hátul vannak, egy alsó polcon, vagy mert nem tetszik az a hülye hosszúkás üveg, ami nem fér be a hűtőajtó alsó polcára.

12.03.16. 06:45

Újabb kuzinborok

A 2010-es évjárattal mutatkozott be tavaly a fiatal soproni pince, fehérben és rozéban azóta már 2011-nél tartanak. Nem szoktam a címkékről értekezni, de annak idején muszáj volt megemlítenem őket, most sincs ez másként.

12.03.14. 06:00

Rizlingodisszea XVIII

Valószínűleg 2010-ben készültek az évszázad legdrágább borai. A drasztikus hozamkorlátozásra drasztikus fürtválogatás következett, amit sokan drasztikus bogyóválogatással zártak.

12.03.13. 06:00

Két kékfrankos Hajós-Bajáról

A Font névről nekem elsősorban fehérborok jutnak az eszembe, például egy üdítő kövidinka vagy egy előítélet-romboló ezerjó válogatás (alföldi is, ezerjó is, meg tényleg jó is). Esetleg rozé vagy siller.

12.03.12. 06:00

Borjour Magnum 2012

Idén végre sikerült eljutnom a Borjour Magnumra. Szerettem volna odaérni a kezdésre, de végül fél óra késéssel érkeztem, ekkorra már tele volt a placc, picit el is fogott az aggodalom, ez volt a látkép a felső szintről.

12.03.09. 14:30

Van másik Nadapról

Édes és nem tokaji. Bevallom, nem sok reményt fűztem hozzá, inkább a barátok közt osztogatott szárazra fogadtam volna. Alig több mint egy éve vörös és fehér is így volt vele, én sem vagyok igazán édesszájú.

12.03.08. 08:00

Jellegzetesen jellegzetes

Én most életemnek azt a szakaszát élem, amikor szempont számomra, hogy valami egyéniség-e, ha másként nem, akkor legalább mint termőhelyének jellegzetes képviselője, ha úgy sem...

12.03.07. 08:30

Egy jó sauvignon blanc

Feladvány: rögtönzött vacsora a barátoknál, tintahallal és egyéb tengeri jószágokkal, megjelenés alkalmas kísérőitalt lobogtatva.

12.03.06. 06:00

Burgundia a nappaliban

A negatívok, melyeket éppen előhívni készülünk, több mint félévesek immár, az exponált képek egyszerisége és varázsa mégis azt követeli, hogy elővegyük merev, fekete-fehér jegyzeteinket...

12.03.05. 08:15

Tequila tányéron

Alighanem mostanában ittam életem első igazi tequiláját egy nagyon érdekes tequilavacsorán. Ugyanis ilyet is lehet enni nem csak borvacsorát.

12.03.01. 19:00

Weninger Gemischter Satz 2010

Nem a fehér boraikról ismerjük a Weningeréket, ráadásul ezt rejtegetik, legalább is a honlapjukon nem találom sehol. A pincénél viszont vele kezdtük a kóstolót és milyen jól tettük.

12.03.01. 09:00

Oportórepeta

Akármekkorát merítünk, mindig kiderül, hogy nem elég nagyot. A borút derűre konvertáló tuti tippeket rendre kihagyjuk. Én legalábbis ezt olvastam ki az Oportóhét kommentjeiből.

12.02.29. 11:15

Margaux csavarzárral

Vannak munkakörök, amikhez egyszerűen nem passzol a nyelvpiercing. Régen ez még némi töprengésre késztetett, de aztán megszoktam a gondolatot: a világ már csak ilyen.

12.02.28. 06:00

Kopar, Kopár és társaik

Kisebb elmaradást igyekszünk most pótolni, mielőtt még úgy tűnne az olvasó számára, hogy bizonyos borokról vagy műfajokról egyszerűen megfeledkeztünk.

12.02.27. 06:00

Pincekulcs a lábtörlő alatt

Anthony Hwang keze alatt gyorsan kopnak a borászok. Az elmúlt hat évben hárman dobták be a pincekulcsot: Szepsy István 6 év után (Királyudvar), Demeter Zoltán 2 év után (Királyudvar), és most Noel Pinguet 30 év után ...

12.02.26. 08:00

Fagykár

Majdnem két hete jelent meg egy cikk, amely a tartós hideg miatt a szőlőkben keletkező terméskiesést minimum 25-30 százalékosra becsülte.

12.02.24. 07:45

Furmint Február felfedezés

A Furmint Február nagy kóstolója számomra tavaly is az év egyik legjobb boros eseménye volt, a remek élmény pedig idén sem maradt el.

12.02.23. 08:00

Kődivat

A mineralitás erősen túlértékelt. Évek óta így gondolom, és évek óta egyedül maradok ezzel a véleményemmel.

12.02.22. 09:32

Languedoc nagyot álmodik

Languedoc, megint. Volt már szó erről a feltörekvő borvidékről többször is, AM szerelmet vallott neki, én ballagást ünnepeltem vele, majd együtt kóstoltunk egy hatos mintát belőle.

12.02.21. 07:18

Furmint Február 2012

Milyennek kéne lennie a száraz tokaji furmintnak? A Furmint Február borain merengve ez a kérdés visszhangzott a fejemben.

12.02.20. 06:00

Losonci Bálint naplója

Ez az egyik kedvenc időszakom az évben: a pincében pár hét alatt olyan változások történnek a borokban, mint egyetlen más időszakban sem - kialakulnak a végleges ízek, illatok, rá sem lehet ismerni egy-egy nedűre.

12.02.17. 06:00

Király furmintok

Annak idején két posztban is (itt és itt) beszámoltunk az Öreg Király majdnem szűztermésének népmeséket idéző háromféle feldolgozásáról.

12.02.16. 06:00

A Somlói Apátsági Pince naplója

Az előző pincenaplóban egy kicsit visszatekintettem az elmúlt tíz évre, és számot vetettem azzal, hogy honnan indultunk, és milyen úton jutottunk el idáig.

12.02.15. 06:00

Az oportózás margójára

Ritkán kóstolok úgy bort, hogy ne lenne legalább egy másik is nyitva mellette, avagy jellemzően több másik, az oportók mellé azonban nem az összemérés szándékával került az alábbi két játékos.

12.02.14. 06:00

Jön, jön, jön...

Azt hiszem, beleestem a présbe. Pontosabban szólva belekeveredtem a sajtóba. Meghívtak a minap egy borozással egybekötött vetítésre, sosem láttam még ilyet, hát rábólintottam.

12.02.13. 17:00

Oportóhét sűrű ködben

Hatszor két 2011-es villányi (plusz egy alföldi) oportón túl, de egy centivel sem előrébb. Sőt. A kép homályosabb (ha nem sötétebb), mint egy hete volt.

12.02.13. 06:00

Egy hét oportó VI.

Attól tartok lassan elfelejtünk mindent. Mármint mi, ez a folytonosan futkosó, vásárló és a csillogó szabad akarattal megáldott földönfutó generáció.

12.02.11. 10:00

Egy hét oportó V.

Brettes vagy illós. Esetleg mindkettő egyszerre. Vékony, és húz a cser vagy a sav. Valami baja mindig van. Ez ugrik be, ha a portugizire gondolok. Ha nem pocsék, az már eredmény; ez a mérce.

12.02.10. 12:30

Egy hét oportó IV.

Sosem vágtam ilyen izgatottan oportózásnak, örömmel kutattam fel a kakukktojás tételt az Alföldről.

12.02.10. 06:00

Egy hét oportó III.

Arra számítottam, hogy nehéz lesz. De hogy ennyire?! Ha ebből a mintából akarnánk jósolni, sötét jövő elé nézne a magyar bor. Na jó, legyünk megengedőbbek: Villány. Az oportó.[...] Bővebben!

12.02.09. 06:00

Egy hét oportó II.

Nem mondanám, hogy jóleső izgalommal teli várakozással készültem tematikus hetünk rám nehezedő részére.

12.02.08. 06:00

Egy hét oportó I.

Induláskor az „Ön mennyire elégedett a villányi portugieser teljesítményével?” kérdésre – vállalható szintű lelkiismeretfurdalással - az „inkább elégedett” kategóriába soroltam volna magam.

12.02.07. 06:30

Egy hét oportó

Bőven van ok 2011-es villányi portugiesert kóstolni. Egyrészt előrejelezheti, hogy a csapásszerű 2010 után messiásként várt 2011 szimplán jó vagy egyenesen az évezred évjárata.

12.02.06. 06:15

Kikelet Váti Furmint 2009

A Kikelet pincét nem szükséges nálunk bemutatni, mindenki tudja milyen egyedi, elegáns és kiváló borokat készítenek.

12.02.02. 12:00

Ismét Furmint Február

Repül az idő, bizony ez már a harmadik lesz. Jó néhány étterem és borszaküzlet csatlakozott a Vinoportosok kiváló kezdeményezéséhez: vacsorák, kóstolók, kedvezmények – minden a furmint körül forog.

12.02.02. 06:00

ZIPP.hu a Facebookon is

Gasztro hirfolyam

Világevő, 16.07.20. 21:12

Jön egy székely és egy magyar külföldről Budapestre...

A vicc folytatása szerencsére az, hogy itt meg is állapodnak, és aztán nagyon egyéni, különleges és főleg laza és mégis magas színvonalú ételeket főznek a megújult Babelben.[...] Bővebben!

Világevő, 16.07.19. 19:33

Szombaton lesz a talán legjobb balatoni program!

Tavaly ott voltam az első Bohém Légyotton, és nem túlzás azt állítani, hogy egy hihetetlenül hangulatos programról van szó, finom borokkal, jó hangulattal, nagyon normális emberekkel egy fantasztikus helyen...

Limara péksége, 16.07.17. 17:43

Amerikai almáspite

A kedvenc pitém. Vaníilia fagyival verhetetlen.A piacon gyönyörű, zöld színű nyári almákat kaptam, talán fontosalmának nevezik, de ebben nem vagyok biztos. Savanykás, az tuti.

Chili és Vanília, 16.07.15. 20:15

Egyben sült csirke nyári céklákkal

Vasárnap délelőtt, lassan ébredezik a város, a Tűzoltó utcai kézműves söröző udvarán azonban már korán reggel nagy az izgalom.

A bűvös szakács, 16.07.05. 09:41

Iskolatáska teszt

Nyakunkon az iskolakezdés. Ilyenkor minden szülőnél felmerül a kérdés, milyen szempontok alapján válasszon iskolaszereket a gyermeknek.

Chili és Vanília, 16.07.04. 09:21

Sütés nélküli sajttorta csatos üvegben

A Nők Lapja mostani számában amerikai ihletésű recepteket találtok tőlem: hamburger tépett sertéshússal, nyári lazacleves csöves kukoricával, ragacsos, csípős csirkeszárny, többek között.

Limara péksége, 16.06.29. 14:19

Ropogós sajtgolyók

Számtalanszor hallom az ismerősöktől, hogy imádom a rántott sajtot, de nem készítek, mert annyira macerás.

ZIPP legfrissebb cikkek