Borkarácsonyfa a Városligetben

| |
2015. december 10., csütörtök 17:38

A tavalyi nagy sikerű rendezvény után idén újra Budapestre érkeznek a Balaton legismertebb borászai, gasztronómiai és turisztikai szolgáltatói, hogy egy különleges hangulatú Adventi Balaton Szalon keretében mutassák meg karácsonyi kínálatuk legjavát a fővárosi közönségnek december 15-én.

Bodri borok karácsonyra.

A téli csodaország hangulatú rendezvényen közel 40 balatoni bort, a gasztro standokon pedig különféle finomságokat lehet majd kóstolni és vásárolni ajándékként a karácsonyfa alá. A turisztikai szolgáltatók téli élményekkel teli kedvezményes programajánlatokkal érkeznek. A családi pincészetek itt mutatják be először azokat a még hordóban lévő borokat, amelyeket jövő tavasszal BalatonBor néven, egységes címkével hoznak forgalomba.

"Az Olaszrizlingből készített BalatonBor lesz az első termelői összefogásra épülő régiós bormárka Magyarországon, ezért modell értékű kezdeményezés. A rendezvényen lehet első ízben, hordómintaként BalatonBort megkóstolni" - mondta Kardos Gábor, a Balatoni KÖR elnöke.

Az esemény leglátványosabb attrakciója, idén is a Borkarácsonyfa állítás lesz a műjégpályán, 16:30-tól. Ezt követően az Adventi Balaton Szalon vendégeit 17:30 órától várják a jól fűtött díszteremben (ide közvetlenül is fel lehet jutni a főbejárattól, a műjégpálya belépő megváltása nélkül).

A borásztársak a helyszínen szeretnének gratulálni a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa frissen megválasztott elnökének Légli Ottónak.

Időpont: 2015. december 15. (kedd) 16:30-21:00-ig

Helyszín: Városligeti Műjégpálya (1146 Budapest Olof Palme sétány 5.)

Program: 16:30-17:30 Borkarácsonyfa állítási ünnepség a műjégpályán és ingyenes balatoni borkóstoló a korcsolyázóknak - közreműködnek a Balatoni KÖR borászai

17:30-21:00 Adventi Balaton Szalon a műjégpálya díszteremében

Belépők: Borkarácsonyfa állítás és kóstoló a műjégpályán: a műjégpálya vendégeinek ingyenes

Adventi Balaton Szalon a díszteremben: 2000 Ft

Kiállítók:

Borászatok Gasztronómia Turisztika

Bezerics Borház

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet

Laposa Borbirtok

Légli Szőlőbirtok és Borászat

Szent Donát Pincészet

Szeremley Birtok

Istvándy Pincészet

Tornai Pincészet

VáliBor

Villa Tolnay BalatonÍzlelő Delikátesz és Kóstolóbár

Balaton-felvidéki Nemzeti Park kézműves termékei

Bergmann Cukrászda

Kistücsök Étterem ínyencségei

Balaton-felvidéki Nemzeti Park

Hotel Bonvino Badacsony

Magyar Turizmus Zrt.

 

Küldje el ezt a cikket |Nyomtatás |Szóljon hozzá! / 0 komment

Szóljon hozzá!

Bejelentkezés