Kotyogó - a legfrissebb

Megjelent a Borkiválóságok könyve

Megjelent a Borkiválóságok könyve

Kétszázkilencven tétel került be a Borkiválóságok könyvének 2016-os, harmadik fehér- és rozéborokat bemutató kötetébe; a Földművelésügyi Minisztérium (FM) gondozásában megjelent kiadványt a tárca kiemelt borágazati ügyekért felelős miniszteri biztosa mutatta be Egerben.

Koncert a Dubicz Borászat 110 éves épületében

Jónás Vera Experiment koncert, Bér Rudolf festmény kiállítás, kirándulás a szőlőben, pincelátogatás, borkóstolás és finom falatok. Ezt ajánlja holnapra a Dubicz Borászat abból az alkalomból, hogy 110 éves lett a pincészet épülete, a Borpalota.

Borkultusz

Borkultusz, 16.07.01. 20:38

BOR7 Badacsony

Július 15.- 31

Borkultusz, 16.06.29. 18:08

Borjour Borhajó

Zsófia rendezvény hajó július 07. 17.00- 22.0

Gasztro hirfolyam

Világevő, 16.07.20. 21:12

Jön egy székely és egy magyar külföldről Budapestre...

A vicc folytatása szerencsére az, hogy itt meg is állapodnak, és aztán nagyon egyéni, különleges és főleg laza és mégis magas színvonalú ételeket főznek a megújult Babelben.[...] Bővebben!

Világevő, 16.07.19. 19:33

Szombaton lesz a talán legjobb balatoni program!

Tavaly ott voltam az első Bohém Légyotton, és nem túlzás azt állítani, hogy egy hihetetlenül hangulatos programról van szó, finom borokkal, jó hangulattal, nagyon normális emberekkel egy fantasztikus helyen...

Limara péksége, 16.07.17. 17:43

Amerikai almáspite

A kedvenc pitém. Vaníilia fagyival verhetetlen.A piacon gyönyörű, zöld színű nyári almákat kaptam, talán fontosalmának nevezik, de ebben nem vagyok biztos. Savanykás, az tuti.

Chili és Vanília, 16.07.15. 20:15

Egyben sült csirke nyári céklákkal

Vasárnap délelőtt, lassan ébredezik a város, a Tűzoltó utcai kézműves söröző udvarán azonban már korán reggel nagy az izgalom.

A bűvös szakács, 16.07.05. 09:41

Iskolatáska teszt

Nyakunkon az iskolakezdés. Ilyenkor minden szülőnél felmerül a kérdés, milyen szempontok alapján válasszon iskolaszereket a gyermeknek.

Chili és Vanília, 16.07.04. 09:21

Sütés nélküli sajttorta csatos üvegben

A Nők Lapja mostani számában amerikai ihletésű recepteket találtok tőlem: hamburger tépett sertéshússal, nyári lazacleves csöves kukoricával, ragacsos, csípős csirkeszárny, többek között.

Limara péksége, 16.06.29. 14:19

Ropogós sajtgolyók

Számtalanszor hallom az ismerősöktől, hogy imádom a rántott sajtot, de nem készítek, mert annyira macerás.

Bor és érzelem

Buborék vonzásában

Buborék vonzásában

Most, hogy elindult a bevásárlóközpontokban a végtelenített karácsonyi dalok sora, és mindenki rohan ajándékot vásárolni, azt mondom, menjünk szembe az árral. Legyen az, hogy minket nem szippant be a december eleji bevásárlási láz. Csak néhány kivételesen ünnepi kortyra hívjuk meg szerelmünket.

Ha egyszer ittál valami szépet…

Ha egyszer ittál valami szépet…

Nem tudom letagadni, hogy Balaton-függő vagyok. Engem bármelyik évszakban magukkal ragadnak a tó körüli falvak, városok, emberek és természetesen a jó borok. Ezért másztunk fel a Csobáncra, hogy megkóstoljuk Beöthy János rajnai rizlingjét.

Nászéjszakák, pezsgős reggelek

Nászéjszakák, pezsgős reggelek

Ha szeptember, akkor irány a Budai Vár. A Budai Borfesztivál mindig széles skálán vonultatja fel a magyar borászatok színe-javát. Azokkal a borokkal, amiket ebben a hónapban mutatok be nektek, nem biztos, hogy találkozni fogtok a Várban.

Holdvölgy és naplemente

Holdvölgy és naplemente

Nyári boros kalandozásaink során leereszkedtünk egy mádi pincelabirintusba, ahol Furmintra épülő fehér cuvée-t kóstoltunk, felkerestünk egy Villány környéki sváb zsákfalut, hogy rozézzunk egy kicsit, a falu nyugalmát élvezve. Neszmélyben egy top Hilltop chardonnay-t ittunk a medence partján. És nem

A balatoni nyár kellékei

A balatoni nyár kellékei

Borkiránduljunk egy kicsit, ha már eljött a szabadság ideje. Bejárjuk az Etyek-Budai Borvidéket. Kóstolunk egy Irsai Olivért a Tokaji Borvidéken, igen Irsait. És természetesen irány a Balaton.

Borwerk

16.07.06. 20:26

Bomboly Furmint 2015, Balassa Istvan, Tokaj

Ein neues Familienmitglied unter den Lagenweinen István Balassas. Aus etwas mehr als zweieinhalb Hektar der Lage Bomboly nahe Mád, Rebstöcken gepflanzt... Weiter

16.06.27. 07:17

Tokaji Furmint Mad 2013, Szent Tamas, Tokaj

Ziemlich knochig, trocken, spröde. Ein Fruchtverächter mit Ausrufezeichen. Schließlich ist das hier ein Gutsfurmint, der Lustwecker, von Szepsy Junior. Dafür,... Weiter

ZIPP.hu a Facebookon is

Bor Mandiner

16.07.19. 07:53

Unger Tamás (Borrajongó): Tegnap ittam – Feind Cabernet Rozé 2015

Friss, alapvetően epres alapokra építkezik, savai bőségesek, de a harmadik pohár után sem tömítenek. Az sem kizárt, hogy megtaláltam az augusztusi grillezések árérzékeny kísérőborát. [...] Bővebben

16.07.18. 18:21

Itt az év eddigi legjobb boros promóciója

Homokozóvödörben, homokozólapáttal érkezett a Mandiner.bor Astorián lévő szerkesztőségébe egy jéggel hűtött Nagygombos-rozé. Az „ezt a bort nyáron idd” üzenetet ennél egyértelműbben nehéz megfogalmazni.

Borbandi

12.08.06. 14:30

Szégyenbe hozhatják a magyar bort a kunsági szőlőcsonkok

Az alföldi borvidékeket sújtó fagykár miatt előfordulhat, hogy nettó borimportőrré válik Magyarország. Erre még soha nem volt példa. A kiesést az egyre nagyobb teret nyerő olcsó olasz borok tölthetik be

12.08.06. 14:09

Sidi sikeres szétlövéssel nyolcadikként csúszott be a döntőbe

Ezúttal szerencsét hozott a szétlövés a londoni olimpián Sidi Péternek. A világbajnoki címvédő három társát múlta felül a ráadásban, így nyolcadikként éppen elcsípte a döntőt

Borboy

13.09.22. 12:28

A privát bordíler szükségességéről

Megoldjuk a magyar borkereskedelem problémáját, és egy bort is leküldünk a sikert örömére. Hej, Rákóczi, Tyukodi! Hej, de szép is lenne![...] Bővebben!

13.09.17. 00:08

Klasszikusok klasszikusoktól: két olasz Somlóról

Jól láthatóan Magyarországon is eljött az az időszak, amikor kiderül: melyik szép reményű borászatnál sikerült a dinasztiaalapítás.

Pécsi borozó

16.05.05. 07:48

Lefutottuk

És tényleg lefutottuk! Szerkesztőségünk több tagjával együtt teljesítettük a nem mindennapinak nevezhető versenyt. Gyakorlott futónak nem nevezném magam, de néhány versenyen már azért sikerült részt vennem.

16.05.04. 11:14

A Fűszerünneppel indult el a Bor, Mámor, Pécs

A tradicionális belvárosi fűszerültetéssel vette kezdetét szerdán a Bor, Mámor, Pécs Fesztivál, amely vasárnap estig várja pécsieket és a városba érkezőket gasztronómiai csemegékkel...