Nyitottak vagyunk csoport: több mint egymillióan sürgetnek változást a munkahelyi esélyegyenlőségért

| |
2014. december 6., szombat 14:08

A Nyitottak vagyunk csoport - amelyhez eddig több mint 800 magyar szervezet csatlakozott - a közelmúltban a Gemiusszal közösen készített felmérést a 18 éven felüli internetezők körében 3200 ember bevonásával a munkahelyi esélyegyenlőségről.

Baittrok Borbála, a Gemius közvélemény-kutató cég kutatási igazgatója az eredményeket ismertetve elmondta, a nők 31 százaléka és még a férfiak 25 százaléka is úgy gondolja, hogy a nőket és a férfiakat nem ugyanúgy kezelik az előmenetelükkel kapcsolatban. A nők 37, míg a férfiak 24 százaléka azt mondta, úgy érzi, van különbség a nemek között a fizetésben is - mondta Baittrok Borbála.
A kutatás másik megállapítása szerint a férfiak 7 százaléka, míg a nők 16 százaléka kapott már munka közben általánosító, nemével kapcsolatos megjegyzéseket, illetve a férfiak 7 százaléka, és a nők 15 százaléka számolt be róla, hogy nyílt vagy burkolt szexuális ajánlatokat kapott munkahelyén.
Hozzátette: mivel a kutatás reprezentatív, az eredményeket a teljes munkavállalói körre lehet vetíteni, ez nagyjából 3,8 millió ember. A kérdőíven 30 százalék válaszolta, hogy sürgős lépésekre van szükség az esélyegyenlőség javítása érdekében, ez több mint egymillió embert jelent.

OSZD MEG MÁSOKKAL IS

Látogass el az atevelemenyed.hu oldalra és válaszolj kérdőívünkre!

Nagy Beáta, a Budapesti Corvinus Egyetem Társadalmi Nem- és Kultúrakutató Központjának társigazgatója a sajtótájékoztatón egy 2004 és 2008 közötti amerikai kutatás adatait idézve azt mondta, 84 százalékkal magasabb árbevételt értek el azok a vállalatok, ahol legalább három nő volt a vezetőségi testületben. A Gemius friss kutatása szerint a nők 77, a férfiak 69 százaléka gondolja úgy, hogy munkahelyük sikerességének szempontjából fontos, hogy mindkét nem ugyanolyan mértékben képviseltesse magát minden felelősségi szinten.
A Google, és két magyar startup cég, az Espell és a Prezi által alapított Nyitottak vagyunk kezdeményezés akciót indított a munkahelyi esélyegyenlőség javítása érdekében: azt kérik, hogy vizsgálják meg, a saját cégükön belül min kellene dolgozniuk azért, hogy nők és férfiak mindennap ugyanolyan lehetőségekkel és esélyekkel találkozhassanak a munkahelyen. Ezután vállalják nyilvánosan a nyitottakvagyunk.hu oldalon, hogy 2015-ben dolgozni fognak ezeken.

Ha tetszett a cikk lájkolj minket a Facebookon, ha szívesen nyilvánítod ki véleményed különböző témákban, ITT is nézz körül.

Küldje el ezt a cikket |Nyomtatás |Szóljon hozzá! / 1 komment

Kommentek

  • Válasz - 2015.05.19. 20:30:01Rosenfeld Krisztián

    Ha jól tévedek, a közalkalmazotti bértáblázat alkalmazása _KÖTELEZŐ_ és abban nincsen se "férfiak-nők" rubrika, se farokpótlék!

    A versenyszféra az persze más.
    Ha igaz lenne az a világraszóló nyekergés, hogy a nők _UGYANAZT TELJESÍTMÉNYT_ nyújtják _UGYANARRA A HATÁRIDŐRE_, _UGYANABBAN A MINŐSÉGBEN_ mint a férfiak (ráadásul tűsarokban, hátrafelé is) 15-20-25 %-kal kevesebb bérért, akkor egyetlen épeszű tulajdonos vagy menedzsment se alkalmazna egyetlen férfit se!

Szóljon hozzá!

Bejelentkezés