Nem kérünk a boltok vasárnapi zárva tartásából (infografikával)

| |
2014. november 18., kedd 19:27

Az atevelemenyed.hu online kutatásában a boltok vasárnapi zárva tartásáról kérdezte a válaszadókat.

A magyar facebookozókra nem és kor szerint reprezentatív kutatás eredményei szerint a többség nem támogatja a boltok vasárnapi zárva tartását. A kérdésre válaszolni tudók és akarok mindössze 1/3-a (34%) támogatja azt az elképzelést, hogy a 400 nm feletti boltok, hipermarketek, bevásárlóközpontok ne legyenek nyitva a hét utolsó napján.

A férfiak és az idősebbek körében valamivel kevésbé népszerű a zárva tartás ötlete, mint a nők és a fiatalabbak körében. Ugyanígy megoszlanak a vélemények a válaszadók irányultságának függvényében is, a jobb oldali érzelműek közel fele, a középen állók valamivel több mint negyede értene egyet azzal, hogy a nagyobb üzletek zárva legyenek, a baloldaliak közül viszont mindössze 7% vélekedik így. (Azok körében, akik nem tudták, vagy akarták megadni irányultságukat a zárva tartás támogatottsága 38%.)

Tízből hat válaszadó véli úgy, hogy ha vasárnap zárva lennének a boltok, az megnehezítené a családok életét és azt, hogy ez esetben félő, hogy sok ember utcára kerülne. Ugyanakkor a zárva tartásnak pozitív hatásai is lennének a megkérdezettek szerint: 42% véli úgy, hogy az emberek többet foglalkoznának a családjukkal és 49% gondolja ezt a hobbiról.

OSZD MEG MÁSOKKAL IS

Látogass el az atevelemenyed.hu oldalra és válaszolj kérdőívünkre!

Ha tetszett a cikk lájkolj minket a Facebookon, ha érdekel a munka világa ide is látogass el: a www.facebook.com/i12work.

Küldje el ezt a cikket |Nyomtatás |Szóljon hozzá! / 0 komment

Szóljon hozzá!

Bejelentkezés