Rubik Ernő a legismertebb magyar a világban - a nők közül Cseke Eszter

| |
2014. október 6., hétfő 11:00

Cseke Eszter és S. Takács András újságírók, dokumentumfilmesek, az On the Spot alkotói is felkerültek a legismertebb élő magyarok toplistájára, amelyet külföldi újságírók állítottak össze, és amely az októberi Forbes magazinban olvasható - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) az MTI-vel pénteken.

A politikamentes rangsort Rubik Ernő Kossuth-díjas, Prima Primissima-díjas feltaláló vezeti, második Szabó István Oscar-díjas, Prima Primissima-díjas filmrendező, harmadik Kertész Imre Nobel-díjas, Kossuth-díjas író.

A toplista negyedik helyén a Strasbourgban Sajtószabadság Díjjal, Monte-Carlóban pedig Arany Nimfával kitüntetett magyar dokumentumfilm sorozat, az On The Spot alkotói - Cseke Eszter és S. Takács András - állnak. A legismertebb magyarokról szóló toplista élvonalában Cseke Eszter az egyetlen nő.

A kutatást a Bridge Budapest nonprofit egyesület végezte 12 országban, a legnevesebb külföldi médiumok képviselőinek bevonásával, mint például a CBS News, a Die Welt vagy a Huffington Post munkatársai. A felmérésben a külföldi újságírók 50 fős listáról választották ki a tíz legbefolyásosabb magyar sikertörténetet.

A leginkább világhírű művészeket és feltalálókat felvonultató toplistán az idén Prima Primissima-díjra jelölt On The Spot után szerepel többek között Árvai Péter, a PREZI alapítója és Fischer Iván Kossuth-díjas, Prima Primissima-díjas karmester is.

A közlemény Cseke Eszter és S. Takács András a Bridge Budapestnek adott nyilatkozatát idézi, amelyben úgy fogalmaznak: "libabőrös megtiszteltetés ezekkel az emberekkel egy listára kerülni, de eddig se gondoltuk, és nyilván ezután sem hisszük el, hogy Nádas Péter vagy Tarr Béla előtt lenne a helyünk bármilyen rangsorban".

OSZD MEG MÁSOKKAL IS

Látogass el az atevelemenyed.hu oldalra és válaszolj kérdőívünkre!

"Hogy egyáltalán rajta vagyunk a listán, azt azoknak az embereknek köszönhetjük Gázától Johannesburgig, akik megosztották velünk az életük legnehezebb pillanatait. Ez óriási motiváció és felelősség is: meg kellett tanulnunk úgy elmesélni a történeteiket, hogy kitűnjenek a rengeteg riport, tudósítás és dokumentumfilm közül a világban" - nyilatkozták az On The Spot alkotói.

Az X Kommunikációs Központ MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a dokumentumfilmes párost a toplistán az 5. helyen Tarr Béla filmrendező követi, majd Fischer Iván karmester és Nádas Péter író következik. A teljes TOP10 lista az októberi Forbes magazinban is olvasható további részletekkel.

A Bridge Budapest - amelynek alapítói sikeres, Magyarországról indult startupok (Logmein, NNG, Prezi és Ustream) - célja a TOP10 listával, hogy a sikertörténetekkel példát mutasson a magyar fiataloknak: jó ötlettel, kitartó munkával és szerencsével Magyarországon is megvalósíthatják az álmukat.

 

Ha tetszett a cikk lájkolj minket a Facebookon, ha érdekel a munka világa ide is látogass el: a www.facebook.com/i12work.

Küldje el ezt a cikket |Nyomtatás |Szóljon hozzá! / 0 komment

Szóljon hozzá!

Bejelentkezés