Nem Orbán, hanem a magyarok gondolkodása vitázik az EU-val

| |
2012. május 4., péntek 08:53

Az EU értetlenkedik Orbán szerint, de mi magyarok már tudjuk. "A magyar emberek idejekorán megértették azt, amit az EU vezetői nehezen és kelletlenül akarnak elfogadni: többé nem élhetünk úgy, mint addig" - jelentette ki Orbán Viktor Asztanában, a pénteki kazah-magyar üzleti fórumon.

A kétnapos látogatáson Kazahsztánban tartózkodó kormányfő angol nyelvű beszédében hozzátette: a magyarok megértették, "Európa rossz vágányra tévedt", és a bőrükön tapasztalták, hogy ezt az eltévelyedést Magyarország különösen megszenvedte.
Orbán Viktor közölte: kormánya azt tapasztalta az elmúlt két évben, hogy Magyarország törekvéseit, céljait és új irányát a feltörekvő és sikeres keleti országokban nagyon tisztán értik.
"Értik, hogy mi illúziók, dogmák és ideológiák helyett a gazdaságunkat valóságos alapokra, valóságos, mondhatni kézzel fogható értékekre akarjuk építeni" - fogalmazott a kormányfő.

Magyarország meghirdette a keleti nyitás politikáját, ezért már régen esedékes volt, hogy egy magyar kormányzati-üzleti delegáció látogasson Kazahsztánba - mondta Orbán Viktor.
Magyarország a keleti nyitás politikájával kíván alkalmazkodni a globális világgazdaság változásához, amely az olyan országokat, mint Kazahsztán, rendkívüli módon felértékeli - hangsúlyozta a miniszterelnök.
Karim Maszimov a kétoldalú együttműködés fontosságát hangsúlyozta. Elmondta, hogy Orbán Viktorral reggeli szűk körű megbeszélésükön megvitatták az Európai Unió és Közép-Európa helyzetét is.

Küldje el ezt a cikket |Nyomtatás |Szóljon hozzá! / 1 komment

Kommentek

  • Válasz - 2012.05.06. 16:33:56GÓBÉ

    A cikk fírkászának meg a jó qrva anyját!

Szóljon hozzá!

Bejelentkezés