Pálffy: a KDNP szeretné megnyerni a Fideszt a szabad vasárnap támogatásához

| |
2011. április 15., péntek 14:22

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szeretné megnyerni a teljes Fidesz-frakció támogatását a szabad vasárnapról szóló törvényjavaslat támogatásához. A tervezetről várhatóan húsvét után tárgyal majd a frakciószövetség.

Pálffy István frakciószóvivő pénteken az MTI-nek azt mondta, hogy ha a teljes képviselőcsoportot nem is tudják megnyerni, szeretnék, ha a többség a javaslat mellé állna, majd adott esetben ez kötelező lenne a szavazásnál.

A frakciószóvivő látott esélyt a frakcióban a kétkedők meggyőzésére, akiket - mint mondta -, ugyanazokkal a politikai, gazdasági és családi érvekkel szeretnének megnyerni, mint bárki mást, akit érint az indítvány.

A kereszténydemokrata politikus ugyanakkor megjegyezte: mindenféle pártállásra való tekintet nélkül támogathatónak tartják az indítványt, és sajnálná, ha "buta pártpolitikai szembenállás" vezetné az ellenzéket.

A Magyar Hírlap pénteki számában arról írt: a Fidesz frakció nem támogatja a KDNP szabad vasárnapról szóló javaslatát, mert a Nemzetgazdasági Minisztériumban készült háttértanulmány szerint a szabad vasárnap bevezetése munkahelyek tízezreit veszélyeztetné. A Fidesz-frakció sajtóosztálya az MTI-nek pénteken erre úgy reagált: "az egyik politikai napilap tévesen tájékoztat arról, miszerint a Fidesz nem támogatja a KDNP szabad vasárnapra vonatkozó javaslatát. A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója ugyanis még nem tárgyalta az indítványt, amellyel kapcsolatban az álláspontját csak a kormányzat által készített háttértanulmányok megismerése után alakítja ki". Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője múlt szombaton jelentette be, hogy még a nyári szünet előtt szavazhat a parlament a kereszténydemokraták szabad vasárnapról szóló törvényjavaslatáról, amely szerint a vasárnap munkaszüneti nap lenne, ugyanakkor évente 12 alkalommal lehetővé tennék, hogy kinyissanak az üzletek.

Nagy Anna kormányszóvivő másnap azt közölte: még hatástanulmányokra van szükség ahhoz, hogy a kabinet dönthessen a kiskereskedelem vasárnapi nyitva tartása ügyében.

Küldje el ezt a cikket |Nyomtatás |Szóljon hozzá! / 0 komment

Szóljon hozzá!

Bejelentkezés