Áll a bál az Avasi pincesoron

| |
2010. június 24., csütörtök 15:38

A Boon.hu annak járt utána, tényleg tömegesen települnek-e be a borházakba olyan problémás családok, akik vagy az avasi lakótelepről, vagy a környező településekről költöztek be Miskolcra.

A problémára az Avasi Borút Egyesület is felhívta már a figyelmet. Cseh László önkormányzati képviselő pedig sajtótájékoztatót is tartott arról, hogy az együttélés elemi szabályaival sem törődő családok feltehetően illegálisan feltörnek egy-egy borházat, és beköltöznek. Mivel ezeket a borházak nem lakóingatlanok, sokszor az alapvető közművek is hiányoznak.

Cseh László a Boon.hu-nak elmondta: „A Hideg soron és a Nagyavas felsősor környékén laknak olyan családok, akik életvitelükkel veszélyeztetik a történelmi Avast, erről árulkodik az is, hogy megszaporodtak a lopások, borház-feltörések is a területen”.

Sokan attól tartanak, hogy ez a környék is a rossz hírű Lyukóvölgy sorsára jut.

A környékbeliek szerint az állapotok elkeserítőek. Egyikük elmondta, hogy félti édesanyját, akivel a környező utcákban lakó rengeteg gyerek és szüleik nem hogy nem udvariasak, de már az is előfordult, hogy fellökték. A verbális erőszak pedig teljesen hétköznapivá vált.

A problémás lakók csak pénzért nyilatkoztak volna a Boon.hu munkatársainak: „Úgy ítéltük meg, ha hajzselére telik, a kenyérgondok sem lehetnek annyira nyomasztóak, így nem szálltunk be a családi költségvetésbe” – áll a tudósításban.

Cseh László szerint azt is ellenőriznie kell a közterület-felügyelet, a hatósági osztály és a városőrség tagjainak: milyen jogcímen és hányan élnek egy-egy házban, s ahhoz hogyan is jutottak hozzá.

Külön felhívta a figyelmet arra is, hogy Miskolcon létezik egy Együttélési Kódex, s a hatóságnak azt kell ellenőrizniük, ezt betartják-e a borházakban élők. Ha máshogy nem megy, folyamatos „zaklatással” kell rávenni az összeférhetetleneket, hogy vagy változtassanak életmódjukon vagy költözzenek máshová.

 

 

Küldje el ezt a cikket |Nyomtatás |Szóljon hozzá! / 6 komment

Kommentek

Szóljon hozzá!

Bejelentkezés